Indhold
Pasta med spinat og hvidløg
Ingredienser
- 500 g pasta (fettuccine båndpasta eller anden pasta)
- 200 g bacon (i tern)
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 250 g spinat (frisk)
- 3 dl fløde
- 1 tsk oregano
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at sætte en stor gryde over med letsaltet vand. Lad det koge op, og kom 500 g pasta i. Kog nu pastaen al dente, for der skal stadig være lidt i pastaen.
- Varm en pande op ved middel varme, og steg 200 g bacon i tern sprøde mens pastaen koger. Lad ikke panden blive for varm, for så branker baconternene og det skal de ikke.
- 1 bundt forårsløg rengøres og snittes i små stykker, mens 4 fed hvidløg pilles og skæres i tynde skiver.
- Når baconternene er sprøde og gennemstegte kommes forårsløg og hvidløg ved, og det svitser videre et par minutter.
- Kom så 250 g spinat på panden. Først næsten halvdelen, som falder sammen, og derefter suppleres op indtil al spinat netop er faldet sammen i panden.
- 3 dl fløde kommes ved sammen med 1 tsk oregano, og det koges let op.
- Fisk så den kogte pasta fra gryden og over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med. Du kan endda eventuelt supplere med lidt ekstra af pastavandet.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og vend pastaretten forsigtigt rundt.
Opskrift på pasta med spinat og hvidløg:
Pasta med spinat og hvidløg er en fremragende ret på travle hverdage, men den er også god som en hyggelig gæstemad.
Her er pastaretten lavet med en bredbåndet pasta (fettucine), som jeg synes passer godt til, men du kan selvfølgelig også anvende andre typer af pasta.
Kan serveres med en lækker tomatsalat. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Laks med parmaskinke, stuvet spinat og pasta
- Pasta med salvie, hvidløg og bacon
- Pasta med hvidløg og olie (spaghetti aglio e olio)
- Hvidløgspasta med spinat og champignon
- Kylling og pasta i tomatflødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om retten.