Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Råvareguide › Palmin - fakta, gode råd og anvendelse

Palmin - fakta, gode råd og anvendelse

Billede med palmin.
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. august 2025 - Udgivet: 2. maj 2025

Se hvordan du anvender palmin til blandt andet kiksekage og kogning af klejner. Der er også fakta om hvad palminen er og om den er sund eller usund.

Oversigt over indhold
  • Se hvordan du anvender palmin til blandt andet kiksekage og kogning af klejner. Der er også fakta om hvad palminen er og om den er sund eller usund.
  • 4 gode råd om anvendelse
  • Forskel på kokosolie og palmin?
  • Palmin eller svinefedt til klejner
  • Næringsindhold
  • Kommentarer

Palmin er en kokosolie, som vi især anvender til kogning af klejner op mod jul, men palminen indgår ofte også i den klassiske og populære kiksekage.

Palminen fremstilles af raffineret og bleget kokosfedt, og den har et meget højt indhold af mættede fedtsyrer.

Faktisk 86 gram mættede fedtsyrer pr. 100 gram.

Som sagt anvendes palminen meget ofte til kogning af klejner, og her er de fire gode råd når du bruger palmin.

4 gode råd om anvendelse

Palminen skal være omkring 180 grader før den er klar til brug. Mål temperaturen med et termometer, eller læg en lille terning franskbrød ned i gryden. Når brødet bliver gyldent på et minuts tid, er palminen klar til brug.

Undgå at din palmin sprutter ved at tørre dine madvarer af med køkkenrulle inden det kommes i gryden. Dette gælder selvfølgelig ikke hvis du panerer.

Undgå at overfylde din gryde med palmin (kokosolie) under kogningen. For meget fyld får nemlig temperaturen til at falde, og må den ikke. Så kog lidt ad gangen.

Du skal ikke anvende låg, når du koger mad i palminen. Og de færdigtilberedte madvarer lægges på køkkenrulle eller andet fedtsugende materiale.

Forskel på kokosolie og palmin?

Måske har du undret dig over hvad forskellen egentlig er på kokosolie og palmin? Og om der overhovedet er en forskel?

Og jo, det er der. Palminen produceres typisk af en bleget og oprenset kokosolie, og derfor er den næsten smagsneutral. Palminen smager altså ikke meget af kokos.

Hvorimod kokosolien er lavet af plantefedtet fra kokospalmerne, og her kan du faktisk godt smage det er kokos. I hvert fald lidt.

I øvrigt er både palminen og kokosolien fast i konsistensen ved en almindelig stuetemperatur, og begge tåler høje temperaturer under kogning.

Palmin eller svinefedt til klejner

De fleste koger efterhånden deres klejner i palmin, hvor alternativet er svinefedt. Men hvad er forskellen?

I forhold til det sundhedsmæssige er det stort set det samme, om du bruger kokosolien eller svinefedt.

Jeg synes svinefedt gør klejnerne lidt mere sprøde, og selvom det godt kan lugte lidt af stegt gris når man koger klejner i svinefedt, så smager de altså ikke af gris efterfølgende.

Desuden er svinefedtet billigere end palminen, men du kan altså bruge begge dele.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram palmin

Kalorier: 900
Fedt: 100 gram
Kulhydrater: 0 gram
Protein: 0 gram.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.