Poke Bowl er en anden måde at spise salat på. Opskriften her er delikat og sund, og de enkelte grøntsager ligger fint anrettet på ris.
Poke Bowl - det er underligt ord for en smuk serveret salat. Eller hvad? Når man hører, hvor disse lækre salatanretninger stammer fra, forstår man navnet.
Denne salattype er nemlig fra Hawaii, hvor ordet poké betyder skære i tern. Oprindeligt er salaten baseret på tang, frisk grønt samt rå fisk i tern lagt på en bund af kogte ris.
I dag er der mange forskellige versioner, efterhånden som disse bowls er blevet trendy.
Det er også muligt at lave morgenmads-bowls med en bund af grød i stedet for ris. Ovenpå kommer man bær og frugter i tern samt eventuelt honning eller kompot.
I denne opskrift er der tilsat marineret tofu i tern i stedet for fisk. Fiske-spisere kan udskifte tofuen med for eksempel varmrøget laks eller rå tun i tern.
Opskrift på Poke Bowl med peanut butter
Poke Bowl med tofu og peanut butter
Ingredienser
- 300 gram tofu
- 0,5 dl soja
- 1 spsk. ingefær - friskrevet
- 2 limefrugter
- 4 dl sorte ris - kogte, afkølede
- 2 avokadoer
- 1 bundt koriander
- 100 gram vandmelon
- 1 agurk - skiver
- Green Choice Peanut Butter Squeeze
Sådan gør du
- Læg tofuen i soja med saften fra en lime samt den friskrevede ingefær.
- Lad tofuen trække på køl i minimum en time og gerne natten over.
- Skær tofu i skiver, og steg den på panden.
- Skær avokado, agurk og vandmelon i tern eller skiver.
- Byg skålene med ris nederst, og fordel nu tofu, avokado, vandmelon og agurketern på toppen.
- Drys med friske korianderblade og server Peanut Butter Squeeze til.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også nogle af vores andre salat-opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: