Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Pocheret æg

Pocheret æg

pocheret æg
5 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 23. januar 2018

Her kan du se hvordan du laver pocheret æg, som ret beset blot er et kogt æg. Og du skal hverken røre rundt i vandet eller bruge eddike. Se her hvorfor.

Pocheret æg er nemt at lave, og det smager fremragende på en toast eller sammen med frisk spinat.

Men der findes mange måder at lave de pocherede æg på, og det her er min, som jeg vil forklare lidt nærmere om.

Opskrift på pocheret æg

Listen over ingredienser til pochering af æg er ganske kort: Du skal nemlig blot bruge æg.

Mængden afhænger af hvor sulten man er, men normalt siger man et æg pr. person.

Se også de nyttige opskrifter på:

  • Blødkogt æg
  • Smilende æg
  • Hårdkogte æg
  • Shakshuka
  • Eggs Benedict
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pocheret æg

5 fra 15 stemmer
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 63
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 æg
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Sådan laver du pocheret æg: Slå et æg ud i en lille skål, og gør det med stor forsigtighed. Husk at der beregnes et æg pr. person.
  2. Hæld vand i en pande eller gryde, og det skal blot lige stå 4-5 centimeter op. Kog vandet op, og skrue ned så det blot simrer.
  3. Vip forsigtigt ægget ned i vandet, og gør det så tæt på overfladen som muligt, så du ikke slår ægget i stykker.
  4. Læg låget på, og pochér ægget i tre minutter. Lidt kortere tid, hvis du have en mere flydende blomme.
  5. Fisk det færdigpocherede æg op med en hulske, og lad det lige dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  6. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 63kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 62mgKalium: 61mgSukker: 0.2gVitamin A: 238IUCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Skal man bruge eddike til pochering af æg?

Nej, det er slet ikke nødvendigt. Jeg har prøvet mig frem, og jeg synes resultat bliver mindst lige så godt uden eddike i vandet.

Så drop eddiken. Du risikerer også blot at ægget smager lidt af eddike, og det er ikke så rart.

Skal man røre rundt mens man pocherer æg?

Nej, det er heller ikke nødvendigt. Du får det fineste og mest vellykkede æg ved blot at sænke det ned i vandet.

Kan man pakke æg til pochering ind i husholdningsfilm?

Jeg har set flere anvende husholdningfilm til pochering af æg, hvor fidusen skal være, at man så holder ægget samlet. Det er sådan set smart nok.

Men husholdningsfilm er ikke beregnet til kogning, og derfor kan måske afgive stoffer til vandet og ægget, som ikke er sunde for os. Derfor vil jeg aldrig koge fødevarer i husholdningsfilm.

Men måske kan du finde plast, der er beregnet til kogning. Løsningen er måske det, der anvendes til sous-vide.

Vent med salt og peber

Endelig skal du ikke salte æg eller vandet før pochering, men vent til ægget er færdigt.

Har du bemærkninger, spørgsmål eller andre gode tips, så del dem med os herunder i kommentarfeltet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elsebeth Jeppesen skriver

    oktober 22, 2024 at 5:05 pm

    Et pocheret æg har jeg hørt, skal ligge på is efter tilberedning, mens næste æg tilberedes, passer det?
    Vh Elsebeth

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required