Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drikkevarer › Professorens grønne grød

Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)

Professorens grønne grød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS
Indhold
  • Professorens grønne grød
  • Opskrift på professorens grønne grød
  • Få dit tarmmikrobiom til at juble
  • Varier dine grøntsager
  • Tyk eller tynd grød
  • Opbevaring
  • FAQ
  • Kommentarer

Professorens grønne grød

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du opskriften på professorens grønne grød i en lidt enklere udgave. En sund, energigivende og velsmagende grøn grød.
Antal: 2 personer
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g avocado svarende til en halv avocado
  • 50 g æble svarende til et halvt æble
  • 50 g kiwi svarende til en halv stor kiwi
  • 100 g gulerødder ca. 2 gulerødder
  • 50 g tomater ca. 2 tomater
  • 150 g spinat
  • 200 g broccoli
  • 50 g bønnespirer
  • 10 g persille frisk, ca. 1 håndfuld
  • 10 g mynte frisk, ca. 1 håndfuld
  • 10 g ingefær En lille knold
  • 20 g citronsaft Friskpresset saft og revet citronskal fra en halv citron
  • 15 g valnødder ca. 5 styk
  • 250 g urtete jeg har brugt grøn te fra Pukka

Fremgangsmåde

  1. Vask og klargør alle grøntsager. Skær dem i grove stykker, som din blender nemt kan tage.
  2. Kom alle grøntsager, frugt, nødder og urtete i blenderen på en gang, og blend det til det har en helt findelt konsistens. Tilsæt evt. lidt mere urtete, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  3. Anret professorens grønne grød i en skål eller dyb tallerken og pynt den med bær og nødder. Det giver en dejlig smagsoplevelse, at der også er noget, der knaser, når du spiser grøden.

Næringsindhold

Kalorier212kcalKulhydrater29gProtein9gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gNatrium138mgKalium1309mgKostfibre11gSukker12gVitamin A16930IUVitamin C155mgCalcium185mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på professorens grønne grød

Professorens grønne grød er udviklet af professor Oluf Borbye Pedersen, der er en af verdens førende forskere i sundhedsfremmende tarmbakterier - og hans grønne grød er på kort tid blevet meget populær.

Og det er da også efter min mening indlysende. For den grønne grød er en fantastisk måde at starte dagen på.

Den giver dig energi fra morgenstunden, gør din fordøjelse og stofskifte bedre og styrker dit immunforsvar.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Greenie - sund smoothie med broccoli, spinat og avocado
  • Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie

Få dit tarmmikrobiom til at juble

Vi skal jo ifølge de officielle kostråd spise 600 gram grøntsager om dagen, og med den grønne grød er du godt i gang.

Og professorens grønne grød vil få dit tarmmikrobiom (som man med ét ord kalder de millioner af mikroorganismer, der findes i vores tarme) til at juble!

Det gode ved at spise grøntsagerne som blendet grød er nemlig, at det er meget nemmere, end hvis du skal tilberede grøntsagerne på andre måder. Derfor får du nemmere spist en større portion grøntsager og får fyldt din krop med masser af forskellige vitaminer, mineraler og kostfibre.

Samtidig har blendede grøntsager også langt mere overflade, når de kommer ned i maven og tarmene, end hvis du selv har tygget din grønkål eller broccoli. Og det er en kæmpe fordel, når de skal optages i kroppen.

Varier dine grøntsager

Der er i alt 16 ingredienser i den originale opskrift på professorens grønne grød. Her har jeg udeladt tang, som kan være svært at købe i almindelige supermarkeder.

I det hele taget kan du sagtens ændre i ingredienslisten alt efter, hvad du har i dit køleskab, eller hvad der er i sæson. For det vigtige er i virkeligheden at spise så mange forskellige slags grøntsager som muligt.

Sørg dog altid for at have grove grøntsager og kål i din professorens grønne grød, og at dine ingredienser er økologiske. Så undgår du, at dine grøntsager er sprøjtet, du slipper for at skrælle dem, ligesom økologiske grøntsager indeholder flere vitaminer og mineraler.

Tyk eller tynd grød

Hvis du ikke bryder dig om den lidt tykke konsistens af professorens grønne grød, kan du sagtens tynde den op med mere urtete eller tilsætte lidt vand.

Så bliver den mere som en greenie og kan drikkes i stedet for at spises med ske.

Opbevaring

Billede af professorens grønne grød.

Professorens grønne grød kan opbevares 2-3 dage i køleskabet.

Fryseegnet: Du kan også sagtens fryse den. Tag den så op om aftenen og stil den i køleskabet natten over. Så har du grød til om morgenen.

Jeg har skrevet her i opskriften, at der er til to portioner. Men det er en vurderingssag. Hvis du kun har lyst til en lille portion grøn grød hver dag, har det også en effekt!

Du kan læse meget mere om tankerne bag professorens grønne grød, og hvorfor blendet grøn grød gør så meget godt for vores sundhed i Oluf Borbye Pedersen og Mette Mølbaks bog Professorens grønne energigrød.

Se flere opskrifter:

  • Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje
  • Rødbedegreenie - sund grøn grød med rødbede og blomkål
  • Sund smoothie for børn

FAQ

Hvad er professorens grønne grød?

Grøden består af en række blendede grøntsager, frugter, nødder og urtete, som tilsammen udgør en sund og energigivende start på dagen. Den kan nydes som en skålgrød med toppings eller som en drikkeklar smoothie, også kaldet en "greenie".

Hvem har opfundet professorens grønne grød?

Professorens grønne grød er udviklet af professor Oluf Borbye Pedersen, en af Danmarks førende forskere inden for tarmmikrobiom og metabolisk sundhed. Han er tilknyttet Københavns Universitet og Herlev-Gentofte Hospital og har i årtier forsket i, hvordan tarmens mikroorganismer påvirker vores helbred.

Hvorfor skal man spise professorens grønne grød?

Grøden blev skabt som en praktisk måde at nære de gavnlige tarmbakterier på og fremme en sund fordøjelse. Den består af en blanding af fiberrige grøntsager, frugter, nødder og urtete og kan nydes som en skålgrød eller en drikkeklar smoothie.

Hvad er en greenie?

En "greenie" er en betegnelse for en grøn smoothie, typisk lavet af blendede grøntsager og frugter. Når professorens grønne grød fortyndes med mere væske, bliver den til en greenie, som er nem at drikke og stadig fuld af næring.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    februar 03, 2025 at 10:11 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie
  • Rødbedegreenie
    Rødbedegreenie - sund grøn grød med rødbede og blomkål

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required