• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Opskrift på Pommes Duchesse - kartoffelret fra Frankrig

Opskrift på Pommes Duchesse - kartoffelret fra Frankrig

billederesultat for pommes duchesse
Lækre og luftige pommes duchesse, der er en bagt kartoffelmos med æggeblommer. Kartoflerne moses, og vendes med smør og æggeblommer, inden de bages gyldne i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. september 2024 - Udgivet:  31. oktober 2020

Del gerne:
497
SHARES
FacebookMessenger497PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.
  2. Opskrift på pommes duchesse
  3. Pommes duchesse
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.

Her får du min opskrift på pommes duchesse, der er en populær kartoffelret fra det franske køkken.

Der er tale om bagt kartoffelmos, der laves med æggeblommer, salt, peber og reven muskatnød.

Derefter sprøjtes mosen ud på en bageplade i smukke toppe, som bages gyldne i ovnen. Det er ganske nemt.

Opskriften på pommes duchesse er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk kartoffelmos
  • Pommes Anna
  • Hvidløgsmos
  • Kartoffeltårn

Opskrift på pommes duchesse

billederesultat for pommes duchesse

Pommes duchesse

Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.
Bedømmelse
4.9 fra 40 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - i tern, brug kartofler til mos eller bagekartofler
  • 4 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 2 bægre
  • 75 g smør
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Du kan som sagt med fordel anvende bagekartofler til pommes duchesse.
  • Kog kartoffeltern i letsaltet vand til de er helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra, og damp dem tørre i gryden. Kom de kogte kartoffeltern i en skål.
  • Mos dem en kartoffelmoser eller et piskeris. Du kan også presse kartoflerne gennem en sigte.
  • Skær smørret i små tern og rør det ind i mosen sammen med de pasteuriserede æggeblommer. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt reven muskatnød.
  • Kom kartoffelmosen ned i en sprøjtepose, og sprøjt mosen ud i toppe på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Gerne med en stjernetylle.
  • Du kan også bare bruge en teske, og sætte små toppe på bagepladen.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft indtil de har fået farve - det tager cirka 10 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
346
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
723
mg
31
%
Kalium
 
866
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
732
IU
15
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
52
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De færdigbagte pommes duchesse serveres straks, og kan eventuelt anrettes på et fad.

Den bagte kartoffelmos passer godt som tilbehør til de fleste kødretter, og er flot at servere når du har gæster.

Se også: Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Sjødin

    oktober 31, 2024 at 11:42 am

    Hej Holger
    Kan man lave kartoffelmosen dagen før og så bage det op til middagen dagen efter? Vh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 31, 2024 at 11:49 am

      Hej Birgitte
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Personligt ville jeg altid lave mosen på dagen, men hvis tiden er knap, kan du sagtens lave den dagen før.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Julie

    december 13, 2022 at 11:18 am

    Det ser lækkert ud!☺️ Kan de fryses? Overvejer at lave dem til julemiddagen, da mine gæster ikke er meget til almindelige kartofler.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required