Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Ovnbagte æg med spinat i små forme

Ovnbagte æg med spinat i små forme

Billederesultat for æg med spinat
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
356
SHARES
FacebookMessenger356PinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.

Æg med spinat er en hurtig ret til morgenbordet, men den er også fin til frokost.

Æggemassen bages i en cocotte (læs mere om det længere nede), og du skal ikke bruge mange ingredienser.

Opskriften er beregnet til fire personer, så hver får hvad der svarer til halvandet æg.

Opskrift på æg med spinat

Ovnbagte æg med spinat i små forme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.
Antal: 4 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 æg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g spinat (frisk)
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Start med at sautere spinaten på en varm pande. Skyl spinatbladene grundigt, og slyng dem tørre for vand.
  3. Læg dem på den varme pande, og vip dem forsigtigt rundt indtil de næsten er faldet sammen. Tag panden af blusset.
  4. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med paprika, bagepulver, salt og friskkværnet peber. Det er æggemassen til æg med spinat.
  5. Smør fire små ildfaste skåle (cocotter) med lidt olivenolie, og kom lidt af æggemassen i hver.
  6. Fordel spinaten i skålene.
  7. Hæld resten af æggemassen over.
  8. Stil skålene ind i ovnen, og her skal de nu bages i cirka 15-20 minutter. Tiden afhænger af hvor megt din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier109kcalKulhydrater1gProtein9gFedt7gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol246mgNatrium969mgKalium233mgKostfibre1gSukker0.4gVitamin A2739IUVitamin C9mgCalcium62mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De små cocotter med æg med spinat serveres straks, men pas på, for de er meget varme!

Fyld i æg en cocotte

Retten går også under navnet æg en cocotte, og på dansk skriver vi faktisk kokotte (hvilket i denne sammenhæng er en lille lerskål). Men lad det nu ligge.

Her er de lavet som æg med spinat, men fyldet kan også være andre gode ting.

Prøv at lave æg en cocotte med tomater, bacon, skinke, stegte champignon, ost - eller hvad du nu har i køleskabet.

Det er altså en nem opskrift på æg, som er god at variere.

Og har du ikke lige cocotter ved hånden, kan opskriften sagtens laves i en muffinsform.

Se også mine populære opskrifter på:

Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg

Klassisk omelet (grundopskrift til pande)

Æggemuffins (opskrift med spinat og bacon)

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laerke skriver

    januar 14, 2023 at 12:57 pm

    Lækker opskrift, jeg vil prøve at lave en vegansk version af den!

    Svar
  2. Heidi skriver

    december 22, 2021 at 8:09 am

    Hej
    Kan man bruge andet end spinat i de ovnbagte æg?

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon
  • billederesultat for æggewraps med laks og kylling
    Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required