Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarberdessert, nemlig rabarber med marengs.
Den er meget enkel: Lækre stykker af syrlige rabarber i bunden af en portionsskål og sød marengs på toppen.
Så har du en lækker og smuk dessert, du kan servere for familie og venner.
Opskrift

Rabarber med marengs
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre 200 g rabarber. Vask rabarberstænglerne grundigt og skær dem i stykker på cirka 1 centimeter.
- Vend dem i en skål med 40 g rørsukker og 10 g vaniljesukker.
- Fordel rabarberstykkerne i fire portionsskåle.
- Hæld 100 g pasteuriseret æggehvide i en skål og pisk den luftig med en elpisker. Pisk derefter gradvist 120 g flormelis og 1 tsk eddike i, og fortsæt til du har en stiv marengsmasse. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at marengsen løber ud.
- Kom marengsen i en sprøjtepose eller en frysepose og sprøjt marengstoppe oven på rabarberstykkerne i de fire portionsskåle.
- Bag nu dine rabarber med marengs ved 175 grader over- og undervarme i 20 minutter. De er færdige, når marengsen bliver lidt gylden.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Lad de lækre rabarberdesserter køle lidt af. De må meget gerne være lune, når du servere dem.
Du kan også lave rabarber med marengs i grillen. Så skal du bage dem ved indirekte varme, omkring 175 grader, også i 20 minutter.
Flere inspirerende opskrifter:
Rabarbercrumble
Bikuber
Verdens bedste rabarberkage
Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
Rabarbermuffins
Rabarberkompot
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Irene Dys
Kan det laves med andre bær - måske også æbler
Jeg har et barnebarn der ikke er glad for rabarber er desuden glutenfri
Katrine Rørby Madsen
Tak for at du bruger denne opskrift. Jeg håber, du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt de fantastiske rabarber med marengs 🙂
Connie
Det står i den store firkant med madens verden
Maria
Synes ikke jeg kan se nogen print knap på denne opskrift?