• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Rรฅvareguide โ€บ Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Billede med prosecco.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. maj 2025 - Udgivet: 4. maj 2025

Prosecco serveres overalt i Italien, som apรฉritif, til forretten, til desserten, efter maden โ€“ ja, det er nรฆrmest svรฆrt at undgรฅ et glas, nรฅr du befinder i Stรธvlelandet.

Og det er forstรฅeligt. Det er nemlig en herlig, let vin, som ikke stjรฆler smagen fra maden som visse typer af Cava og champagne kan gรธre.

Prosecco har ogsรฅ langt flere รฅr bag sig end de spanske og franske mousserende vine.

Det fรธrste skrevne bevis pรฅ vinen gรฅr helt tilbage til 1754, men man mener, at den er blevet fremstillet langt tidligere.

Fremstilling

Prosecco fรฅr sit brus naturligt ved tilsรฆtningย ย af gรฆr og sukkerย i store tanke, som sรฆtter anden gรฆring i gang, som giver brus, alkohol og bundfald.

Bundfaldet fjernes ved filtrering i forbindelse med tapningen, som sker under tryk. Det sker for at bevare bruset.  Metoden kaldes ogsรฅ "Cuve Close", og er i dag den mest benyttede metode -bortset fra sodavandsmetoden.

Prosecco er bรฅde hurtigere og nemmere at fremstille end champagne, og derfor vil den altid vรฆre billigere end de mousserende vine, der er fremstillet ved hjรฆlp af den klassiske champagnemetode.

Dog kan cava ofte kรธbes for tilsvarende priser.

Druerne

Det er primรฆrt druerne Glera, der bruges i Prosecco, som fremstilles i det norditalienske Prosecco-distrikt. Egnen har kolde nรฆtter og varme dage, hvilket giver druerne en helt speciel smag.

Og det er kun her i dette distrikt, at vinbรธnder mรฅ kalde deres mousserende vin for Prosecco.

Berรธmte drinks

Gennem รฅrene er der dukket flere og flere drinks op, der er baseret pรฅ den kendte, mousserende vin. Aperol Spritz er en af de drinks, som er blevet trendy i lรธbet af de sidste fem รฅr.

Men det er blot en ud af mange - for eksempelย Bellini,ย Mimosaย og 80-ernes favoritย Kir Royal. Du skal selvfรธlgelig ogsรฅ prรธve den populรฆreย Aperol Spritz.

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sรธlvbede.
    Bladbede og sรธlvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 33

Ugens madplan uge 33 med gode bud pรฅ aftensmad

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkรธbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkรธb

Billede af salat med rest af kylling og grรธnne bรธnner.

Salat med rest af kylling og grรธnne bรธnner

Billede af bladbede og sรธlvbede.

Bladbede og sรธlvbede - fakta og viden

Forsiden lige nu

glaseret kylling
Glaseret kyllingโ†’ Se opskriften
En let og lรฆkker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehรธr til de fleste kรธdretter. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift pรฅ lun kartoffelsalat med vinaigretteโ†’ Se opskriften
billede med raฬŠdhustรฆrte
Rรฅdhustรฆrte (rรฅdhusstang) som bageren laver denโ†’ Se opskriften
svinemรธrbrad med bacon udskรฆring
Svinemรธrbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehรธr)โ†’ Se opskriften
Salat med รฆrter og lรฆkker mayodressing er en nem og skรธn salat som tilbehรธr til mange retter. ร†rtesalaten kan laves med friske eller frosne รฆrter. Foto: Holger Rรธrby Madsen, Madensverden.dk.
Salat med รฆrter og lรฆkker mayodressingโ†’ Se opskriften
Madplan uge 33
Ugens madplan uge 33 med gode bud pรฅ aftensmadโ†’ Se opskriften
kyllingeoverlaฬŠr i ovn med kartofler
Kyllingeoverlรฅr i ovn med kartofler og baconโ†’ Se opskriften
galette med fersken
Galette med fersken - nem opskrift pรฅ dessertโ†’ Se opskriften
billederesultat for lasagne med kylling og spinat
Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskriftโ†’ Se opskriften
billederesultat for ratatouille i ovn
Ratatouille i ovn (opskrift pรฅ den franske klassiker)โ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her