Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.
Pistaciemuffins er nogle af de kager, som er umulige at gemme til senere, for de smager simpelthen så godt.
Disse muffins indeholder marcipan og hakkede pistacienødder, og så er toppen en frosting af cream cheese, revet citronskal og flormelis.
Og selvfølgelig er der et drys hakkede pistacienødder øverst. Uden salt. Husk det, når du køber nødderne.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på pistaciemuffins
Verdens bedste pistaciemuffins
Ingredienser
- 200 g marcipan - groft revet
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 g smør - blødt
- 4 medium æg
- 60 g hvedemel
- 50 g pistacienødder - hakket
- grøn frugtfarve - frivilligt
Frosting
- 100 g cream cheese
- 50 g smør
- 350 g flormelis - vet. mere
- 1 tsk citronskal - revet
- citronsaft - efter smag
- pistacienødder - til pynt, hakket
Fremgangsmåde
Pistaciemuffins
- Pisk revet marcipan, vaniljesukker og sukker godt sammen, gerne i en køkkenmaskine, hvis du har det.
- Tilsæt smørret og pisk det hele sammen.
- Tilsæt nu et æg ad gangen i smørmassen.
- Hak pistacienødderne og vend dem i dejen sammen med 60 gram hvedemel og en teskefuld bagepulver. Vil du have lidt frugtfarve i, gør du det nu.
- Smør muffinsforme godt med smør og hæld dej næsten helt op til kanten på formene. Bages i 15-20 minutter på 180 grader almindelig over- og undervarme. Lad kagerne køle af på en bagerist, før de får frosting på.
Frosting
- Pisk cream cheese og smør. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og flormelis. Pisk det sammen.
- Du skal have en ret fast frosting, så tilsæt mere flormelis, hvis den ikke virker solid
- Kom frosting i en sprøjtepose med tyl, sæt den i køleskabet, til dine muffins er kølet af.
- Sprøjt en klat frosting på hver enkelt muffin, drys her med hakkede pistacienødder og server med det samme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Jeg kommer en smule grøn frugtfarve i dejen til sidst, så kagerne bliver lysegrønne.
Det er ikke nødvendigt, men da det er pistaciemuffins, synes jeg, at det er passende at hjælpe farven lidt på vej.
Hvis du levner, skal du opbevare kagerne i køleskabet, fordi der er smøreost i frostingen. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrin
Jeg lavede disse pistaciemuffins i lørdags og jeg opdagede noget pudsigt! De smager vildt godt uden cream cheese frosting. Først smagte jeg dem uden og bagefter med frosting. Og frostingen overdøvede den fine pistaciesmag. De var stadigvæk lækre selvfølgelig. Men meget “cream cheesede”.
Så jeg tænker: næste gang serverer jeg dem uden. Eller måske med et ganske tyndt lag frosting så i stedet for den generøse mængde. Eller måske jeg vil lave kagen i en bradepande og tilføje natron så overfladen bliver endnu mere sprød, undlade glasur og kalde det en pistacie brownie ? (Greenie?)
Men ret lækker opskrift altså. Jeg vil lave dem igen.
Hav en dejlig dag!