• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Rabarber med marengs

Rabarber med marengs

Billede af rabarber med marengs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
382
SHARES
FacebookMessenger382PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. maj 2024 - Udgivet: 25. maj 2024

Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarberdessert, nemlig rabarber med marengs.

Den er meget enkel: Lækre stykker af syrlige rabarber i bunden af en portionsskål og sød marengs på toppen.

Så har du en lækker og smuk dessert, du kan servere for familie og venner.

Opskrift

KatrineKatrine Rørby Madsen

Rabarber med marengs

5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 188
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre 200 g rabarber. Vask rabarberstænglerne grundigt og skær dem i stykker på cirka 1 centimeter.
  2. Vend dem i en skål med 40 g rørsukker og 10 g vaniljesukker.
  3. Fordel rabarberstykkerne i fire portionsskåle.
  4. Hæld 100 g pasteuriseret æggehvide i en skål og pisk den luftig med en elpisker. Pisk derefter gradvist 120 g flormelis og 1 tsk eddike i, og fortsæt til du har en stiv marengsmasse. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at marengsen løber ud.
  5. Kom marengsen i en sprøjtepose eller en frysepose og sprøjt marengstoppe oven på rabarberstykkerne i de fire portionsskåle.
  6. Bag nu dine rabarber med marengs ved 175 grader over- og undervarme i 20 minutter. De er færdige, når marengsen bliver lidt gylden.

Næringsindhold

Kalorier: 188kcalKulhydrater: 45gProtein: 3gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 44mgKalium: 186mgKostfibre: 1gSukker: 43gVitamin A: 51IUVitamin C: 4mgCalcium: 45mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de lækre rabarberdesserter køle lidt af. De må meget gerne være lune, når du servere dem.

Du kan også lave rabarber med marengs i grillen. Så skal du bage dem ved indirekte varme, omkring 175 grader, også i 20 minutter.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Bikuber

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Gå til opskrift
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

4.9 fra 15 stemmer
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Gå til opskrift
rabarberkage med marengslåg

Rabarbermuffins

4.8 fra 106 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Rabarberkompot

4.7 fra 16 stemmer
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Gå til opskrift
hjemmelavet rabarberkompot
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Dys

    maj 18, 2025 at 2:58 pm

    Kan det laves med andre bær - måske også æbler
    Jeg har et barnebarn der ikke er glad for rabarber er desuden glutenfri

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    maj 25, 2024 at 7:35 pm

    Tak for at du bruger denne opskrift. Jeg håber, du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt de fantastiske rabarber med marengs 🙂

    Svar
    • Connie

      maj 26, 2024 at 7:28 pm

      Det står i den store firkant med madens verden

      Svar
  3. Maria

    maj 22, 2022 at 3:21 pm

    Synes ikke jeg kan se nogen print knap på denne opskrift?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required