Sådan laver du langtidsstegt gris i ovnen. Store og marmorerede svinekoteletter, der bages med porre og persillerødder.
Her får du min lækre opskrift på langtidsstegt gris, der giver dig et meget mørt stykke kød.
Retten passer sig selv i ovnen, så det er altså ret nemt at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til langtidsstegt gris
2 store svinekoteletter med ben (gerne 400 gram stykket)
2-3 porrer
3-4 persillerødder
4 deciliter kalvefond
2 teskefulde tørret rosmarin
1 håndfuld frisk timian
2 spiseskefulde balsamico
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- De store svinekoteletter sælges ofte med ben, og dem skal du skære fra. Del derefter hver kotelet i to stykker.
- Smelt lidt smør på en meget varm pande, og brun svinekoteletterne grundigt på alle fire sider. Krydr undervejs med salt, peber, rosmarin og balsamico, og tag koteletterne af panden.
- Porrerne skæres i mundrette og skrå skiver, og tilsvarende med persillerødderne.
- Fordel porrer og persillerødder i et ildfast fad, og kom kalvefond ved.
- Læg svinekoteletterne ovenpå grøntsagerne, og dryp lidt mere balsamico over kødet. Krydr også med lidt ekstra rosmarin, salt og peber, og læg lidt frisk timian på koteletterne.
- Læg et stykke sølvpapir over fadet, og luk det tæt til langs siderne.
- Stil nu fadet ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og her skal svinekødet nu steges i halvanden time. Efter de 90 minutter tages fadet ud af ovnen, og sølvpapiret fjernes.
Anret langtidsstegt gris ovenpå den bagte grøntsager, og servér med lidt friskbagt ciabatta brød til.
Det er vigtigt, at du køber nogle meget marmorerede svinekoteletter, da fedtet gør kødet meget mørt under turen i ovnen.
Hvis svinekødet er for magert risikerer du, at det langtidsstegte svinekød bliver mere tørt i det.
Det smager dog stadig godt.
Del dine ideer og tanker med os andre her: