Panerede nakkekoteletter smager bare bedst. De marmorerede nakkekoteletter vendes i panering, og steges sprøde på panden.
Panerede nakkekoteletter er lækker hverdagsmad, der kan laves på kort tid.
Nakkekoteletterne paneres i rasp, og steges i lidt smør og olie. Du kan med fordel tilsætte lidt paprika i paneringen.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til panerede nakkekoteletter
4 nakkekoteletter
Hvedemel
2 æg
3 spiseskefulde mælk
Rasp
1 teskefuld paprika
Salt og friskkværnet peber
Ovnkartofler laves af
600 gram små kartofler
Lidt olivenolie
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld tørret timian
Lidt salt
Dertil serveres denne salat med æble, rød spidskål og napolitana
Fremgangsmåde
- Kartoflerne vaskes og skæres i halve. Vendes i en skål med lidt olivenolie, oregano, timian og salt. Bredes ud på en bageplade med bagepapir, gerne med skæresiden nedad, og bages 30 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
- Nakkekoteletterne duppes tørre og bankes let flade. Bare bruge håndroden til det.
- Kom hvedemel i en dyb tallerken.
- Pisk æggene sammen med en lille smule mælk i en anden dyb tallerken.
- Og hæld rasp i den tredje dybe tallerken, og her blandes paprika i.
- Vend så først nakkekoteletterne i hvedemel, derefter i æg, og endelig i raspen. Læg til side på en tør tallerken eller skærebræt.
- Kom en god klat smør på en varm pande sammen med lidt olie, og nu skal nakkekoteletterne steges i cirka fem minutter på hver side. Pas på de ikke bliver for mørke.
- Salaten laves som linket længere oppe, og så kan du servere de panerede nakkekoteletter med ovnkartoflerne og salat.
Du kan også lave denne lækre og nemme paprikasauce til nakkekoteletterne.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne
En forrygende lækker kombination med din lækre paprika sovs blev en succes som jeg husker at bruge til nakkekoteletter 👍
Gitte
Hvor hvor og hvornår salt og peber? I raspen måske 😉
John Johansen
Hej!
Lækker opskrift!
Der er dog én ting jeg mener må være en fejl?
Hvis det er rå kartofler, kan de 3 minutter vist ikke passe. 😉
Mvh. John
Madensverden.dk
Hej John
Mange tak - og nej, der manglede et 0 🙂 Den er rettet til nu, og den rigtige tid til kartoflerne er 30 minutter.
De bedste hilsner
Holger