Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Spidskål med skinke

Ovnbagt spidskål med skinke (den nemme opskrift)

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15.7k
SHARES
FacebookMessenger15.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Ovnbagt spidskål med skinke
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke
  • Tips
  • Kommentarer

Ovnbagt spidskål med skinke

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 30 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stor spidskål
  • 4 skiver skinke (parmaskinke eller serranoskinke)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt (gerne flagesalt)

Fremgangsmåde

  1. Fjern eventuelt det eller de yderste blade på spidskålen, og skær den derefter i kvarte stykker.
  2. Skær den tykkeste del af stokken fra, som du måske kan se på billedet. Stokken er for træg at spise, og det er nemmest at fjerne den før tilberedningen i ovnen.
  3. Vikl et stykke skinke om hvert kvarte stykke spidskål, og læg dem i et ildfast fad.
  4. Hæld lidt olivenolie over hvert stykke, og krydr med en lille smule salt.
  5. Dæk fadet til med sølvpapir, og bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor en lækker ovnbagt spidskål med skinke skal have 20 minutter.
  6. Jeg kan godt lide at spidskålen får lidt farve, og derfor hiver jeg sølvpapiret af efter 15 minutter, og lader den bage færdig de sidste fem minutter uden at være overdækket. Det er dog ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier150kcalKulhydrater12gProtein6gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol9mgNatrium207mgKalium599mgKostfibre5gVitamin A286IUVitamin C95mgCalcium108mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke

Ovnbagt spidskål med skinke er nem at lave, og smager super godt som tilbehør til retter med enten kylling, fisk eller andet kød.

I denne opskrift har jeg anvendt en parmaskinke, men du kan også bruge en serranoskinke. Begge skinker er gode til den bagte kål.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

Hvis du ønsker en ovnbagt spidskål med skinke helt mør og gennembagt, kan du give den lidt ekstra tid.

Jeg foretrækker dog, at der er en smule bid i kålen. Serveres som lækkert tilbehør til mange retter.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål
  • Lynstegt kylling med spidskål og soya
  • Stuvet spidskål - opskrift på spidskål i hvid sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Jensen skriver

    februar 21, 2023 at 6:43 pm

    Kan man også gøre det med bacon?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required