Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Rabarber med marengs

Rabarber med marengs

Billede af rabarber med marengs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
382
SHARES
FacebookMessenger382PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarberdessert, nemlig rabarber med marengs.

Den er meget enkel: Lækre stykker af syrlige rabarber i bunden af en portionsskål og sød marengs på toppen.

Så har du en lækker og smuk dessert, du kan servere for familie og venner.

Opskrift

Rabarber med marengs

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 40 g rørsukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre 200 g rabarber. Vask rabarberstænglerne grundigt og skær dem i stykker på cirka 1 centimeter.
  2. Vend dem i en skål med 40 g rørsukker og 10 g vaniljesukker.
  3. Fordel rabarberstykkerne i fire portionsskåle.
  4. Hæld 100 g pasteuriseret æggehvide i en skål og pisk den luftig med en elpisker. Pisk derefter gradvist 120 g flormelis og 1 tsk eddike i, og fortsæt til du har en stiv marengsmasse. Du skal kunne vende skålen på hovedet, uden at marengsen løber ud.
  5. Kom marengsen i en sprøjtepose eller en frysepose og sprøjt marengstoppe oven på rabarberstykkerne i de fire portionsskåle.
  6. Bag nu dine rabarber med marengs ved 175 grader over- og undervarme i 20 minutter. De er færdige, når marengsen bliver lidt gylden.

Næringsindhold

Kalorier188kcalKulhydrater45gProtein3gFedt0.2gMættet fedt0.03gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.02gNatrium44mgKalium186mgKostfibre1gSukker43gVitamin A51IUVitamin C4mgCalcium45mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad de lækre rabarberdesserter køle lidt af. De må meget gerne være lune, når du servere dem.

Du kan også lave rabarber med marengs i grillen. Så skal du bage dem ved indirekte varme, omkring 175 grader, også i 20 minutter.

Flere inspirerende opskrifter:

Rabarbercrumble
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Se opskriften her
billede med rabarbercrumble
Bikuber
Her er min opskrift på bikuber, der er sprøde og nemme kager af marengs. Efter bagning fyldes bikuberne med flødeskum og hakket chokolade.
Se opskriften her
Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Verdens bedste rabarberkage
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Se opskriften her
et billede med rabarberkage
Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Se opskriften her
rabarberkage med marengslåg
Rabarbermuffins
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Se opskriften her
billede med rabarbermuffins
Rabarberkompot
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Se opskriften her
hjemmelavet rabarberkompot
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Dys skriver

    maj 18, 2025 at 2:58 pm

    Kan det laves med andre bær - måske også æbler
    Jeg har et barnebarn der ikke er glad for rabarber er desuden glutenfri

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen skriver

    maj 25, 2024 at 7:35 pm

    Tak for at du bruger denne opskrift. Jeg håber, du har lyst til at give den stjerner, når du har smagt de fantastiske rabarber med marengs 🙂

    Svar
    • Connie skriver

      maj 26, 2024 at 7:28 pm

      Det står i den store firkant med madens verden

      Svar
  3. Maria skriver

    maj 22, 2022 at 3:21 pm

    Synes ikke jeg kan se nogen print knap på denne opskrift?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required