• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Professorens grønne grød - enkel opskrift på lækker grøn grød

Professorens grønne grød - enkel opskrift på lækker grøn grød

Professorens grønne grød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. februar 2025 - Udgivet:  3. februar 2025

Professorens grønne grød er udviklet af professor Oluf Borbye Pedersen, der er en af verdens førende forskere i sundhedsfremmende tarmbakterier - og hans grønne grød er på kort tid blevet meget populær.

Og det er da også efter min mening indlysende. For den grønne grød er en fantastisk måde at starte dagen på.

Den giver dig energi fra morgenstunden, gør din fordøjelse og stofskifte bedre og styrker dit immunforsvar.

Oversigt
  • Få dit tarmmikrobiom til at juble
  • Varier dine grøntsager
  • Tyk eller tynd grød
  • Professorens grønne grød
  • Opbevaring
  • Greenie smoothie opskrift
  • Spidskålsmoothie - nem opskrift
  • Gulerodssmoothie
  • Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje
  • Rødbedegreenie
  • Sund smoothie for børn
  • FAQ
  • Kommentarer

Få dit tarmmikrobiom til at juble

Vi skal jo ifølge de officielle kostråd spise 600 gram grøntsager om dagen, og med den grønne grød er du godt i gang.

Og professorens grønne grød vil få dit tarmmikrobiom (som man med ét ord kalder de millioner af mikroorganismer, der findes i vores tarme) til at juble!

Det gode ved at spise grøntsagerne som blendet grød er nemlig, at det er meget nemmere, end hvis du skal tilberede grøntsagerne på andre måder. Derfor får du nemmere spist en større portion grøntsager og får fyldt din krop med masser af forskellige vitaminer, mineraler og kostfibre.

Samtidig har blendede grøntsager også langt mere overflade, når de kommer ned i maven og tarmene, end hvis du selv har tygget din grønkål eller broccoli. Og det er en kæmpe fordel, når de skal optages i kroppen.

Varier dine grøntsager

Der er i alt 16 ingredienser i den originale opskrift på professorens grønne grød. Her har jeg udeladt tang, som kan være svært at købe i almindelige supermarkeder.

I det hele taget kan du sagtens ændre i ingredienslisten alt efter, hvad du har i dit køleskab, eller hvad der er i sæson. For det vigtige er i virkeligheden at spise så mange forskellige slags grøntsager som muligt.

Sørg dog altid for at have grove grøntsager og kål i din professorens grønne grød, og at dine ingredienser er økologiske. Så undgår du, at dine grøntsager er sprøjtet, du slipper for at skrælle dem, ligesom økologiske grøntsager indeholder flere vitaminer og mineraler.

Tyk eller tynd grød

Hvis du ikke bryder dig om den lidt tykke konsistens af professorens grønne grød, kan du sagtens tynde den op med mere urtete eller tilsætte lidt vand.

Så bliver den mere som en greenie og kan drikkes i stedet for at spises med ske.

Professorens grønne grød
KatrineKatrine Rørby Madsen

Professorens grønne grød

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på professorens grønne grød i en lidt enklere udgave. En sund, energigivende og velsmagende grøn grød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Grød
Køkken: Dansk
Kalorier: 212
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g avocado - svarende til en halv avocado
  • 50 g æble - svarende til et halvt æble
  • 50 g kiwi - svarende til en halv stor kiwi
  • 100 g gulerødder - ca. 2 gulerødder
  • 50 g tomater - ca. 2 tomater
  • 150 g spinat
  • 200 g broccoli
  • 50 g bønnespirer
  • 10 g persille - frisk, ca. 1 håndfuld
  • 10 g mynte - frisk, ca. 1 håndfuld
  • 10 g ingefær - En lille knold
  • 20 g citronsaft - Friskpresset saft og revet citronskal fra en halv citron
  • 15 g valnødder - ca. 5 styk
  • 250 g urtete - jeg har brugt grøn te fra Pukka

Fremgangsmåde
 

  1. Vask og klargør alle grøntsager. Skær dem i grove stykker, som din blender nemt kan tage.
  2. Kom alle grøntsager, frugt, nødder og urtete i blenderen på en gang, og blend det til det har en helt findelt konsistens. Tilsæt evt. lidt mere urtete, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  3. Anret professorens grønne grød i en skål eller dyb tallerken og pynt den med bær og nødder. Det giver en dejlig smagsoplevelse, at der også er noget, der knaser, når du spiser grøden.
    Professorens grønne grød

Næringsindhold

Kalorier: 212kcalKulhydrater: 29gProtein: 9gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 138mgKalium: 1309mgKostfibre: 11gSukker: 12gVitamin A: 16930IUVitamin C: 155mgCalcium: 185mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opbevaring

Professorens grønne grød kan opbevares 2-3 dage i køleskabet.

Fryseegnet: Du kan også sagtens fryse den. Tag den så op om aftenen og stil den i køleskabet natten over. Så har du grød til om morgenen.

Jeg har skrevet her i opskriften, at der er til to portioner. Men det er en vurderingssag. Hvis du kun har lyst til en lille portion grøn grød hver dag, har det også en effekt!

Du kan læse meget mere om tankerne bag professorens grønne grød, og hvorfor blendet grøn grød gør så meget godt for vores sundhed i Oluf Borbye Pedersen og Mette Mølbaks bog Professorens grønne energigrød.

Flere inspirerende opskrifter:

Greenie smoothie opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en vaskeægte greenie, der er mega sund. Laves nemt med broccoli, spinat og avocado, og den vil din krop elske.
Gå til opskrift
billede med greenie

Spidskålsmoothie - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Spidskålsmoothie er en sund og lækker smoothie med spidskål. Du får masser af vitaminer og styrker dit immunforsvar med denne lækre greenie.
Gå til opskrift
Spidskålsmoothie

Gulerodssmoothie

5 fra 2 stemmer
Gulerodssmoothie er en virkelig lækker og sund orange smoothie lavet med blandt andet gulerod og peberfrugt. Sund morgenmad eller mellemmåltid.
Gå til opskrift
Gulerodssmoothie

Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje

5 fra 4 stemmer
Blåbærsmoothie er en skøn smoothie med en utrolig flot og intens farve. Smagen er både syrlig og sød og konsistens er lækker cremet.
Gå til opskrift
Denne blåbærsmoothie er lavet med frosne, nordiske blåbær og har derfor en mørk og intens farve. Den kan også sagtens laves med friske blåbær. Foto: Charlotte Mithril

Rødbedegreenie

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på en fantastisk rødbedegreenie - en sund rød grøn grød lavet med rødbede, blomkål og andre grøntsager.
Gå til opskrift
Rødbedegreenie

Sund smoothie for børn

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på en sund smoothie for børn, hvor jeg har sneget lidt spidskål i ud over lækker frugt og bær.
Gå til opskrift
Sund smoothie for børn

FAQ

Hvad er professorens grønne grød?

Grøden består af en række blendede grøntsager, frugter, nødder og urtete, som tilsammen udgør en sund og energigivende start på dagen. Den kan nydes som en skålgrød med toppings eller som en drikkeklar smoothie, også kaldet en "greenie".

Hvem har opfundet professorens grønne grød?

Professorens grønne grød er udviklet af professor Oluf Borbye Pedersen, en af Danmarks førende forskere inden for tarmmikrobiom og metabolisk sundhed. Han er tilknyttet Københavns Universitet og Herlev-Gentofte Hospital og har i årtier forsket i, hvordan tarmens mikroorganismer påvirker vores helbred.

Hvorfor skal man spise professorens grønne grød?

Grøden blev skabt som en praktisk måde at nære de gavnlige tarmbakterier på og fremme en sund fordøjelse. Den består af en blanding af fiberrige grøntsager, frugter, nødder og urtete og kan nydes som en skålgrød eller en drikkeklar smoothie.

Hvad er en greenie?

En "greenie" er en betegnelse for en grøn smoothie, typisk lavet af blendede grøntsager og frugter. Når professorens grønne grød fortyndes med mere væske, bliver den til en greenie, som er nem at drikke og stadig fuld af næring.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    februar 03, 2025 at 10:11 am

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required