Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMS

Jordbær med vaniljeflødeskum er en variant af jordbær med fløde, hvor den letpiskede fløde er en perfekt ledsager til de råsyltede jordbær.

Helt tilbage fra mormors tid var jordbær med fløde en fast bestanddel af sommeren. Men her har jeg videreudviklet desserten til jordbær med vaniljeflødeskum, der giver en mere vaniljecreme-agtig smag til denne sommerspise.

Jordbær med piskefløde fik jeg ofte i min barndom hos min mormor i Holsted i det sydjyske, men selvom det smagte fortrinligt, så var det også en noget fed omgang.

Ved at piske fløden let med en smule vaniljesukker, opnår du på nemmeste vis en cremeagtig smag, der minder lidt henimod den gamle klassiker Mathilde-cremen. Hvis du husker den.

Og sammen med de råsyltede jordbær bliver det bare en vidunderlig cocktail, som alle kan lide.

Så det er bare med at gå på jagt efter de gode, danske jordbær derude.

Opskriften på råsyltede jordbær er beregnet til fire personer.

Opskrift på jordbær med vaniljeflødeskum

Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Jordbær med vaniljeflødeskum er en variant af jordbær med fløde, hvor den letpiskede fløde er en perfekt ledsager til de råsyltede jordbær.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordbær (danske)
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Nip jordbær og skyl dem rene for jord. Store bær deles i to, og alle jordbær kommes i en skål. Drys rørsukker over, og lad bærrene trække fem minutter.
  2. Kom piskefløden op i en anden skål sammen med vaniljesukker, og pisk fløden til en letpisket skum. Jeg plejer at piske fløden i hånden, da det er nemmere at styre, så man ender med en velpisket flødeskum, der ikke er for tyk. Den skal nemlig netop være letpisket, så den er cremet og sammenhængende, men ikke for stift pisket.
  3. Anret de råsyltede jordbær i fire småle portionsskåle, og kom forsigtigt en god klat vaniljeflødeskum oven på bærrene.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

De råsyltede jordbær med vaniljeskum serveres straks. Og se så smilene brede sig hele vejen rundt ved bordet.

Simpel, lækker dansk sommernydelse.

Se mere indhold her:

  • Pandekager med hjemmelavet is
  • Verdens bedste råsyltede grønsager fra Mellemøsten
  • Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
  • Luftig chokolademousse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required