• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Pepperoni - fakta, viden om og lækre opskrifter

Karen SenecaKaren Seneca
Pepperoni og pizza er en perfekt kombination. Her kan du læse om pepperoniens oprindelse og indhold. Og så er der naturligvis nogle gode pizzaopskrifter. Foto: iStock.com/Максим Крысанов.
Madens Verden: Forside › Viden om

Oversigt over indhold

  1. Pepperoni kender vi fra pizzaer, men hvad er det? Og hvilket kød er der i? Læs om amerikanernes berømte salami og find lækre opskrifter.
  2. Indholdet i pepperoni
  3. Opskrifter med den amerikanske salami
  4. Ernæring og kalorier
  5. Holdbarhed og opbevaring

Pepperoni kender vi fra pizzaer, men hvad er det? Og hvilket kød er der i? Læs om amerikanernes berømte salami og find lækre opskrifter.

Pepperoni er da italiensk, er den ikke? Vi kender dem fra pizza, hvor de med varierende styrke giver smag til mozzarellaen, tomatsaucen og brødet.

Og pizza er lige så italiensk som figursyede habitjakker og store armbevægelser.

Men pepperoni er faktisk amerikansk og hører ikke til en pizza, hvis du spørger en fra Italien.

Tager du derimod til USA, er pepperonipizzaen den mest populære af dem alle. Og det er også italienske emigranter, som opfandt lige netop denne pølse.

Ordet pepperoni kommer fra peperone, det italienske ord for peberfrugter.

Indholdet i pepperoni

En klassisk pepperoni er en røget, tørret pøse lavet af svinekød, den fås også med halv oksekød, halv svinekød.

Den er inspireret af de italienske salami, men er meget finere hakket og mere blød i konsistensen. Den røde farve kommer fra paprika, andre krydderier er typisk hvidløg, salt og peber.

Der er også sukker i disse pølser og som regel chili, men man kan købe både med og uden.

Spiser man ikke svinekød, er det muligt at købe pølseskiverne blot med oksekød. De dansk produceret indeholder ofte kun svinekød. Indholdet vil stå på pakken.

Her kan du i øvrigt få mere viden om den mad, du spiser.

Opskrifter med den amerikanske salami

Madens Verden har en række opskrifter med den populære pølse. Prøv for eksempel klassikeren pizza med pepperoni eller pizzaboller, som passer perfekt til madpakken eller en børnefødselsdag.

Vi kan også anbefale retten Chicken Pizzaiola, som består af kylling, pepperoni, tomatsauce og ost.

Ernæring og kalorier

Det er ikke en kalorielet pølse, men det forventer os pepperoni-elskere jo heller ikke.

En tilfældig udvalgt pakke pepperoni som Steff Houlbergs indeholder 506 kalorier pr. 100 gram. Knap halvdelen består af fedt.

Udover det er der følgende fordeling:

Proteiner: 19 gram.

Kulhydrater: 1 gram.

Fedt: 49 gram.

Holdbarhed og opbevaring

Du kan både købe pepperoni som en hel pølse eller i skiver. Hvis du køber den hel, holder den sig længere i køleskabet end skiveskårne.

Opbevar den i køleskabet. Her kan den hele pølse holde sig i tre uger, skiverne i op til to uger, hvis du har åbnet pakkerne.

Uåbnet kan de holde sig helt op til et par måneder. Du kan også fryse dem ned, her skal de spises inden et halvt år.

Se mere indhold her:

  • Pasta med salami - nem pastaret med lufttørret salami
  • Pizzaboller - lækre boller a la pizza til madpakken
  • Røde pølser: Hvor kommer de røde pølsers farve fra?
  • 3-stjernet salami med nitrit og farvestoffer
Din vurdering
  • Pepperoni - fakta, viden om og gode opskrifter
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 26
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Fondue - opskriften til en hyggelig fondueaften
Laksesandwich med rucola og purløgsdressing »

Populært indhold lige nu

Fryser - frysere

Frysere - 5 tips til afrimning, temperatur og orden

billede med kartoffelmos

Kartoffelmos - guide og opskrift på luftig og lækker mos

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Pikant kylling i fad - kylling med pikantost

billede med blåbærcrumble kage

Blåbærcrumble - lækker crumblekage med blåbær

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!