• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rabarber med marengs

Rabarber med marengs

Billede af rabarber med marengs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
325
SHARES
FacebookMessenger325PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. maj 2024 - Udgivet:  25. maj 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Rabarber med marengs
  3. Tips
  4. Rabarbercrumble
  5. Bikuber
  6. Verdens bedste rabarberkage
  7. Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
  8. Rabarbermuffins
  9. Rabarberkompot

Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarberdessert, nemlig rabarber med marengs.

Den er meget enkel: Lækre stykker af syrlige rabarber i bunden af en portionsskål og sød marengs på toppen.

Så har du en lækker og smuk dessert, du kan servere for familie og venner.

Opskrift

Billede af rabarber med marengs
KatrineKatrine Rørby Madsen

Rabarber med marengs

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 188
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre 200 g rabarber. Vask rabarberstænglerne grundigt og skær dem i stykker på cirka 1 centimeter.
  2. Vend dem i en skål med 40 g rørsukker og 10 g vaniljesukker.
  3. Fordel rabarberstykkerne i fire portionsskåle.
  4. Hæld 100 g pasteuriseret æggehvide i en skål og pisk den luftig med en elpisker. Pisk derefter gradvist 120 g flormelis og 1 tsk eddike i, og fortsæt til du har en stiv marengsmasse. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at marengsen løber ud.
  5. Kom marengsen i en sprøjtepose eller en frysepose og sprøjt marengstoppe oven på rabarberstykkerne i de fire portionsskåle.
  6. Bag nu dine rabarber med marengs ved 175 grader over- og undervarme i 20 minutter. De er færdige, når marengsen bliver lidt gylden.

Næringsindhold

Kalorier: 188kcalKulhydrater: 45gProtein: 3gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 44mgKalium: 186mgKostfibre: 1gSukker: 43gVitamin A: 51IUVitamin C: 4mgCalcium: 45mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de lækre rabarberdesserter køle lidt af. De må meget gerne være lune, når du servere dem.

Du kan også lave rabarber med marengs i grillen. Så skal du bage dem ved indirekte varme, omkring 175 grader, også i 20 minutter.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbercrumble

4.8 fra 214 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Bikuber

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Gå til opskrift
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

4.9 fra 15 stemmer
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Gå til opskrift
rabarberkage med marengslåg

Rabarbermuffins

4.8 fra 105 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Gå til opskrift
billede med rabarbermuffins

Rabarberkompot

4.7 fra 16 stemmer
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Gå til opskrift
hjemmelavet rabarberkompot
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Dys

    maj 18, 2025 at 2:58 pm

    Kan det laves med andre bær - måske også æbler
    Jeg har et barnebarn der ikke er glad for rabarber er desuden glutenfri

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    maj 25, 2024 at 7:35 pm

    Tak for at du bruger denne opskrift. Jeg håber, du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt de fantastiske rabarber med marengs 🙂

    Svar
    • Connie

      maj 26, 2024 at 7:28 pm

      Det står i den store firkant med madens verden

      Svar
  3. Maria

    maj 22, 2022 at 3:21 pm

    Synes ikke jeg kan se nogen print knap på denne opskrift?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required