Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med spinat og hvidløg

Pasta med spinat og hvidløg (og bacon)

Pasta med spinat og hvidløg er nem og hurtig hverdagsmad med masser smag. Pastaretten laves også med bacon og forårsløg, og det hele samles i en nem og cremet flødesovs. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
217
DELINGER
Facebook217PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Pasta med spinat og hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pasta med spinat og hvidløg:
  • Kommentarer

Pasta med spinat og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Se her hvordan du laver en meget lækker pasta med spinat og hvidløg, der vendes i en hurtig og cremet flødesovs.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g pasta (fettuccine båndpasta eller anden pasta)
  • 200 g bacon (i tern)
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g spinat (frisk)
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk oregano
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte en stor gryde over med letsaltet vand. Lad det koge op, og kom 500 g pasta i. Kog nu pastaen al dente, for der skal stadig være lidt i pastaen.
  2. Varm en pande op ved middel varme, og steg 200 g bacon i tern sprøde mens pastaen koger. Lad ikke panden blive for varm, for så branker baconternene og det skal de ikke.
  3. 1 bundt forårsløg rengøres og snittes i små stykker, mens 4 fed hvidløg pilles og skæres i tynde skiver.
  4. Når baconternene er sprøde og gennemstegte kommes forårsløg og hvidløg ved, og det svitser videre et par minutter.
  5. Kom så 250 g spinat på panden. Først næsten halvdelen, som falder sammen, og derefter suppleres op indtil al spinat netop er faldet sammen i panden.
  6. 3 dl fløde kommes ved sammen med 1 tsk oregano, og det koges let op.
  7. Fisk så den kogte pasta fra gryden og over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med. Du kan endda eventuelt supplere med lidt ekstra af pastavandet.
  8. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og vend pastaretten forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier701kcalKulhydrater76gProtein29gFedt32gMættet fedt19gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gKolesterol176mgNatrium1687mgKalium716mgKostfibre2gSukker3gVitamin A7210IUVitamin C24mgCalcium157mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pasta med spinat og hvidløg:

Pasta med spinat og hvidløg er en fremragende ret på travle hverdage, men den er også god som en hyggelig gæstemad.

Her er pastaretten lavet med en bredbåndet pasta (fettucine), som jeg synes passer godt til, men du kan selvfølgelig også anvende andre typer af pasta.

Kan serveres med en lækker tomatsalat. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Laks med parmaskinke, stuvet spinat og pasta
  • Pasta med salvie, hvidløg og bacon
  • Pasta med hvidløg og olie (spaghetti aglio e olio)
  • Hvidløgspasta med spinat og champignon
  • Kylling og pasta i tomatflødesovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 30, 2025 at 8:00 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om retten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required