Her er opskriften på ovnbagte porrer med timian. Porrer er nemme at lave i ovnen, hvor de bliver perfekt møre uden at blive udkogte.
Ovnbagte porrer er en god og sikker metode til tilberedning af porrerne.
Her har jeg anvendte fire mellemstore porrer, hvor det passer med en porre til hver person.
Opskriften er til fire peroner.
Opskrift på ovnbagte porrer
Ovnbagte porrer: Sådan laver du porrer i ovn med timian
Ingredienser
- 4 porrer - afhængig af størrelse
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk timian - tørret timian - eller en håndfuld frisk
- 1 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af porrerne, og del dem i mindre stykker.
- Normalt passer det fint hvis du deler dem i tre eller fire stykker.
- Skyl dem under vandhanen, og vær især opmærksom på den øverste og grønne del af porren. Her kan der ofte sidde lidt jord, og det er ikke rart at få i munden ved bordet. Eventuelt kan du skære et lille kryds i den grønne del, og så skylle jorden ud mellem lagene.
- Læg porrerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
- Kom også timian og salt ved, og vend det rundt i fadet, så olie og timian bliver godt fordelt på porrerne.
- Hæld en lille smule vand i bundet af fadet, så porrerne ikke brænder fast under turen i ovnen.
- Bag nu porrerne ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag porrerne ud, og brug dem som tilbehør til en helstegt rødspætte, en god ribeye eller flæskesteg.
Se også mine opskrifter med porre:
Kartoffel porre suppe
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
Porretærte
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
Laks med porrer og spidskål
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Marianne skriver
Det er lækkert med de ovnbagte porrer, så det laver jeg nu ofte. Men jeg er begyndt at skære dem i passende mundstørrelser, da de er meget "seje" at skære igennem.