Prosecco serveres overalt i Italien, som apรฉritif, til forretten, til desserten, efter maden โ ja, det er nรฆrmest svรฆrt at undgรฅ et glas, nรฅr du befinder i Stรธvlelandet.
Og det er forstรฅeligt. Det er nemlig en herlig, let vin, som ikke stjรฆler smagen fra maden som visse typer af Cava og champagne kan gรธre.
Prosecco har ogsรฅ langt flere รฅr bag sig end de spanske og franske mousserende vine.
Det fรธrste skrevne bevis pรฅ vinen gรฅr helt tilbage til 1754, men man mener, at den er blevet fremstillet langt tidligere.
Fremstilling
Prosecco fรฅr sit brus naturligt ved tilsรฆtningย ย af gรฆr og sukkerย i store tanke, som sรฆtter anden gรฆring i gang, som giver brus, alkohol og bundfald.
Bundfaldet fjernes ved filtrering i forbindelse med tapningen, som sker under tryk. Det sker for at bevare bruset. Metoden kaldes ogsรฅ "Cuve Close", og er i dag den mest benyttede metode -bortset fra sodavandsmetoden.
Prosecco er bรฅde hurtigere og nemmere at fremstille end champagne, og derfor vil den altid vรฆre billigere end de mousserende vine, der er fremstillet ved hjรฆlp af den klassiske champagnemetode.
Dog kan cava ofte kรธbes for tilsvarende priser.
Druerne
Det er primรฆrt druerne Glera, der bruges i Prosecco, som fremstilles i det norditalienske Prosecco-distrikt. Egnen har kolde nรฆtter og varme dage, hvilket giver druerne en helt speciel smag.
Og det er kun her i dette distrikt, at vinbรธnder mรฅ kalde deres mousserende vin for Prosecco.
Berรธmte drinks
Gennem รฅrene er der dukket flere og flere drinks op, der er baseret pรฅ den kendte, mousserende vin. Aperol Spritz er en af de drinks, som er blevet trendy i lรธbet af de sidste fem รฅr.
Men det er blot en ud af mange - for eksempelย Bellini,ย Mimosaย og 80-ernes favoritย Kir Royal. Du skal selvfรธlgelig ogsรฅ prรธve den populรฆreย Aperol Spritz.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments