• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje

Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje

Denne blåbærsmoothie er lavet med frosne, nordiske blåbær og har derfor en mørk og intens farve. Den kan også sagtens laves med friske blåbær. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. februar 2024 - Udgivet: 2. maj 2021

Blåbærsmoothie er en skøn smoothie med en utrolig flot og intens farve. Smagen er både syrlig og sød og konsistens er lækker cremet.

Blåbærsmoothie har en lækker frisk smag af blåbær og en flot og intens blålilla farve.

Her blendes blåbær sammen med banan, æblemost og en anelse vanilje.

Mere skal der ikke til for at skabe en lækker frisk smag med syrlighed fra blåbær og æble, mens bananen afbalancerer med sødme og giver en god cremet konsistens.

Brug friske eller frosne blåbær

I denne blåbærsmoothie kan du både bruge friske og frosne blåbær.

Vælger du frosne bær så husk, at de skal have et opkog først for at undgå norovirus. Frosne bær har nemlig i flere tilfælde været skyld i roskildesyge.

Den lækre kolde og småfrosne konsistens skabes nemt, ved at komme nogle isterninger i smoothien, når du laver den.

Læs mere om hvorfor du skal koge frosne bær her:

Skal man koge frosne hindbær før de spises?

Opskrift på blåbærsmoothie

Denne blåbærsmoothie er lavet med frosne, nordiske blåbær og har derfor en mørk og intens farve. Den kan også sagtens laves med friske blåbær. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Blåbærsmoothie med banan, æblemost og vanilje

5 fra 4 stemmer
Blåbærsmoothie er en skøn smoothie med en utrolig flot og intens farve. Smagen er både syrlig og sød og konsistens er lækker cremet.
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl blåbær - frosne eller friske
  • 1 banan
  • 1 dl æblemost
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 3-4 isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Bruger du frosne blåbær, så giv blåbærrene et opkog i kogende vand. Hæld dem derefter i en sigte og lad dem køle lidt af.
  2. Kom blåbær, banan, æblemost og isterninger i en blender og blend, til det har en cremet konsistens. Smag til med vaniljesukker.
  3. Server blåbærsmoothie med det samme, mens den er kold.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Nordiske eller amerikanske blåbær

Der findes flere forskellige slags blåbær, hvoraf to er de mest almindelige: Amerikanske og nordiske.

De mest almindelige blåbær herhjemme er, overraskende nok, den amerikanske variant.

De er større end de vilde og nordiske blåbær og kan kendes på, at frugtkødet er hvid-grønt, når du skærer dem over. Den er typisk denne type du finder i supermarkedet, når du køber friske blåbær.

De nordiske blåbær er derimod også blå også indeni, det vil sige at både skal og frugtkød er blåt.

De er desuden mindre end de amerikanske og har selvsagt en meget mere intens farve.

Brug gerne de nordiske blåbær med den intense farve i din blåbærsmoothie. De giver en utrolig flot farve og er desuden ekstra rige på det sunde plantestof antocyanin.

Se også disse opskrifter:

  • Greenie smoothie
  • Nem jordbær smoothie med banan
  • Chokolade smoothie med dadler og banan
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required