Persillerod

Her kan du læse mere om persillerod, der er en mild rodfrugt med smag af persille. Se også de lækre opskrifter med persillerødder på Madens Verden.
Persillerod
Persillerod stammer fra Middelhavslandene, og den menes at være en forædling af den almindelige persille.
Bladene fra rodens top, kan derfor også bruges som persille.
Persilleroden har en lys skræl, og kødet er hvidt.
Rodfrugten kan spises både rå, kogt, dampet, bagt, i gryderetter, og i supper.
Smag
Persillerødder har en mild smag af persille, og er ikke lige så ”krydret” og sød i smagen som pastinakken er.
Sæson
Sæsonen for persillerødder er fra september til marts måned.
Næringsindhold i persillerødder
Mængde per 100 gram:
Kalorier 56
Kulhydrat 12,3 gram
Kostfibre 4,3 gram
Protein 2,3 gram
Fedt 0,6 gram
Opskrifter med persillerod
Her finder du nogle af de populære opskrifter med persillerødder på Madens Verden: