Chicken Pizzaiola er en lækker ret til aftensmad, og den laves blandt andet med kyllingefilet, pepperoni og ost i en tomatsovs. Serveres med pasta.
Her er nem opskrift på chicken pizzaiola, der er en populær ret hos både børn og voksne.
Retten lyder italiensk, og den smager da også virkelig meget af både pizza og italiensk mad. Men faktisk stammer chicken pizziola fra USA.
Opskriften på den skønne kyllingeret er beregnet til fire personer.
Opskrift på chicken pizzaiola
Chicken Pizzaiola - ret med kylling, pepperoni og ost
Ingredienser
- 3 kyllingebrystfileter
- Lidt italiensk krydderi - basilikum, oregano, persille og lidt hvidløgspulver
- 250 g champignon - skåret i skiver
- 1 løg - skåret i smalle både
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 håndfuld basilikum - hakket
- 3 stilke oregano - bladene tages af og hakket
- salt - friskkværnet peber
- 1 glas tomatsovs - færdigkøbt tomatsovs - eller en hjemmelavet
- 3 spsk. mozzarella - revet
- 9 skiver pepperoni
- Lidt olivenolie - til stegning
- 500 gram fuldkornsspaghetti - eller anden pasta
Sådan gør du
- Læg en plastpose - eller film - over kyllingebrystfileterne og bank dem let ud med en kødhammer, så de har samme tykkelse over det hele.
- Varm olivenolie op på en pande. Krydr de udbankede kyllingebrystfileter med salt, friskkværnet peber og italiensk krydderi og steg dem ca. 3 minutter på hver side - alt efter tykkelse. Tag dem af panden.
- På den samme pande kommes løg og de sauterer lidt, inden champignon tilsættes. Det hele steger i nogle minutter, til væden fra champignonerne er kogt ind, rør i det af og til.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld tomatsovsen ved sammen med oregano og ca. halvdelen af den hakkede basilikum. Bland det god sammen og lad det simre i 5 minutter. Smag til.
- Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand, til det er al dente.
- Kom tomatsovsen i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ned i.
- Drys 1 spsk. revet ost på hvert stykke kylling og læg 3 skiver pepperoni ovenpå.
- Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i den tid det tager at koge spaghettien, ca. 8 minutter.
- Tag fadet ud og drys med det sidste basilikum.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige chicken pizzaiola serveres straks sammen med pastaen og eventuelt en lækker salat til.
Prøv også at serveres disse lækre hvidløgsboller til:
Del dine ideer og tanker med os andre her: