Quinoasalat a la thai Thailand smager simpelthen himmelsk. De sprøde grøntsager klæder den syrlig-søde peanutdressing. En sand salatfavorit.
Quinoasalat med en thailandsk inspireret dressing er en af mine salatfavoritter. Når jeg skal have salat, skal den virkelig smage af noget.
Så derfor har jeg ofte eksperimenteret med smage og konsistens. Og ikke mindst dressingen, som for nogen af os er noget af det vigtigste.
Denne opskrift er resultatet af det og af min kærlighed til thailandsk mad. Dressingen indeholder nemlig klassiske marinadeingredienser i Thailand som chili, lime og sojasauce.
Farverne i salaten lyser op på en kold dag, men det ville være ligegyldigt, hvis denne quinoasalat smagte dårligt.
Det gør den så ikke. Tværtimod. Den knaser, den er sød, den er sur, den har umamismag. Og så er den tilmed sund.
Et lille tip til quinoa: Når du skal koge frøene, skal du først skylle dem grundigt, da de har et bitterstof på ydersiden, som helst skal vaskes af.
Opskrift på quinoasalat a la Thailand
Quinoasalat thai style med rødkål og peanuts
Ingredienser
- 1 dl quinoa - røde
- 1 stk gulerod - groft revet
- ¼ stk rødkål - strimler
- ½ stk rødløg - halve ringe
- 1 potte frisk koriander
- 1 stk paprikapeber - i ringe
- cashewnødder
Dressing
- 1 dl peanutbutter
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk limesaft - el citronsaft
- 1 spsk eddike
- 1 spsk honning
- 1 tsk frisk ingefær - fintrevet
- 1 tsk stødt chili
Sådan gør du
- Kog quinoa som angivet på pakken - normalt 15 minutter i målestoksforholdet 2 dele vand til en del quinoa. Husk at skylle quinoaen godt igennem, inden du koger den.
- Skræl, skyl og riv guleroden groft.
- Skær rødkålen i fire kvarte og skær fine strimler kål af den ene kvarte. Brug eventuelt mere kål, hvis du synes, at det er for lidt.
- Skær peberfrugten og det halve løg i ringe. Del løgringene i to.
- Hak korianderbladene groft.
- Bland ingredienserne inklusiv quinoa med dine (rene) hænder. Pynt med cashewnødder.
Dressing
- Riv to-tre centimeter frisk ingefær fint.
- Bland alle ingredienserne sammen.
Servering
- Server salaten med et par citron- eller limebåde samt dressingen ved siden af, så folk selv kan fylde den på deres salat.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan sagtens servere salaten til frokost med et brød til, men du kan også servere den sammen med en af disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: