Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Othello lagkage - lækker og nem opskrift

Othello lagkage - lækker og nem opskrift

billede med Othello lagkage
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
394
SHARES
FacebookMessenger394PinterestEmailSMS
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 9. juli 2022

Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.

Den berømte Othello lagkage er faktisk en dansk opfindelse, og den kendes blandt andet på marcipanbåndet rundt om kagen, samt chokoladeglasur og flødeskum på toppen. Her med lidt hindbærmarmelade, men det kan sagtens udelade.

Lagkagen laves i et utal af versioner, men her er min opskrift, som faktisk er til at lave uden for meget besvær - og alt for lang tid i køkkenet. Og den smager fremragende. Bag dine egne lagkagebunde - eller køb en pakke i dit supermarked.

Othello lagkagen har fået sit efter inspiration fra Shakespeares berømte teaterstykke, der hed Othello. Det kan du læse mere længere nede.

Her er min nemme opskrift på en Othello lagkage, hvor der er nok til 10 personer.

Opskrift på Othello lagkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Othello lagkage

4.69 fra 19 stemmer
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 640
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • 200 g hindbærmarmelade
  • 50 g makroner - knuste
  • 4 dl fløde - piskes til flødeskum
Konditorcreme
  • 500 g kagecreme
  • 2 dl fløde - pisket til flødeskum
  • 1 tsk vaniljesukker
Chokolade ganache
  • 80 g mørk chokolade
  • 40 g fløde
Marcipanbånd
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk glukosesirup
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

Konditorcreme
  1. Start med at lave kagecreme som anvist i linket, eller køb en creme i dit supermarked. Lad cremen køle helt af.
  2. Pisk 2 deciliter fløde til en let flødeskum, der forsigtigt vendes i cremen sammen med en teskefuld vaniljesukker. Fyld din konditorcreme i en sprøjtepose.
Marcipanbånd
  1. Marcipan deles i stykker og kommes i en skål. Æltes hurtigt sammen med flormelis og lidt glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder). Rulles ud i størrelse på ca. 70 gange 6 centimeter - afhængig af hvor høj din Othello lagkage er. Marcipanbåndet skal rage et par centimeter op.
Samling af Othello lagkage
  1. Læg en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og smør bunden med hindbærmarmelade. Smør ikke helt ud til kanten, men hold et par centimeter fri.
  2. De 4 deciliter fløde piskes til flødeskum og kommes i en sprøjtepose med stjernetyl.
  3. Sprøjt en rand af flødeskum yderst på lagkagebunden. Fordel de knuste makroner på hindbærmarmeladen, og herpå konditorcreme. Hverken makroner eller creme skal ud på flødeskumsranden.
  4. Læg næste lagkagebund på, og gentag processen, men nu blot uden makroner.
  5. Læg den den tredje lagkagebund på. Smør siden af din Othello lagkage med lidt flødeskum.
  6. Sæt dit marcipanbånd på lagkagen, og lav en pæn samling. Marcipanen skal helst rage et opar centimeter op.
  7. Lav chokoladeganache ved at smelte mørk chokolade og fløde i en lille gryde. Skiller din ganache, kan den samles ved at tilsætte en smule mere fløde. Rør ganachen blank og tag den af kogepladen.
  8. Fordel chokolade ganache på lagkagen, men ikke helt ud til kanten og marcipanbånden.
  9. Sprøjt en rand af flødeskumstoppe hele vejen rundt på lagkagen ude ved marcipanbåndet. Se evt. billledet af lagkagen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 640kcalKulhydrater: 61gProtein: 8gFedt: 41gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.002gKolesterol: 98mgNatrium: 241mgKalium: 226mgKostfibre: 2gSukker: 45gVitamin A: 986IUVitamin C: 2mgCalcium: 84mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige Othello lagkage stilles på køl, hvor den gerne må sætte sig i mindst 3 timer - gerne længere.

Oprindelse

Othello lagkagen er som sagt en dansk opfindelse fra omkring år 1900, så den har altså mere end 100 år på bagen.

Navnet på lagkagen stammer fra teaterstykket Othello, der blev skrevet af William Shakespeare i starten af 1600-tallet.

Her er figuren Othello mørk i huden, og det symboliseres i kagen ved den mørke chokoladeglasur på toppen.

Grundlæggende består Othello-kagen består af lagkagebunde, en kage- og konditorcreme, marcipanbånd, flødeskum og altså den mørke chokoladeglasur.

Se også de populære kageopskrifter på:

Klassisk lagkage med bær og konditorcreme

Guldkage - opskrift på den bedste guldlagkage

Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna skriver

    februar 21, 2025 at 7:51 am

    Hej
    I din opskrift på kagecreme skriver du at opskriften giver 2 dl færdig kagecreme. Svarer det til de 500 g man skal bruge i opskriften eller skal der laves dobbelt?

    Mvh Anna

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required