Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pistaciemuffins

Pistaciemuffins

billede med pistaciemuffins
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook376PinterestSMSEmailMessenger
376
DELINGER

Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.

Pistaciemuffins er nogle af de kager, som er umulige at gemme til senere, for de smager simpelthen så godt.

Disse muffins indeholder marcipan og hakkede pistacienødder, og så er toppen en frosting af cream cheese, revet citronskal og flormelis.

Og selvfølgelig er der et drys hakkede pistacienødder øverst. Uden salt. Husk det, når du køber nødderne.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananmuffins
  • Chokolademuffins
  • Æblemuffins

Opskrift på pistaciemuffins

Verdens bedste pistaciemuffins

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.
Antal: 16 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g marcipan (groft revet)
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g smør (blødt)
  • 4 medium æg
  • 60 g hvedemel
  • 50 g pistacienødder (hakket)
  • grøn frugtfarve (frivilligt)
Frosting
  • 100 g cream cheese
  • 50 g smør
  • 350 g flormelis (vet. mere)
  • 1 tsk citronskal (revet)
  • citronsaft (efter smag)
  • pistacienødder (til pynt, hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Pistaciemuffins
  1. Pisk revet marcipan, vaniljesukker og sukker godt sammen, gerne i en køkkenmaskine, hvis du har det.
  2. Tilsæt smørret og pisk det hele sammen.
  3. Tilsæt nu et æg ad gangen i smørmassen.
  4. Hak pistacienødderne og vend dem i dejen sammen med 60 gram hvedemel og en teskefuld bagepulver. Vil du have lidt frugtfarve i, gør du det nu.
  5. Smør muffinsforme godt med smør og hæld dej næsten helt op til kanten på formene. Bages i 15-20 minutter på 180 grader almindelig over- og undervarme. Lad kagerne køle af på en bagerist, før de får frosting på.
Frosting
  1. Pisk cream cheese og smør. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og flormelis. Pisk det sammen.
  2. Du skal have en ret fast frosting, så tilsæt mere flormelis, hvis den ikke virker solid
  3. Kom frosting i en sprøjtepose med tyl, sæt den i køleskabet, til dine muffins er kølet af.
  4. Sprøjt en klat frosting på hver enkelt muffin, drys her med hakkede pistacienødder og server med det samme.

Næringsindhold

Kalorier388kcalKulhydrater48gProtein3gFedt21gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol75mgNatrium133mgKalium60mgKostfibre0.5gSukker43gVitamin A451IUVitamin C0.1mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Jeg kommer en smule grøn frugtfarve i dejen til sidst, så kagerne bliver lysegrønne.

Det er ikke nødvendigt, men da det er pistaciemuffins, synes jeg, at det er passende at hjælpe farven lidt på vej.

Hvis du levner, skal du opbevare kagerne i køleskabet, fordi der er smøreost i frostingen. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrin skriver

    marts 31, 2025 at 10:58 pm

    Jeg lavede disse pistaciemuffins i lørdags og jeg opdagede noget pudsigt! De smager vildt godt uden cream cheese frosting. Først smagte jeg dem uden og bagefter med frosting. Og frostingen overdøvede den fine pistaciesmag. De var stadigvæk lækre selvfølgelig. Men meget “cream cheesede”.
    Så jeg tænker: næste gang serverer jeg dem uden. Eller måske med et ganske tyndt lag frosting så i stedet for den generøse mængde. Eller måske jeg vil lave kagen i en bradepande og tilføje natron så overfladen bliver endnu mere sprød, undlade glasur og kalde det en pistacie brownie ? (Greenie?)
    Men ret lækker opskrift altså. Jeg vil lave dem igen.
    Hav en dejlig dag!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required