Perlespelt og spidskål passer perfekt sammen, så hvorfor ikke bruge dem som det sunde tilbehør til bøf eller kotelet. I stedet for kartofler.
Til perlespelt og spidskål til fire personer skal du bruge:
2,5 deciliter perlespelt
Et halvt, økologisk spidskål
5 deciliter grøntsags fond
2 spiseskefulde rapsolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du en vidunderlig perlespelt og spidskål:
Skyl perlespelten under koldt vand, så du får vasket støv og snavs af.
Varm lidt rapsolie op i en lille gryde, og kom så perlespelten ved. Lad det svitse et par minutter om omrøring.
Tilsæt så grøntsags fond, og lad det koge op.
Skru ned for varmen, og lad nu perlespelten simre stille og roligt i cirka 20 minutter, indtil spelten er næsten mør. Rør nogle gange undervejs i gryden.
Fjern de yderste blade på spidskålen, og snit den helt tyndt fra den spidse ende. Du skal bruge cirka halvdelen af spidskålen.
Når perlespelten er næsten færdig og har opsuget stort set al fonden, kommer du spidskål i, og rører rundt.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad nu din perlespelt og spidskål stå og trække et par minutter inden servering.
Tilbehøret passer perfekt til en grillbøf eller grillet kotelet med grillet snackpeber.
Comments
No Comments