• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på pasta med artiskokker og kylling

Opskrift på pasta med artiskokker og kylling

pasta med artiskokker
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. januar 2020 - Udgivet: 10. marts 2019

Her får du en nem opskrift på pasta med artiskokker. En lækker pastaret, der laves med artiskokhjerter fra dåse, kylling, spinat og en cremet flødesovs.

Pasta med artiskokker er en virkelig lækker opskrift, og retten er rimelig nem og hurtig at lave.

For at gøre det endnu nemmere har jeg her anvendt artiskokhjerter fra dåse. Det er både godt og hurtigt.

Vandet hældes fra og artiskokhjerterne skæres i mindre stykker eller skiver.

Derefter er det bare at tilsætte artiskokkerne til maden, og de giver altså en dejlig smag i denne italiensk inspirerede opskrift fra det italienske køkken.

Her har jeg lavet pasta med artiskokker med en god bucatini (makaroni), men du kan bruge alle typer af pasta. Eksempelvis pasta penne, skruer eller en almindelig spaghetti. Det er op til dig.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også her hvordan du laver verdens bedste artiskoksuppe.

Ingredienser til pasta med artiskokker

2 stk. kylling brystfileter
1 lille løg
3 fed hvidløg
1 dåse artiskokhjerter
100 gram frisk spinat
100 gram små tomater
3 deciliter fløde
400 gram pasta
Lidt kogevand fra pastaen
1 lille potte frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pasta koges som anvist på pakken - se her hvordan du koger pastaen perfekt.
  2. Kyllingebryst fileter skæres i små tern, og steges møre på en pande i lidt olie.
  3. Løg og hvidløg hakkes fint. Hæld vandet fra artiskokhjerterne i dåsen, og skær dem derefter i mindre stykker.
  4. Når kyllingekødet er gennemstegt kommes løg, hvidløg og artiskokhjerter ved. Lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så spinat indtil spinaten er faldet sammen. De små tomater deles i kvarte og kommes ved.
  6. Hæld fløden ved og lad det creme lidt ind i et par minutter.
  7. Tag pastaen fra gryden og over på panden. Lad gerne lidt pastavand følge med. Vend pastaen rundt i flødesovs og grøntsager. Tilsæt lidt mere pastavand indtil konsistensen er rigtig.
  8. Smag til med salt og peber, og vend plukkede basilikumsblade i.

Servering

Pasta med artiskokker serveres straks.

Gerne sammen med et stykke nybagt italiensk brød. Prøv eks. mit nemme ciabattabrød med store huller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her