• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sauce bearnaise - nem opskrift hvor saucen ikke skiller

Sauce bearnaise - nem opskrift hvor saucen ikke skiller

billede med sauce bearnaise
4.8 fra 93 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  31. marts 2019

Indhold

  1. Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig.
  2. Opskrift på sauce bearnaise
  3. Sauce bearnaise - den sikre opskrift
  4. Hvis din bearnaise skiller
  5. Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?

Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig.

Bearnaise sauce er en let fyldig og syrlig sauce, som bliver spist med stor fornøjelse i Danmark sammen med en lækker bøf og pomfritter.

Sauce bearnaise er en klassiker, som de fleste nok kender fra Knorr's pulverbreve. Og det er en skam. En god og smagfuld hjemmelavet sauce er bedre end pulversovs. 

Den hjemmelavede sauce er både cremet og raffineret, og bliver nænsomt smagt til med frisk eller tørret estragon, der giver den lækre, lakridsagtige smag, som klæder den noget fede sauce. 

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan du nemt laver en bearnaise essens.

Se også disse opskrifter:

Sauce bearnaise sous vide

Snyde bearnaise

Bearnaise mayo

Bearnaise kartoffelsalat

Opskrift på sauce bearnaise

billede med sauce bearnaise
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

4.80 fra 93 stemmer
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 441
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - smeltet
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk bearnaise essens - enten hjemmelavet eller færdigkøbt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk estragon - tørret - eller en lille håndfuld friskhakket
  • 0,5 citron

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at smelte 200 gram smør langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, hælder du forsigtigt den klare del af smørret over i en lille skål. Den hvide og grumsede del smider du ud.
  2. Sæt en tykbundet kasserolle over ved en ikke for høj varme varme, typisk 5 på et komfur, der går til 9. Og kom 3 spiseskefulde vand og 3 spiseskefulde bearnaise essens i kasserollen sammen med 4 pasteuriserede æggeblommer.
  3. Mens det varmer lidt op pisker du massen luftig.
  4. Når det er pisket godt igennem hælder du forsigtigt lidt af smørret i og pisker videre. Start med en spiseskefuld smør, så din sauce bearnaise når at opsuge smørret. Tilsæt så gradvist en spiseskefuld smeltet smør ad gangen og pisk det ind. Pas på saucen ikke bliver for varm, så tag gerne gryden lidt på og af varmen mens du laver en sauce bearnaise.
  5. Så lidt mere smør og mere piskeri, mere smør, pisk videre og til sidst kan du hælde den resterende del af smørret i i en tynd stråle.
  6. Kom 2 spiseskefulde estragon (hakket) i og smag til.
  7. Pisk også lidt saft fra 0,5 citron i.
  8. Hvis du ønsker din sauce bearnaise mere syrlig, kan du tilsætte mere essens. Og synes du sovsen er for tyk, kan du tilsætte en smule vand og piske grundigt. Men husk at en sauce bearnaise skal være cremet, tyk og luftig!
  9. Her er det meget vigtigt, at saucen ikke på noget tidspunkt bliver for varm, da den så begynder og klumpe.
  10. Derfor skal du hele tiden være over saucen, og når den er omkring 40 grader serveres den straks.
  11. En sauce bearnaise skal nemlig ikke serveres hverken for kold eller for varm.

Næringsindhold

Kalorier: 441kcalKulhydrater: 5gProtein: 5gFedt: 46gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 302mgNatrium: 335mgKalium: 255mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 1826IUVitamin C: 6mgCalcium: 122mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvis din bearnaise skiller

Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet Bearnaise sauce før, kan du desværre godt komme til at opleve, at din sauce skiller.

Jeg har samlet nogle svar på typiske spørgsmål og giver dig tips til, hvordan du undgår, at din sovs skiller.

Hvorfor skiller min Bearnaise sovs?

Typisk sker det fordi man pisker smørret for hurtigt i, så prøv med lidt mindre smør ad gangen.

Hvordan redder man en skilt sauce?

Du kan muligvis redde den ved at piske en smule koldt vand i. Og ellers må du starte forfra. Men ofte kan den altså reddes med koldt vand og lidt piskeri.

Hvor varm må en Bearnaise sauce blive?

Bearnaisen må aldrig komme over 68 grader, for så koagulerer æggene, og du får røræg i stedet for sovs. Så pas på med temperaturen.

Hvor meget skal man piske en Bearnaise?

Du skal piske konstant for at undgå, at æggene bliver til røræg.

Skal jeg starte forfra, hvis min sauce bliver til røræg?

Nej, Pisk to æggeblommer sammen, og pisk derefter den skilte sovs ind i dem. Så har du en god bearnaise.

Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?

Nu har du styr på, hvordan man laver den lækreste hjemmelavet sauce! Nu mangler du bare “tilbehøret”. Tjek vores lækre opskrifter ud på pomfritter i ovn og vores gode opskrift på, hvordan du steger den perfekte bøf. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Bon appétit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens-Christian Jensen

    juli 08, 2024 at 12:25 am

    ALT for sur hvis du bruger Beauvais essens. 3 teskefulde er mere end rigeligt. Jeg gætter på, at vedkommende der skrev opskriften på Beauvais’ hjemmeside aldrig har prøvet den færdiglavede selv.

    Svar
  2. Benny Thomsen

    februar 26, 2024 at 3:13 pm

    Desværre 🙄sovsen skilte lidt men havde ikke været nede og læst din besked med at røre 2 æg sammen men prøver igen i aften og så må vi se hvad det bringer???😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required