Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pærekage

Pærekage (med chokolade i springform)

billede med pærekage
4.5 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Svampet pærekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pærekage med chokolade
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Svampet pærekage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 55 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og den er med lidt kanel og chokolade.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør (blødt)
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 3 pærer
  • 2 spsk perlesukker
  • 2 spsk hasselnøddeflager
  • Lidt kanel

Fremgangsmåde

  1. Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i skålen til røremaskine, og røres luftigt med sukker. Du skal bruge kagespartlen.
  2. Rør derefter æggene i et ad gangen.
  3. I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
  4. Tag skålen af røremaskinen, og vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.
  5. Mørk chokolade hakkes groft.
  6. Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både.
  7. Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
  8. Fordel dejen jævnt i springformen og drys derefter den grofthakkede chokolade over.
  9. Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel.
  10. Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.

Næringsindhold

Kalorier445kcalKulhydrater52gProtein6gFedt25gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol115mgNatrium221mgKalium181mgKostfibre4gSukker27gVitamin A734IUVitamin C3mgCalcium33mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pærekage med chokolade

Pærekage er en dejlig kage, der er bages med masser af pære og lidt mørk chokolade, der virkelig klæder hinanden.

Som du måske kan se på billederne længere nede, så har jeg i denne kage anvendt Clara Friis pærer, som jeg holder meget af.

Men andre pæresorter er selvfølgelig også fine. Den mørke chokolade er med en kakaoprocent på 70. Opskriften er beregnet til mindst otte personer.

Andre populære opskrifter:

  • Pæretærte
  • Valnøddekage med pærer
  • Kringle med pære
  • Pæremuffins

Billeder

Her får du nogle af min bagning af pæretærte:

billede med smør og sukker til pærekage
billede med dej til pærekage
billede med hakning af mørk chokolade til pærekage
billede med pærer til pærekage
billede med pærekage i springform

Servering

Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.

Du spiser sikkert det hele af pærekagen ret hurtigt, men ellers kan rester opbevares i køleskabet.

FAQ

Kan man fryse pærekage?

Ja, pærekage er god at fryse ned. Skær eventuelt kagen ud i portionsstykker inden frysning i lufttæt beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Carlsson skriver

    oktober 06, 2025 at 4:52 pm

    Hej Holger. Det sukker der skal drysses i formen, er det almindeligt hvidt sukker eller perlesukker? Ovenikøbet - RIGTIG god opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 06, 2025 at 7:56 pm

      Hej Mette
      Tusind tak - dejligt at høre. Og jeg drysser altid formen med almindeligt hvidt sukker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sidsel Ejerskov skriver

    oktober 05, 2025 at 4:13 pm

    Svar
  3. Celina Christensen skriver

    august 16, 2025 at 8:23 am

    Er den stadig lækker hvis jeg bager den dagen i forvejen?

    Svar
  4. Gertie skriver

    september 24, 2024 at 10:58 pm

    Hej
    Er det dobbelt portion til en stor bradepande.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2024 at 10:04 am

      Hej gertie
      Ja, det bør passe meget godt 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required