Her får du opskriften på professorens grønne grød i en lidt enklere udgave. En sund, energigivende og velsmagende grøn grød.
Professorens grønne grød er udviklet af professor Oluf Borbye Pedersen, der er en af verdens førende forskere i sundhedsfremmende tarmbakterier - og hans grønne grød er på kort tid blevet meget populær.
Og det er da også efter min mening indlysende. For den grønne grød er en fantastisk måde at starte dagen på.
Den giver dig energi fra morgenstunden, gør din fordøjelse og stofskifte bedre og styrker dit immunforsvar.
Få dit tarmmikrobiom til at juble
Vi skal jo ifølge de officielle kostråd spise 600 gram grøntsager om dagen, og med den grønne grød er du godt i gang.
Og professorens grønne grød vil få dit tarmmikrobiom (som man med ét ord kalder de millioner af mikroorganismer, der findes i vores tarme) til at juble!
Det gode ved at spise grøntsagerne som blendet grød er nemlig, at det er meget nemmere, end hvis du skal tilberede grøntsagerne på andre måder.
Derfor får du nemmere spist en større portion grøntsager og får fyldt din krop med masser af forskellige vitaminer, mineraler og kostfibre.
Samtidig har blendede grøntsager også langt mere overflade, når de kommer ned i maven og tarmene, end hvis du selv har tygget din grønkål eller broccoli. Og det er en kæmpe fordel, når de skal optages i kroppen.
Varier dine grøntsager
Der er i alt 16 ingredienser i den originale opskrift på professorens grønne grød. Her har jeg udeladt tang, som kan være svært at købe i almindelige supermarkeder.
I det hele taget kan du sagtens ændre i ingredienslisten alt efter, hvad du har i dit køleskab, eller hvad der er i sæson.
For det vigtige er i virkeligheden at spise så mange forskellige slags grøntsager som muligt.
Sørg dog altid for at have grove grøntsager og kål i din professorens grønne grød, og at dine ingredienser er økologiske. Så undgår du, at dine grøntsager er sprøjtet, du slipper for at skrælle dem, ligesom økologiske grøntsager indeholder flere vitaminer og mineraler.
Tyk eller tynd grød
Hvis du ikke bryder dig om den lidt tykke konsistens af professorens grønne grød, kan du sagtens tynde den op med mere urtete eller tilsætte lidt vand.
Så bliver den mere som en greenie og kan drikkes i stedet for at spises med ske.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på professorens grønne grød
Professorens grønne grød
Ingredienser
- 50 g avocado - svarende til en halv avocado
- 50 g æble - svarende til et halvt æble
- 50 g kiwi - svarende til en halv stor kiwi
- 100 g gulerødder - ca. 2 gulerødder
- 50 g tomater - ca. 2 tomater
- 150 g spinat
- 200 g broccoli
- 50 g bønnespirer
- 10 g persille - frisk, ca. 1 håndfuld
- 10 g mynte - frisk, ca. 1 håndfuld
- 10 g ingefær - En lille knold
- 20 g citronsaft - Friskpresset saft og revet citronskal fra en halv citron
- 15 g valnødder - ca. 5 styk
- 250 g urtete - jeg har brugt grøn te fra Pukka
Fremgangsmåde
- Vask og klargør alle grøntsager. Skær dem i grove stykker, som din blender nemt kan tage.
- Kom alle grøntsager, frugt, nødder og urtete i blenderen på en gang, og blend det til det har en helt findelt konsistens. Tilsæt evt. lidt mere urtete, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
- Anret professorens grønne grød i en skål eller dyb tallerken og pynt den med bær og nødder. Det giver en dejlig smagsoplevelse, at der også er noget, der knaser, når du spiser grøden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Opbevaring
Professorens grønne grød kan opbevares 2-3 dage i køleskabet.
Fryseegnet: Du kan også sagtens fryse den. Tag den så op om aftenen og stil den i køleskabet natten over. Så har du grød til om morgenen.
Jeg har skrevet her i opskriften, at der er til to portioner. Men det er en vurderingssag. Hvis du kun har lyst til en lille portion grøn grød hver dag, har det også en effekt!
Du kan læse meget mere om tankerne bag professorens grønne grød, og hvorfor blendet grøn grød gør så meget godt for vores sundhed i Oluf Borbye Pedersen og Mette Mølbaks bog Professorens grønne energigrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.