Nem opskrift på skindstegt hvilling, der steges i olie på panden. Anrettes på en bund af lynstegt savoykål og gulerødder.
Skindstegt hvilling smager dejligt på en bund af kål og gulerødder. En sund fisk, som du kan købe fileter af og stege på panden.
Her får du en opskrift på god, sund aftensmad, som er beregnet til fire personer.
Opskrift på skindstegt hvilling
Skindstegt hvilling på grøntsagsbund
Ingredienser
- 4 stk hvilling - fileter
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Grøntsagsbund
- 0,5 stk savoykål
- 4 stk gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt purløg
Sådan gør du
- Hvilling fileterne tjekkes for ben, som fjernes med en pincet.
- Savoykål snittes i helt tynde strimler, gulerødder vaskes og skæres i tynde bånd eller strimler. Forårsløg skæres i mundrette stykker.
- Varm en pande op, og hæld en sjat olie på. Lynsteg nu grøntsagerne i et par minutter, så de stadig har lidt bid. Krydr med salt og friskkværnet peber, og anret på fire tallerkner. Overskydende lægges i en skål, som serveres ved siden af (hvis nogen er mere sultne).
- Vask panden af, kom lidt olie på og varm op igen. Steg hvilling stykkerne i tre minutter på skindsiden. Fiskene er klar når kødet skifter farve fra klart til næsten hvidt. Du skal ikke vende dem undervejs.
- Tag dem af panden og anret ovenpå de lynstegte grøntsager.
- Hak purløg fint og drys over skindsteget hvilling og grøntsager.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Skindstegt hvilling på grøntsagsbund serveres eventuelt med et stykke hjemmebagt bondebrød.
Du kan også varme majs og servere til retten.
Se også vores opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: