• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med spinat og hvidløg (og bacon)

Pasta med spinat og hvidløg (og bacon)

Pasta med spinat og hvidløg er nem og hurtig hverdagsmad med masser smag. Pastaretten laves også med bacon og forårsløg, og det hele samles i en nem og cremet flødesovs. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
217
SHARES
FacebookMessenger217PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 25. august 2017

Pastaretter: Se her hvordan du laver en meget lækker pasta med spinat og hvidløg, der vendes i en hurtig og cremet flødesovs.

Pasta med spinat og hvidløg er en fremragende ret på travle hverdage, men den er også god som en hyggelig gæstemad.

Her er pastaretten lavet med en bredbåndet pasta (fettucine), som jeg synes passer godt til, men du kan selvfølgelig også anvende andre typer af pasta.

Opskriften er til fire personer.

Til pasta med spinat og hvidløg anvender du:

500 gram båndpasta eller anden pasta
200 gram bacon i tern
1 stor bundt forårsløg
4 fed hvidløg
250 gram frisk spinat
1 teskefuld tørret oregano
3 deciliter piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du pasta med spinat og hvidløg:

  1. Start med at sætte en stor gryde over med letsaltet vand. Lad det koge op, og kom den bredbåndede pasta i. Kog nu pastaen al dente, for der skal stadig være lidt i pastaen.
  2. Varm en pande op ved middel varme, og steg bacontern sprøde mens pastaen koger. Lad ikke panden blive for varm, for så branker baconternene og det skal de ikke.
  3. Forårsløg rengøres og snittes i små stykker, mens hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver.
  4. Når baconternene er sprøde og gennemstegte kommes forårsløg og hvidløg ved, og det svitser videre et par minutter.
  5. Kom så spinaten på panden. Først næsten halvdelen, som falder sammen, og derefter suppleres op indtil al spinat netop er faldet sammen i panden.
  6. Fløden kommes ved sammen med oregano, og det koger let op.
  7. Fisk så den kogte pasta fra gryden og over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med. Du kan endda eventuelt supplere med lidt ekstra af pastavandet.
  8. Krydr med lidt salt og rigeligt friskkværnet sort peber, og vend pastaretten forsigtigt rundt.

Se mere indhold:

  • Tomatsalat med oliven og mozzarella
  • Mørbradbøffer i ovn med paprika
  • Fisk med broccoli risotto og dampet spidskål
  • Pasta med bacon og spidskål - pastaret på 20 min.
  • Kylling med pasta, spinat og flødesovs - simpel opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her