Her får du min nemme opskrift på råmarineret fennikel, der kan laves på 15 minutter. Fennikel vendes bla. med tørrede tranebær og basilikum.
Råmarineret fennikel er super sund og nem at lave, og den tager blot et kvarters tid at lave.
Her lavet med tørrede tranebær, men bærrene kan undværes.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til råmarineret fennikel
1 fennikel
1 økologisk citron
2 spiseskefulde olivenolie
Ca. 15 blade basilikum
50 gram tørrede tranebær
Evt. lidt dild
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær den nederste del af fennikelen fra, og del derefter din fennikel på langs.
- Tag de fine kviste i toppen fra og hak dem fint.
- Hver halve fennikel snittes meget tyndt med en kniv eller på et mandolinjern, og kommes i en skål. Tilsæt de finthakkede kviste, da de kun gør en råmarineret fennikel bedre.
- Pres saften af citronen i, og du kan også rive lidt af skrællen med. Tilsæt også olivenolie og grofthakkede basilikumblade.
- Vendes med tørrede tranebær og eventuelt lidt dild. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og vendes let rundt igen.
- Lad den råmarinerede fennikel stå og trække 10 minutter inden servering.
Råmarineret fennikel kan serveres til alt fra fisk til kød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Råmarineret fennikel
Del dine ideer og tanker med os andre her: