• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pistaciemuffins

Pistaciemuffins

billede med pistaciemuffins
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. januar 2025 - Udgivet: 12. januar 2025

Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.

Pistaciemuffins er nogle af de kager, som er umulige at gemme til senere, for de smager simpelthen så godt.

Disse muffins indeholder marcipan og hakkede pistacienødder, og så er toppen en frosting af cream cheese, revet citronskal og flormelis.

Og selvfølgelig er der et drys hakkede pistacienødder øverst. Uden salt. Husk det, når du køber nødderne.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananmuffins
  • Chokolademuffins
  • Æblemuffins

Opskrift på pistaciemuffins

billede med pistaciemuffins
Karen SenecaKaren Seneca

Verdens bedste pistaciemuffins

4.84 fra 6 stemmer
Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 16 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 388
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g marcipan - groft revet
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g smør - blødt
  • 4 medium æg
  • 60 g hvedemel
  • 50 g pistacienødder - hakket
  • grøn frugtfarve - frivilligt
Frosting
  • 100 g cream cheese
  • 50 g smør
  • 350 g flormelis - vet. mere
  • 1 tsk citronskal - revet
  • citronsaft - efter smag
  • pistacienødder - til pynt, hakket

Fremgangsmåde
 

Pistaciemuffins
  1. Pisk revet marcipan, vaniljesukker og sukker godt sammen, gerne i en køkkenmaskine, hvis du har det.
  2. Tilsæt smørret og pisk det hele sammen.
  3. Tilsæt nu et æg ad gangen i smørmassen.
  4. Hak pistacienødderne og vend dem i dejen sammen med 60 gram hvedemel og en teskefuld bagepulver. Vil du have lidt frugtfarve i, gør du det nu.
  5. Smør muffinsforme godt med smør og hæld dej næsten helt op til kanten på formene. Bages i 15-20 minutter på 180 grader almindelig over- og undervarme. Lad kagerne køle af på en bagerist, før de får frosting på.
Frosting
  1. Pisk cream cheese og smør. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og flormelis. Pisk det sammen.
  2. Du skal have en ret fast frosting, så tilsæt mere flormelis, hvis den ikke virker solid
  3. Kom frosting i en sprøjtepose med tyl, sæt den i køleskabet, til dine muffins er kølet af.
  4. Sprøjt en klat frosting på hver enkelt muffin, drys her med hakkede pistacienødder og server med det samme.

Næringsindhold

Kalorier: 388kcalKulhydrater: 48gProtein: 3gFedt: 21gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 75mgNatrium: 133mgKalium: 60mgKostfibre: 0.5gSukker: 43gVitamin A: 451IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg kommer en smule grøn frugtfarve i dejen til sidst, så kagerne bliver lysegrønne.

Det er ikke nødvendigt, men da det er pistaciemuffins, synes jeg, at det er passende at hjælpe farven lidt på vej.

Hvis du levner, skal du opbevare kagerne i køleskabet, fordi der er smøreost i frostingen. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrin

    marts 31, 2025 at 10:58 pm

    Jeg lavede disse pistaciemuffins i lørdags og jeg opdagede noget pudsigt! De smager vildt godt uden cream cheese frosting. Først smagte jeg dem uden og bagefter med frosting. Og frostingen overdøvede den fine pistaciesmag. De var stadigvæk lækre selvfølgelig. Men meget “cream cheesede”.
    Så jeg tænker: næste gang serverer jeg dem uden. Eller måske med et ganske tyndt lag frosting så i stedet for den generøse mængde. Eller måske jeg vil lave kagen i en bradepande og tilføje natron så overfladen bliver endnu mere sprød, undlade glasur og kalde det en pistacie brownie ? (Greenie?)
    Men ret lækker opskrift altså. Jeg vil lave dem igen.
    Hav en dejlig dag!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs
  • Billede af hindbærstang.
    Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade
  • Vandbakkelse med hyldeblomstskum
    Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage
  • billede med guf guf kage
    Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

Stegt mørbrad med marinade af hvidløg og soltørrede tomater
Stegt mørbrad med marinade af hvidløg og soltørrede tomater→ Se opskriften
knuste kartofler
Knuste kartofler med eddike (vinegar style)→ Se opskriften
billede med blomkålssalat
Blomkålssalat→ Se opskriften
fuldkornsboller
Fuldkornsboller→ Se opskriften
billede til hasselnøddesmåkager med chokolade
Hasselnøddesmåkager med chokolade - nemme og smørbagte→ Se opskriften
billederesultat for honningmarinerede kyllingelår
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager→ Se opskriften
Opskrifter til børn
Mad til børn - opskrifter på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede med blåbærtærte
Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær→ Se opskriften
billederesultat for kyllingsandwich
Kyllingesandwich→ Se opskriften
Billede resultat for ferskensalat
Ferskensalat med melon og parmaskinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required