Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.
Men sådan en artiskoksuppe er bestemt også brugbar som hovedret, hvor du serverer den med et stykke friskbagt flutes.
Opskriften her er beregnet til forret, men hvis du ønsker mere suppe med artiskokker, kan du blot gange opskriften op.
Artiskokhjerter kan købes både på glas og i dåse, men køb en god kvalitet. Og det er ikke en helt billig spise, men så dyre er artiskokhjerter dog heller ikke.
Jeg har her anvendt forårsløg, men de kan naturligvis skiftes ud med et almindeligt løg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til artiskoksuppe
300 gram artiskokhjerter
2 finthakkede fed hvidløg
2 finthakkede forårsløg
6 deciliter hønsefond
2 deciliter fløde
1 spiseskefuld æbleeddike
1 håndfuld frisk timian
4 skiver parmaskinke
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hæld væden fra artiskokhjerterne, og hak dem groft med en skarp kniv.
- Den ene halvdel kommer du op i en gryde sammen med hønsefond, finthakkede forårsløg, hvidløg og æbleeddike, og koger suppen i fem minutter ved svag varme.
- Så blender du artiskoksuppen i gryden, og hælder fløden ved.
- Steg fire skiver parmaskinke sprøde på en pande, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Kog så artiskoksuppen op, og smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da suppen jo i forvejen indeholder en meget saltet hønsefond - og til sidst en saltet parmaskinke. Så mest friskkværnet peber.
- Bræk parmaskinkeskiverne i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med den anden halvdel af artiskokhjerterne.
- Lad det simre ved helt svag varme i et par minutter, og anret så straks, hvor du lige inden vender en håndfuld frisk timian i artiskoksuppen.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments