• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ovnbagt spidskål med skinke

Ovnbagt spidskål med skinke

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift
Spidskål opskrift: En lækker og ovnbagt spidskål med skinke, der er passer som tilbehør til kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. april 2024 - Udgivet:  1. januar 2024

Del gerne:
15.7k
SHARES
FacebookMessenger15.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.
  2. Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke
  3. Ovnbagt spidskål med skinke
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.

Ovnbagt spidskål med skinke er nem at lave, og smager super godt som tilbehør til retter med enten kylling, fisk eller andet kød.

I denne opskrift har jeg anvendt en parmaskinke, men du kan også bruge en serranoskinke. Begge skinker er gode til den bagte kål.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift

Ovnbagt spidskål med skinke

Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.
Bedømmelse
4.7 fra 30 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stor spidskål
  • 4 skiver skinke - parmaskinke eller serranoskinke
  • 2 spsk olivenolie
  • salt - gerne flagesalt

Fremgangsmåde

  • Fjern eventuelt det eller de yderste blade på spidskålen, og skær den derefter i kvarte stykker.
  • Skær den tykkeste del af stokken fra, som du måske kan se på billedet. Stokken er for træg at spise, og det er nemmest at fjerne den før tilberedningen i ovnen.
  • Vikl et stykke skinke om hvert kvarte stykke spidskål, og læg dem i et ildfast fad.
  • Hæld lidt olivenolie over hvert stykke, og krydr med en lille smule salt.
  • Dæk fadet til med sølvpapir, og bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor en lækker ovnbagt spidskål med skinke skal have 20 minutter.
  • Jeg kan godt lide at spidskålen får lidt farve, og derfor hiver jeg sølvpapiret af efter 15 minutter, og lader den bage færdig de sidste fem minutter uden at være overdækket. Det er dog ikke nødvendigt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
9
mg
3
%
Natrium
 
207
mg
9
%
Kalium
 
599
mg
17
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
286
IU
6
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ønsker en ovnbagt spidskål med skinke helt mør og gennembagt, kan du give den lidt ekstra tid.

Jeg foretrækker dog, at der er en smule bid i kålen. Serveres som lækkert tilbehør til mange retter.

Se også mine populære opskrifter på:

Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Lynstegt kylling med spidskål og soya

Stuvet spidskål - opskrift på spidskål i hvid sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Jensen

    februar 21, 2023 at 6:43 pm

    Kan man også gøre det med bacon?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required