• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Ovnbagt spidskål med skinke

Ovnbagt spidskål med skinke

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15.7k
SHARES
FacebookMessenger15.7kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. april 2024 - Udgivet: 1. januar 2024

Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.

Ovnbagt spidskål med skinke er nem at lave, og smager super godt som tilbehør til retter med enten kylling, fisk eller andet kød.

I denne opskrift har jeg anvendt en parmaskinke, men du kan også bruge en serranoskinke. Begge skinker er gode til den bagte kål.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagt spidskål med skinke

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagt spidskål med skinke

4.67 fra 30 stemmer
Sådan laver du ovnbagt spidskål med skinke, hvor stykker af spidskål omvikles med parmaskinke og bages i ovnen. Nemt og lækkert tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stor spidskål
  • 4 skiver skinke - parmaskinke eller serranoskinke
  • 2 spsk olivenolie
  • salt - gerne flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern eventuelt det eller de yderste blade på spidskålen, og skær den derefter i kvarte stykker.
  2. Skær den tykkeste del af stokken fra, som du måske kan se på billedet. Stokken er for træg at spise, og det er nemmest at fjerne den før tilberedningen i ovnen.
  3. Vikl et stykke skinke om hvert kvarte stykke spidskål, og læg dem i et ildfast fad.
  4. Hæld lidt olivenolie over hvert stykke, og krydr med en lille smule salt.
  5. Dæk fadet til med sølvpapir, og bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor en lækker ovnbagt spidskål med skinke skal have 20 minutter.
  6. Jeg kan godt lide at spidskålen får lidt farve, og derfor hiver jeg sølvpapiret af efter 15 minutter, og lader den bage færdig de sidste fem minutter uden at være overdækket. Det er dog ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcalKulhydrater: 12gProtein: 6gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 9mgNatrium: 207mgKalium: 599mgKostfibre: 5gVitamin A: 286IUVitamin C: 95mgCalcium: 108mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ønsker en ovnbagt spidskål med skinke helt mør og gennembagt, kan du give den lidt ekstra tid.

Jeg foretrækker dog, at der er en smule bid i kålen. Serveres som lækkert tilbehør til mange retter.

Se også mine populære opskrifter på:

Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Lynstegt kylling med spidskål og soya

Stuvet spidskål - opskrift på spidskål i hvid sovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Jensen

    februar 21, 2023 at 6:43 pm

    Kan man også gøre det med bacon?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required