Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing er super lækker samt sund og hurtig at lave. En rigtig god hverdagsret.
Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing er simpelthen så lækker at den får alle andre salater til at falme. Hvis sund mad har et rygte om at være kedelig så kan denne opskrift i hvertfald bevise det modsatte.
Den er propfuld af sunde og lækre grønsager. Dressingen er også fuld af smag, hvilke gør salaten interessant og giver en lyst til at spiser flere portioner, og det kan man snildt gøre fordi den er virkelig sund.
Du kan vælge at servere den for sig selv eller som tilbehør til andre retter. Jeg lavede den fornyelig og serverede den med lækkert brød og et stykke laks, dagen efter spiste jeg resterne af salaten uden andre retter.
Opskrift på quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing
Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing
Ingredienser
- 180 gram quinoa
- 200 gram cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 2 stk avokado
- 1 halv agurk
- 100 gram babyspinat
- 0,5 dl persille
- 50 gram feta
- 2 spsk dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk honning
- 2 spsk rødvinseddike
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber
Sådan gør du
- Først skal quinoaen koges. Kom quinoa i en gryde med fem deciliter vand og en teske salt. Sæt den nu til at koge. Når vandet koger, skruer du temperaturen ned, så vandet simrer. Put låg på gryden og lad det simre i 10 minutter.
- Sluk for varmen og lad quinoaen stå og trække i yderligere 10 minutter med låg på. Derefter kan du bruge en gaffel til at røre rundt, så de bliver rykket fra hinanden.
- Tag en stor skål frem. Skær cherrytomater i halve, agurk i mundrette stykker og kom dem i skålen. Hak derefter rødløg, persille og spinat, tilføj til skålen.
- Skær avokado og feta groft og tilføj dem sammen med de andre grønsager. Tilføj nu også den kogte og afkølelet quinoa.
- I en ny skål blandes dressingen sammen. Brug en hvidløgspresser til hvidløget og tilføj det til skålen. Tilføj nu sennep, honning, citronsaft, rødvinseddike og olivenolie. Tilføj yderligere oregano og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen udover salaten og bland det godt sammen. Nu er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Denne salat er perfekt at lave dagen i forvejen, den smager næsten kun bedre af at stå og trække smagen af dressingen ind.
Derfor laver jeg ofte en stor portion så den både kan være aftensmad og frokost.
Server den sammen med disse blomkålsfrikadeller, som er verdens bedste vegetardeller for at fuldende måltidet eller med en god dip som linsehummus med røde linser, tahini og spidskommen.
Del dine ideer og tanker med os andre her: