Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Palak paneer - lækker indisk vegetarret med spinat

Palak paneer - lækker indisk vegetarret med spinat

Palak Paneer
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Palak paneer er min absolutte yndlingsret over alle. Denne ret er så fuld af lækre smage, og så er rettens klare, grønne farve utrolig smuk og appetitlig.

Når du tager en bid af denne ret, er det som om, at smagsløgene danser. Spillet mellem alle krydderierne er fantastisk, og så er den tilmed en rigtig god måde at spise spinat på. Hvis du er ligesom mig og ikke er særlig vild med smagen af spinat, men stadig gerne vil nyde af alle dens gode vitaminer og egenskaber, så er Palak paneer en virkelig god ret.

Her kan man nemlig ikke smage spinaten særlig tydeligt trods det, at den er den bærende ingrediens. Spinatens rolle er at gøre retten cremet og sund, og så klarer krydderierne resten. I denne opskrift har jeg brugt hjemmelavet paneer (indisk ost), som jeg tidligere har skrevet en opskrift på, men en færdigkøbt paneer kan også bruges. Og hvis du ønsker at gøre retten vegansk, kan paneer blot skiftes ud med tofu.

Palak paneer er en ret, som jeg spiser både til hverdag, og hvis der er noget, som skal fejres. Til hverdag serverer jeg min Palak paneer med chapatis, og hvis jeg vil gøre mig endnu mere umage, laver jeg naan til. Jeg vil også lige tilføje, at jeg før har serveret denne ret til størstedelen af min familie, som allesammen var meget begejstret. Og jeg er enig: Denne ret er perfekt gæstemad, den er hurtig at lave, sund og umådelig lækker.

Opskrift på Palak Paneer

Palak paneer - indisk vegetarret med spinat

Rakel Seneca
4.8 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 25 minutter min
Palak paneer, min yndlingsret. Denne ret er så fuld af lækre smage, og så er rettens grønne farve utrolig smuk og appetitlig.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk rødløg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 2 stk tomater
  • 250 g frisk spinat
  • 1 stk frisk chili (finthakket)
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk hele spidskommen
  • 1 stang kanel
  • 2 stk laurbærblade
  • 3 stk hele nelliker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt korianderfrø

Fremgangsmåde

  1. Start med at putte din spinat i en si og hæld derefter kogende vand over dem, så spinaten skrumper en smule.
  2. Blend derefter spinaten og de friske tomater, så det bliver en ensformet sovs. Tilføj eventuelt lidt vand, så det er lettere at blende.
  3. I en gryde tilføjes olie, spidskommen, kanel, nelliker og laurbærblade. Lad krydderierne stege i et minuts tid, indtil spidskommen begynder at sprutte.
  4. Tilføj rødløg i gryden med krydderier og steg det i to minutter. Tilsæt hvidløg og chili og steg yderligere i to minutter.
  5. Tilsæt den blendede spinat, stødt korianderfrø, garam masala og salt. Put låg på og lad sovsen simre på lav varme i fem minutter.
  6. Tilsæt paneer i sovsen, lad sovsen simre i yderligere to minutter.
  7. Palak paneer er klar til servering. Drys eventuelt lidt ekstra garam masala på toppen af sovsen før servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Prøv også en af disse opskrifter:

Butter chicken
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Se opskriften her
billederesultat for butter chicken
Samosa fra Goa
Samosa er sprøde, lækre madbrød, som vi kender fra Indien. Her er en opskrift med et krydret kartoffelfyld, som er lige til at spise.
Se opskriften her
Samosa fra Indien
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required