• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

billederesultat for ovnbagte porrer
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. august 2023 - Udgivet:  19. august 2023

Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.

Ovnbagte porrer er en god og sikker metode til tilberedning af porrerne.

Her har jeg anvendte fire mellemstore porrer, hvor det passer med en porre til hver person.

Opskriften er til fire peroner.

Opskrift på ovnbagte porrer

billederesultat for ovnbagte porrer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian

4.78 fra 35 stemmer
Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 100
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 porrer - afhængig af størrelse
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian - tørret timian - eller en håndfuld frisk
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Skær top og bund af porrerne, og del dem i mindre stykker.
  2. Normalt passer det fint hvis du deler dem i tre eller fire stykker.
  3. Skyl dem under vandhanen, og vær især opmærksom på den øverste og grønne del af porren. Her kan der ofte sidde lidt jord, og det er ikke rart at få i munden ved bordet. Eventuelt kan du skære et lille kryds i den grønne del, og så skylle jorden ud mellem lagene.
  4. Læg porrerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
  5. Kom også timian og salt ved, og vend det rundt i fadet, så olie og timian bliver godt fordelt på porrerne.
  6. Hæld en lille smule vand i bundet af fadet, så porrerne ikke brænder fast under turen i ovnen.
  7. Bag nu porrerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 100kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag porrerne ud, og brug dem som tilbehør til en helstegt rødspætte, en god ribeye eller flæskesteg.

Se også mine opskrifter med porre:

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Porretærte

4.6 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for porretærte med skinke

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    maj 23, 2021 at 6:56 pm

    Det er lækkert med de ovnbagte porrer, så det laver jeg nu ofte. Men jeg er begyndt at skære dem i passende mundstørrelser, da de er meget "seje" at skære igennem.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required