Pastaretter: Se her hvordan du laver en meget lækker pasta med spinat og hvidløg, der vendes i en hurtig og cremet flødesovs.
Pasta med spinat og hvidløg er en fremragende ret på travle hverdage, men den er også god som en hyggelig gæstemad.
Her er pastaretten lavet med en bredbåndet pasta (fettucine), som jeg synes passer godt til, men du kan selvfølgelig også anvende andre typer af pasta.
Opskriften er til fire personer.
Til pasta med spinat og hvidløg anvender du:
500 gram båndpasta eller anden pasta
200 gram bacon i tern
1 stor bundt forårsløg
4 fed hvidløg
250 gram frisk spinat
1 teskefuld tørret oregano
3 deciliter piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du pasta med spinat og hvidløg:
- Start med at sætte en stor gryde over med letsaltet vand. Lad det koge op, og kom den bredbåndede pasta i. Kog nu pastaen al dente, for der skal stadig være lidt i pastaen.
- Varm en pande op ved middel varme, og steg bacontern sprøde mens pastaen koger. Lad ikke panden blive for varm, for så branker baconternene og det skal de ikke.
- Forårsløg rengøres og snittes i små stykker, mens hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver.
- Når baconternene er sprøde og gennemstegte kommes forårsløg og hvidløg ved, og det svitser videre et par minutter.
- Kom så spinaten på panden. Først næsten halvdelen, som falder sammen, og derefter suppleres op indtil al spinat netop er faldet sammen i panden.
- Fløden kommes ved sammen med oregano, og det koger let op.
- Fisk så den kogte pasta fra gryden og over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med. Du kan endda eventuelt supplere med lidt ekstra af pastavandet.
- Krydr med lidt salt og rigeligt friskkværnet sort peber, og vend pastaretten forsigtigt rundt.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: