Så nemt er det at lave ovnstegt hvilling. Den lækre spisefisk, der er i familie med torsken, steges i ovnen i 10 minutter.
Til ovnstegt hvilling til fire personer skal du bruge:
600 gram hvilling med skind
Olivenolie
Salt
Sådan laver du ovnstegt hvilling med skind:
Bed fiskehandleren om fine fileter af hvilling, men lad skindet sidde på. Det gør det nemmere at tilberede fisken i ovnen.
Tjek derhjemme at alle ben er væk, og ellers må lige fjerne dem med en pincet eller lille kniv.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Skær hver hvillingfilet i to eller tre stykker, afhængig af størrelsen.
Læg dem på bagepladen med skindsiden opad.
Smør fiskefileterne med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
Bag nu hvillingen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter.
Her skifter fiskekødet farve fra frisk og glasklart til mælkehvidt.
Tag hvillingen ud af ovnen, vend fiskestykkerne forsigtigt om og drys dem med en smule salt på kødsiden.
Server straks – eventuelt med perlespelt eller persillekartofler.
Note: Hvilling er en fremragende spisefisk, der er i familie med torsken. Den findes i de fleste danske farvande, og er dermed ret nemt at få fat i hos fiskehandlerne.
Efter tilberedning i ovnen kan du sagtens spise skindet. Men du kan også nemt løfte den af med en kniv eller gaffel.

Ovnstegt hvilling, der dryppes med lidt olivenolie inden turen i ovnen. Her skal fisken steges i 10 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Jeg savner en opskrift på pandestegt torsk med skind, og en god sovs til.