Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Purløgssovs - hvid sovs med purløg til fisk

Purløgssovs - hvid sovs med purløg til fisk

billede med purløgssovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
207
SHARES
FacebookMessenger207PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. april 2024 - Udgivet: 24. juni 2017

Purløgssovs laves af hvid sovs og hakket purløg, og sovsen er nem at lave. Purløgssovsen passer fint til blandt andet torsk og laks.

Purløgssovs laves efter samme fremgangsmåde som den klassiske persillesovs.

Altså bortset fra at der anvendes purløg i stedet for persille.

Purløgssovsen er fremragende til retter med fisk, og er god sammen med nye kartofler. Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Persillesovs,

Brun sovs

Bechamelsauce

Opskrift på purløgssovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Purløgssovs - hvid sovs med purløg til fisk

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk - måske lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld purløg - eller mere
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smør i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i. Når afbagningen er jævn, er den klar til næste step.
  2. Pisk nu gradvist mælken i, så du får en hvid sovs. Du skal bruge mindst fire deciliter mælk, men prøv dig frem indtil du har den rigtige konsistens.
  3. Smag den hvide sovs til med salt og friskkværnet peber - eventuelt hvid peber.
  4. Lad sovsen simre i 10 minutter, hvor melsmagen koges ud af sovsen. Rør jævnligt i sovsen, da den ellers let brænder på, og det må den ikke.
  5. Purløg hakket fint og kommes i, hvorefter purløgssovsen lige står yderligere et par minutter ved svag varme inden servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 8gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 664mgKalium: 159mgKostfibre: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 380IUVitamin C: 1mgCalcium: 127mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige purløgssovs serveres straks, og du kan servere den til alt fra frikadeller til ovnstegt laks. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elsebeth skriver

    september 17, 2023 at 8:56 pm

    Nej, skal vi ikke have purløgssovs?, sagde min mand skuffet, første gang jeg serverede persillesovs til røget makrel. Det kendte jeg ikke, men dét har vi fået lige siden. Og det passer fint til røget makrel!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required