Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Billede med prosecco.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Prosecco serveres overalt i Italien, som apéritif, til forretten, til desserten, efter maden - ja, det er nærmest svært at undgå et glas, når du befinder i Støvlelandet.

Og det er forståeligt. Det er nemlig en herlig, let vin, som ikke stjæler smagen fra maden som visse typer af Cava og champagne kan gøre.

Prosecco har også langt flere år bag sig end de spanske og franske mousserende vine.

Det første skrevne bevis på vinen går helt tilbage til 1754, men man mener, at den er blevet fremstillet langt tidligere.

Fremstilling

Prosecco får sit brus naturligt ved tilsætning  af gær og sukker i store tanke, som sætter anden gæring i gang, som giver brus, alkohol og bundfald.

Bundfaldet fjernes ved filtrering i forbindelse med tapningen, som sker under tryk. Det sker for at bevare bruset.  Metoden kaldes også "Cuve Close", og er i dag den mest benyttede metode -bortset fra sodavandsmetoden.

Prosecco er både hurtigere og nemmere at fremstille end champagne, og derfor vil den altid være billigere end de mousserende vine, der er fremstillet ved hjælp af den klassiske champagnemetode.

Dog kan cava ofte købes for tilsvarende priser.

Druerne

Det er primært druerne Glera, der bruges i Prosecco, som fremstilles i det norditalienske Prosecco-distrikt. Egnen har kolde nætter og varme dage, hvilket giver druerne en helt speciel smag.

Og det er kun her i dette distrikt, at vinbønder må kalde deres mousserende vin for Prosecco.

Berømte drinks

Gennem årene er der dukket flere og flere drinks op, der er baseret på den kendte, mousserende vin. Aperol Spritz er en af de drinks, som er blevet trendy i løbet af de sidste fem år.

Men det er blot en ud af mange - for eksempel Bellini, Mimosa og 80-ernes favorit Kir Royal. Du skal selvfølgelig også prøve den populære Aperol Spritz.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.