• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Ovnstegt hvilling med skind - nem fiskeret i ovn

ovnstegt hvilling med skind
Ovnstegt hvilling, der dryppes med lidt olivenolie inden turen i ovnen. Her skal fisken steges i 10 minutter. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  7. december 2016

Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailRedditSMS

Så nemt er det at lave ovnstegt hvilling. Den lækre spisefisk, der er i familie med torsken, steges i ovnen i 10 minutter.

Opskriften på ovnstegt hvilling er beregnet til fire personer.

Ingredienser til ovnstegt hvilling

600 gram hvilling med skind
Olivenolie
Salt

Fremgangsmåde

  1. Bed fiskehandleren om fine fileter af hvilling, men lad skindet sidde på. Det gør det nemmere at tilberede fisken i ovnen.
  2. Tjek derhjemme at alle ben er væk, og ellers må lige fjerne dem med en pincet eller lille kniv.
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  4. Skær hver hvillingfilet i to eller tre stykker, afhængig af størrelsen.
  5. Læg dem på bagepladen med skindsiden opad.
  6. Smør fiskefileterne med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
  7. Bag nu hvillingen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter.
  8. Her skifter fiskekødet farve fra frisk og glasklart til mælkehvidt.
  9. Tag hvillingen ud af ovnen, vend fiskestykkerne forsigtigt om og drys dem med en smule salt på kødsiden.
  10. Server straks - eventuelt med perlespelt med spidskål eller persillekartofler.

Note: Hvilling er en fremragende spisefisk, der er i familie med torsken. Den findes i de fleste danske farvande, og er dermed ret nemt at få fat i hos fiskehandlerne.

Efter tilberedning i ovnen kan du sagtens spise skindet. Men du kan også nemt løfte den af med en kniv eller gaffel.

Se også mine opskrifter på:

Skindstegt hvilling på grøntsagsbund

Kulmule med aspargesrisotto

Skindstegt rødfisk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mads Bo

    december 23, 2017 at 2:07 pm

    Jeg savner en opskrift på pandestegt torsk med skind, og en god sovs til.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her