Her får du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og den er med lidt kanel og chokolade.
Pærekage er en dejlig kage, der er bages med masser af pære og lidt mørk chokolade, der virkelig klæder hinanden.
Som du måske kan se på billederne længere nede, så har jeg i denne kage anvendt Clara Friis pærer, som jeg holder meget af.
Men andre pæresorter er selvfølgelig også fine. Den mørke chokolade er med en kakaoprocent på 70.
Opskriften er beregnet til mindst otte personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på pærekage
Svampet pærekage
Ingredienser
- 200 g smør - blødt
- 150 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g mørk chokolade
- 3 pærer
- 2 spsk perlesukker
- 2 spsk hasselnøddeflager
- Lidt kanel
Fremgangsmåde
- Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i skålen til røremaskine, og røres luftigt med sukker. Du skal bruge kagespartlen.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
- Tag skålen af røremaskinen, og vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.
- Mørk chokolade hakkes groft.
- Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både.
- Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
- Fordel dejen jævnt i springformen og drys derefter den grofthakkede chokolade over.
- Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel.
- Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.
Du spiser sikkert det hele af pærekagen ret hurtigt, men ellers kan rester opbevares i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gertie
Hej
Er det dobbelt portion til en stor bradepande.
Holger Rørby Madsen
Hej gertie
Ja, det bør passe meget godt 🙂
God bagelyst.
BH Holger