Så nemt er det at lave ovnstegt hvilling. Den lækre spisefisk, der er i familie med torsken, steges i ovnen i 10 minutter.
Opskriften på ovnstegt hvilling er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ovnstegt hvilling
600 gram hvilling med skind
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren om fine fileter af hvilling, men lad skindet sidde på. Det gør det nemmere at tilberede fisken i ovnen.
- Tjek derhjemme at alle ben er væk, og ellers må lige fjerne dem med en pincet eller lille kniv.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær hver hvillingfilet i to eller tre stykker, afhængig af størrelsen.
- Læg dem på bagepladen med skindsiden opad.
- Smør fiskefileterne med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
- Bag nu hvillingen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter.
- Her skifter fiskekødet farve fra frisk og glasklart til mælkehvidt.
- Tag hvillingen ud af ovnen, vend fiskestykkerne forsigtigt om og drys dem med en smule salt på kødsiden.
- Server straks - eventuelt med perlespelt med spidskål eller persillekartofler.
Note: Hvilling er en fremragende spisefisk, der er i familie med torsken. Den findes i de fleste danske farvande, og er dermed ret nemt at få fat i hos fiskehandlerne.
Efter tilberedning i ovnen kan du sagtens spise skindet. Men du kan også nemt løfte den af med en kniv eller gaffel.
Se også mine opskrifter på:
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg savner en opskrift på pandestegt torsk med skind, og en god sovs til.