Få min opskrift på en lækker og cremet hvidløgspasta med spinat og champignon. Kan serveres som en selvstændig pastaret eller som tilbehør.
Hvidløgspasta med spinat og champignon er en både lækker og nem pastaret, der kan serveres som den er, eller bruges som tilbehør til andre retter.
Der skal ikke så mange forskellige ingredienser til den, og jeg serverer den blandt andet til kylling og koteletter.
Opskriften er beregnet til fire personer, og der kan anvendes frisk eller tørret pasta.
Opskrift på hvidløgspasta
Hvidløgspasta med spinat og champignon
Ingredienser
- 500 gram pasta - frisk eller tørret
- 250 gram champignon - i kvarte eller skiver
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 løg - hakkes fint
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
- 250 gram spinat - frisk
- 2,5 deciliter madlavningsfløde - eller piskefløde
- 1 teske oregano - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til hvidløgspasta starter du med, at koge pasta som anvist på pakken. Koges al dente, hvilket vil sige at pastaen gerne må have lidt bid. Bruger du frisk pasta er kogetiden meget kort, og derfor kan du vente lidt med at sætte den over.
- Champignon steges grundigt i en dyb pande eller gryde, hvorefter olivenolie tilsættes sammen med løg og hvidløg. Lad det stege et minuts tid, men uden at løget tager farve.
- Kom den friske spinat ved og lad den netop falde sammen, hvorefter madlavningsfløde kommes ved sammen med oregano. Du kan også bruge en almindelig piskefløde.
- Kom den kogte pasta i sammen med lidt af kogevandet, da pastavand er med til at gøre pastaretten mere cremet. Brug så meget at sovsen er tilpas cremet.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvidløgspasta med spinat og champignon serveres straks.
Retten kan som sagt nydes som en selvstændig og kødfri ret, men er også fin som tilbehør til ovnstegte kyllingelår og meget andet.
Serveres også gerne med et stykke ciabatta eller focaccia.
Lisa
Lavede den med lidt mindre hvidløg (skole og arbejde dagen efter 😊). Og tilsatte kongerejer og lidt ingefær. Smagte himmelsk