• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hvidløgspasta med spinat og champignon

Hvidløgspasta med spinat og champignon

hvidløgspasta med spinat og champignon
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. januar 2024 - Udgivet: 10. januar 2024

Få min opskrift på en lækker og cremet hvidløgspasta med spinat og champignon. Kan serveres som en selvstændig pastaret eller som tilbehør.

Hvidløgspasta med spinat og champignon er en både lækker og nem pastaret, der kan serveres som den er, eller bruges som tilbehør til andre retter.

Der skal ikke så mange forskellige ingredienser til den, og jeg serverer den blandt andet til kylling og koteletter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og der kan anvendes frisk eller tørret pasta.

Opskrift på hvidløgspasta

hvidløgspasta med spinat og champignon
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvidløgspasta med spinat og champignon

4.84 fra 6 stemmer
Få min opskrift på en lækker og cremet hvidløgspasta med spinat og champignon. Kan serveres som en selvstændig pastaret eller som tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 514
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g pasta - frisk eller tørret
  • 250 g champignon - i kvarte eller skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg - hakkes fint
  • 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 250 g spinat - frisk
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til hvidløgspasta starter du med, at koge pasta som anvist på pakken. Koges al dente, hvilket vil sige at pastaen gerne må have lidt bid. Bruger du frisk pasta er kogetiden meget kort, og derfor kan du vente lidt med at sætte den over.
  2. Champignon steges grundigt i en dyb pande eller gryde, hvorefter olivenolie tilsættes sammen med løg og hvidløg. Lad det stege et minuts tid, men uden at løget tager farve.
  3. Kom den friske spinat ved og lad den netop falde sammen, hvorefter madlavningsfløde kommes ved sammen med oregano. Du kan også bruge en almindelig piskefløde.
  4. Kom den kogte pasta i sammen med lidt af kogevandet, da pastavand er med til at gøre pastaretten mere cremet. Brug så meget at sovsen er tilpas cremet.
  5. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 514kcalKulhydrater: 83gProtein: 21gFedt: 12gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 99mgNatrium: 693mgKalium: 967mgKostfibre: 4gSukker: 6gVitamin A: 6036IUVitamin C: 37mgCalcium: 189mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvidløgspasta med spinat og champignon serveres straks.

Retten kan som sagt nydes som en selvstændig og kødfri ret, men er også fin som tilbehør til ovnstegte kyllingelår og meget andet.

Serveres også gerne med et stykke ciabatta eller focaccia.

Relateret indhold

Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

4.9 fra 12 stemmer
Her får du min opskrift på pasta med hvidløg og olie, som italienerne kalder spaghetti aglio e olio. Super nem og hurtig pastaret uden kød.
Gå til opskrift
billederesultat for pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

Pasta med kylling

4.8 fra 108 stemmer
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billede til pasta med kylling

Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde

4.9 fra 11 stemmer
Se hvordan du laver pasta med laks, der tilberedes med spaghetti, ovnbagt laks, asparges, forårsløg og hvidløg i en cremet flødesovs.
Gå til opskrift
Dejlig pasta med laks, der tilberedes med forårsløg og grønne asparges. En hurtig og sund ret på travle dage. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisa

    januar 14, 2024 at 5:34 pm

    Lavede den med lidt mindre hvidløg (skole og arbejde dagen efter 😊). Og tilsatte kongerejer og lidt ingefær. Smagte himmelsk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required