• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Paprikasovs

Paprikasovs

billederesultat for paprikasovs paprikasauce
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  27. august 2020

Del gerne:
793
SHARES
FacebookMessenger793PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
  2. Opskrift på paprikasovs
  3. Paprikasovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.

Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.

Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.

Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.

Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.

Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Paprikasauce med bacon
  • Mørbradbøffer med paprikasovs
  • Paprika flødesauce
  • Paprikakylling

Opskrift på paprikasovs

billederesultat for paprikasovs paprikasauce

Paprikasovs

Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Bedømmelse
4.8 fra 70 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 8 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 spsk smør - stor skefuld
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika - også gerne med top
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. høns
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
  • Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
  • Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
  • Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
  • Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
134
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
941
mg
41
%
Kalium
 
124
mg
4
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
596
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.

Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Ladefoged Clausen

    januar 14, 2025 at 2:44 pm

    Hold da op en lækker sovs, lavede den til dine kyllinge frikadeller. Tak for god opskrift 🙂

    Svar
  2. Nina

    april 21, 2024 at 8:11 pm

    Super god sovs. Jeg brugte dog kun 1tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver og en 1/2 tsk løgpulver, men til gengæld 1 spsk sukker.

    Svar
  3. Janet Dahlstrøm

    februar 11, 2024 at 9:55 am

    Den smager også dejligt til blomkåls gratin med en kartoffel til, som aftensmad

    Svar
  4. Annika

    maj 07, 2023 at 6:28 pm

    Hold da op, den bliver jo virkelig god! Tusind tak for opskriften 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2023 at 6:50 pm

      Hej Annika
      Mange tak - det er godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. John Johansen

    december 26, 2019 at 10:39 pm

    Mælk = piskefløde?! 😉

    Svar
  6. Thomas S.

    april 01, 2016 at 1:25 pm

    Rigtig fin opskrift på paprikasovs, men lavede den også mes lidt fløde og det gør bestemt ikke sovsen dårligere ????
    Husk også at det ikke er ligegyldigt hvilken paprika du bruger. De kan smage meget forskelligt.
    Vh kokken fra Aalborg

    Svar
  7. Stine P.

    oktober 26, 2015 at 10:06 pm

    Tak for opskriften. Slut med sovsebreve fra Knorr. Den her sovs er jo meget bedre. Og vildt nem at lave. Tak og min mand og søn elskede den 😉
    Kh Stine i Odense SV

    Svar
    • Guffeliguf

      oktober 27, 2015 at 8:38 am

      Hej Stine
      Hjemmelavet sovs er da også meget bedre end pulverbrevene fra Knorr. Og så ved du også hvad du får - hvor der i de færdige varer er mange tilsætningsstoffer.
      God fornøjelse med sovsene 🙂
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required