Palak paneer er min absolutte yndlingsret over alle. Denne ret er så fuld af lækre smage, og så er rettens klare, grønne farve utrolig smuk og appetitlig.
Når du tager en bid af denne ret, er det som om, at smagsløgene danser. Spillet mellem alle krydderierne er fantastisk, og så er den tilmed en rigtig god måde at spise spinat på. Hvis du er ligesom mig og ikke er særlig vild med smagen af spinat, men stadig gerne vil nyde af alle dens gode vitaminer og egenskaber, så er Palak paneer en virkelig god ret.
Her kan man nemlig ikke smage spinaten særlig tydeligt trods det, at den er den bærende ingrediens. Spinatens rolle er at gøre retten cremet og sund, og så klarer krydderierne resten. I denne opskrift har jeg brugt hjemmelavet paneer (indisk ost), som jeg tidligere har skrevet en opskrift på, men en færdigkøbt paneer kan også bruges. Og hvis du ønsker at gøre retten vegansk, kan paneer blot skiftes ud med tofu.
Palak paneer er en ret, som jeg spiser både til hverdag, og hvis der er noget, som skal fejres. Til hverdag serverer jeg min Palak paneer med chapatis, og hvis jeg vil gøre mig endnu mere umage, laver jeg naan til. Jeg vil også lige tilføje, at jeg før har serveret denne ret til størstedelen af min familie, som allesammen var meget begejstret. Og jeg er enig: Denne ret er perfekt gæstemad, den er hurtig at lave, sund og umådelig lækker.
Opskrift på Palak Paneer
Palak paneer - indisk vegetarret med spinat
Ingredienser
- 1 stk rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 stk tomater
- 250 g frisk spinat
- 1 stk frisk chili - finthakket
- 2 spsk olie
- 2 tsk hele spidskommen
- 1 stang kanel
- 2 stk laurbærblade
- 3 stk hele nelliker
- 1 tsk salt
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk stødt korianderfrø
Fremgangsmåde
- Start med at putte din spinat i en si og hæld derefter kogende vand over dem, så spinaten skrumper en smule.
- Blend derefter spinaten og de friske tomater, så det bliver en ensformet sovs. Tilføj eventuelt lidt vand, så det er lettere at blende.
- I en gryde tilføjes olie, spidskommen, kanel, nelliker og laurbærblade. Lad krydderierne stege i et minuts tid, indtil spidskommen begynder at sprutte.
- Tilføj rødløg i gryden med krydderier og steg det i to minutter. Tilsæt hvidløg og chili og steg yderligere i to minutter.
- Tilsæt den blendede spinat, stødt korianderfrø, garam masala og salt. Put låg på og lad sovsen simre på lav varme i fem minutter.
- Tilsæt paneer i sovsen, lad sovsen simre i yderligere to minutter.
- Palak paneer er klar til servering. Drys eventuelt lidt ekstra garam masala på toppen af sovsen før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også en af disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: