Se den lækre opskrift på kuller med spidskål i fløde og aspargesrisotto, hvor den pandestegte kuller serveres med lækkert tilbehør.
Kuller med spidskål i fløde og aspargesrisotto er en lækker fiskeret med mindst lige så godt tilbehør.
Kullerfileterne steges kun på skindsiden, og de er færdige når kødet er blevet hvidt.
Det er et godt trick at lægge et låg på panden, og så tager det blot omkring tre minutter.
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret.
GUIDE til stegning af den perfekte fiskefilet
Til kuller med spidskål i fløde og aspargesrisotto bruges
600 gram kuller filet med skind
Salt og friskkværnet peber
Aspargesrisotto laves med
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
4 deciliter risotto ris
1 deciliter hvidvin
1 deciliter hønsebouillon
1 lille bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber
OG DENNE LÆKRE opskrift med spidskål i fløde
Opskrift
- Kullerfileterne deles hver i to stykker, så du ialt har otte stykker kuller. Skær eventuelt den helt tynde del af halen fra og kassér den. Snit skindet med 2-3 snit på skrå, så fisken ikke bukker op under stegningen, og salt skindsiden let.
- Kog en liter vand op med to terninger hønsebouillon, da det er bedst at anvende varm bouillon til tilberedning af risotto.
- Hak rødløg og hvidløg fint, og svits dem ved middel varme i 2-3 minutter. Kom risene ved, og derefter hvidvin. Lad det lige svitse af under omrøring, og nu skal hønsebouillonen gradvist koges ind i risene. Tilsæt lidt ad gangen efterhånden som risotto risene opsuger den, og kog risottoen ved svag varme i cirka 18 minutter.
- Imens sætter du gang i tilberedningen af spidskål i fløde - følg linket længere oppe.
- Skær asparges i mindre stykker, og kom dem i risottoen et minut før den er færdig. Smag til med salt og peber, og lad risottoen stå og trække mens du steger kullerfileterne.
- Smelt en god klat smør og en god sjat olivenolie på en varm pande, og læg kullerfileterne på med skindsiden nedad. Læg låg på panden, og steg fisken i cirka tre minutter. Løft låget og tjek at kødet er blevet hvidt, og giv ellers fiskestykkerne et minut mere.
- Tag af panden og krydr med salt og friskkværnet peber. Kullerfilertene skal ikke vendes under stegningen på panden!
- Anret den friskstegte kuller med aspargesrisotto og spidskål i fløde.
Comments
No Comments