• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Paprikagryde med bacon, pølser og fløde

Paprikagryde med bacon, pølser og fløde

billederesultat for paprikagryde
Den klassiske papirkagryde, der er en populær liveret i familien. En børnevenlig udgave, der nydes med mos eller ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  22. marts 2023

Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
  2. Opskrift
  3. Paprikagryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.

Paprikagryde er fantastisk nem aftensmad til hele familien, og en gryderet, som både børn og voksne elsker.

Her er det min udgave uden champignon, da det er min erfaring, at især mange børn ikke er så vilde med netop champignon. Elsker du alligevel denne svamp, jamen så tilsæt gerne cirka 150-200 gram champignon i skiver til retten.

Ellers er det en ret traditionel udgave af denne gryderet med svinemørbrad og paprika, og retten tager heller ikke så lang tid at lave. Retten minder lidt om den populære og traditionelle mørbradgryde.

Nyd den gerne med en kartoffelmos eller kogte ris.

Se også disse opskrifter:

  • Gryderet med nakkefilet og paprika
  • Paprikagryde med kylling
  • Den sorte gryde

Opskrift

billederesultat for paprikagryde

Paprikagryde

Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Bedømmelse
4.8 fra 133 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - i tern
  • 1 stort løg - finthakket
  • 5 skiver bacon - i mindres tykker
  • 4 mellemstore gulerødder - i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl fløde
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 spsk gastrik - eller lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Varm en stegegryde godt op - jeg plejer at anvende min støbejernsgryde. Kom en klat smør i, lad det bruse af og brun så mørbradtern grundigt, så de får stegeskorpe. Hældes i en tallerken.
  • Kom løg, bacon, gulerødder og peberfrugt i gryden, og steg et par minutter, så baconstykkerne bliver næsten sprøde.
  • Tilsæt hakkede tomater sammen med fløde, paprika og oregano og lad det lige koge op. Kom også kødet tilbage i gryden.
  • Skru ned for kogepladen, læg låg på og lad din paprikagryde simre i 25 minutter.
  • Kom cocktailpølser i og lad dem simre med i yderligere fem minutter under låg. Har du ikke cocktailpølser, kan du skære almindelige pølser ud i mindre stykker.
  • Smag paprikagryden til med salt, friskkværnet peber, evt. mere paprika samt lidt gastrik eller citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
698
% Daglig værdi*
Fedt
 
50
g
77
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
213
mg
71
%
Natrium
 
1513
mg
66
%
Kalium
 
1302
mg
37
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
12335
IU
247
%
Vitamin C
 
61
mg
74
%
Calcium
 
129
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Den færdige paprikagryde serveres straks - pynt evt. med lidt frisk timian eller persille.

Klassisk tilbehør til paprikagryden er en lækker kartoffelmos eller kogte ris.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bolette Meyer

    marts 22, 2023 at 2:49 pm

    Lyder som en super lækker opskrift, som jeg er fristet til at afprøve. Men kan du hjælpe med en forståelse for, hvordan du kommer frem til kalorieindholdet - når jeg prøver at regne det ud, får jeg at der er ca 2500 cal. i hele retten - og da den er til 4 personer kommer jeg frem til at der er 625 cal. pr. person - hertil kommer evt. kartoffelmos eller ris.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2023 at 2:57 pm

      Hej Bolette
      Tak for det, og jeg har lige lavet en mere præcis beregning af næringsindholdet, så den gælder pr. person. Din beregning passer meget godt, og ganske som du skriver kommer tilbehør udover dette.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Peter P. Dahl

    februar 08, 2023 at 1:49 pm

    Kan man også bruge små cocktail pølser?

    Svar
  3. laerke

    december 04, 2022 at 4:46 pm

    Nem og fantastisk, jeg anbefaler dig at putte lidt økologisk paprikasauce i og voila!

    Svar
  4. Peter

    maj 13, 2022 at 5:45 pm

    Meget nem og lækker opskrift! Jeg spicede den op med noget squash og blomkål for at give mere fylde, og så en omgang sød og almindelig chili. Det gør underværker!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 14, 2022 at 7:23 am

      Hej Peter
      Tak for det, og det er da en fremragende ide. Tak for indspark 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Henrik Graversen

    februar 19, 2022 at 5:10 pm

    LÆKKER opskrift. Lavede den med hjemmelavet øko paprika og gastrik og serverede den til ris.
    Det var en stor succes. Nu skal den testes af på 12 sultne sømænd, næste weekend 😀

    Svar
  6. Sandra

    marts 27, 2021 at 9:23 am

    Det dgu en lækker opskrift du har fået samlet dig her, jeg lavede den sidste uge! Alt for lækkert, tak for delingen af denne fantastiske opskrift ! Og god weekend.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2021 at 11:40 am

      Hej Sandra
      Mange tak - og det er nemlig en skøn lille sag, sådan en paprikagryde.
      Også rigtig god weekend til dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ulrik Sørensen

    december 13, 2020 at 6:18 pm

    Der står ikke noget om hvornår kødet skal tilbage i paprika gryden

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2020 at 8:41 am

      Hej Ulrik
      Sorry - min fejl. Det er nu føjet til under fremgangsmåden 🙂
      Tak for hjælpen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required