Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing

Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing

Quinoa salat
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 7. juli 2021

Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing er super lækker samt sund og hurtig at lave. En rigtig god hverdagsret.

Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing er simpelthen så lækker at den får alle andre salater til at falme. Hvis sund mad har et rygte om at være kedelig så kan denne opskrift i hvertfald bevise det modsatte.

Den er propfuld af sunde og lækre grønsager. Dressingen er også fuld af smag, hvilke gør salaten interessant og giver en lyst til at spiser flere portioner, og det kan man snildt gøre fordi den er virkelig sund.

Du kan vælge at servere den for sig selv eller som tilbehør til andre retter. Jeg lavede den fornyelig og serverede den med lækkert brød og et stykke laks, dagen efter spiste jeg resterne af salaten uden andre retter.

Opskrift på quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing

Rakel Seneca

Quinoa salat med avokado, feta og sennepsdressing

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 180 g quinoa
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk avokado
  • 1 halv agurk
  • 100 g babyspinat
  • 0,5 dl persille
  • 50 g feta
  • 2 spsk dijon sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Først skal quinoaen koges. Kom quinoa i en gryde med fem deciliter vand og en teske salt. Sæt den nu til at koge. Når vandet koger, skruer du temperaturen ned, så vandet simrer. Put låg på gryden og lad det simre i 10 minutter.
  2. Sluk for varmen og lad quinoaen stå og trække i yderligere 10 minutter med låg på. Derefter kan du bruge en gaffel til at røre rundt, så de bliver rykket fra hinanden.
  3. Tag en stor skål frem. Skær cherrytomater i halve, agurk i mundrette stykker og kom dem i skålen. Hak derefter rødløg, persille og spinat, tilføj til skålen.
  4. Skær avokado og feta groft og tilføj dem sammen med de andre grønsager. Tilføj nu også den kogte og afkølelet quinoa.
  5. I en ny skål blandes dressingen sammen. Brug en hvidløgspresser til hvidløget og tilføj det til skålen. Tilføj nu sennep, honning, citronsaft, rødvinseddike og olivenolie. Tilføj yderligere oregano og smag til med salt og peber.
  6. Hæld dressingen udover salaten og bland det godt sammen. Nu er den klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Denne salat er perfekt at lave dagen i forvejen, den smager næsten kun bedre af at stå og trække smagen af dressingen ind.

Derfor laver jeg ofte en stor portion så den både kan være aftensmad og frokost.

Server den sammen med disse blomkålsfrikadeller, som er verdens bedste vegetardeller for at fuldende måltidet eller med en god dip som linsehummus med røde linser, tahini og spidskommen.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required