Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce bearnaise

Sauce bearnaise (nem opskrift hvor bearnaisesaucen ikke skiller)

billede med sauce bearnaise
4.8 fra 93 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Sauce bearnaise - den sikre opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på bearnaise sauce
  • Hvis din bearnaise skiller
  • Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?
  • FAQ
  • Kommentarer

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 93 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Antal: 4
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør smeltet
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk bearnaise essens enten hjemmelavet eller færdigkøbt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk estragon tørret - eller en lille håndfuld friskhakket
  • 0,5 citron

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte 200 g smør smør langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, hælder du forsigtigt den klare del af smørret over i en lille skål. Den hvide og grumsede del smider du ud.
  2. Sæt en tykbundet kasserolle over ved en ikke for høj varme varme, typisk 5 på et komfur, der går til 9. Og kom 3 spsk vand og 3 spsk bearnaise essens i kasserollen sammen med 4 pasteuriserede æggeblommer.
  3. Mens det varmer lidt op pisker du massen luftig.
  4. Når det er pisket godt igennem hælder du forsigtigt lidt af smørret i og pisker videre. Start med en spiseskefuld smør, så din sauce bearnaise når at opsuge smørret. Tilsæt så gradvist en spiseskefuld smeltet smør ad gangen og pisk det ind. Pas på saucen ikke bliver for varm, så tag gerne gryden lidt på og af varmen mens du laver en sauce bearnaise.
  5. Så lidt mere smør og mere piskeri, mere smør, pisk videre og til sidst kan du hælde den resterende del af smørret i i en tynd stråle.
  6. Kom 2 spsk estragon (hakket) i og smag til.
  7. Pisk også lidt saft fra 0,5 citron i.
  8. Hvis du ønsker din sauce bearnaise mere syrlig, kan du tilsætte mere essens. Og synes du sovsen er for tyk, kan du tilsætte en smule vand og piske grundigt. Men husk at en sauce bearnaise skal være cremet, tyk og luftig!
  9. Her er det meget vigtigt, at saucen ikke på noget tidspunkt bliver for varm, da den så begynder og klumpe.
  10. Derfor skal du hele tiden være over saucen, og når den er omkring 40 grader serveres den straks.
  11. En sauce bearnaise skal nemlig ikke serveres hverken for kold eller for varm.

Næringsindhold

Kalorier441kcalKulhydrater5gProtein5gFedt46gMættet fedt28gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol302mgNatrium335mgKalium255mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A1826IUVitamin C6mgCalcium122mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bearnaise sauce

Bearnaise sauce er en let fyldig og syrlig sauce, som bliver spist med stor fornøjelse i Danmark sammen med en lækker bøf og pomfritter.

Sauce bearnaise er en klassiker, som de fleste nok kender fra Knorr's pulverbreve. Og det er en skam. En god og smagfuld hjemmelavet sauce er bedre end pulversovs. 

Den hjemmelavede sauce er både cremet og raffineret, og bliver nænsomt smagt til med frisk eller tørret estragon, der giver den lækre, lakridsagtige smag, som klæder den noget fede sauce. 

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan du nemt laver en bearnaise essens.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Snyde bearnaise på 2 minutter lavet med stavblender
  • Hjemmelavet bearnaise mayo til pommes frites og dip
  • Sauce bearnaise sous vide (nem og sikker opskrift)
  • Bearnaise kartoffelsalat
  • Nem hollandaise sauce lavet helt fra bundenBearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

Hvis din bearnaise skiller

Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet Bearnaise sauce før, kan du desværre godt komme til at opleve, at din sauce skiller.

Jeg har samlet nogle svar på typiske spørgsmål og giver dig tips til, hvordan du undgår, at din sovs skiller.

Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?

Nu har du styr på, hvordan man laver den lækreste hjemmelavet sauce! Nu mangler du bare "tilbehøret". Tjek vores lækre opskrifter ud på pomfritter i ovn og vores gode opskrift på, hvordan du steger den perfekte bøf. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Bon appétit.

FAQ

Hvorfor skiller min Bearnaise sovs?

Typisk sker det fordi man pisker smørret for hurtigt i, så prøv med lidt mindre smør ad gangen.

Hvordan redder man en skilt bearnaise sauce?

Du kan muligvis redde den ved at piske en smule koldt vand i. Og ellers må du starte forfra. Men ofte kan den altså reddes med koldt vand og lidt piskeri.

Hvor varm må en Bearnaise sauce blive?

Bearnaisen må aldrig komme over 68 grader, for så koagulerer æggene, og du får røræg i stedet for sovs. Så pas på med temperaturen.

Hvor meget skal man piske en Bearnaise?

Du skal piske konstant for at undgå, at æggene bliver til røræg.

Skal jeg starte forfra, hvis min sauce bliver til røræg?

Nej, Pisk to æggeblommer sammen, og pisk derefter den skilte sovs ind i dem. Så har du en god bearnaise.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens-Christian Jensen skriver

    juli 08, 2024 at 12:25 am

    ALT for sur hvis du bruger Beauvais essens. 3 teskefulde er mere end rigeligt. Jeg gætter på, at vedkommende der skrev opskriften på Beauvais’ hjemmeside aldrig har prøvet den færdiglavede selv.

    Svar
  2. Benny Thomsen skriver

    februar 26, 2024 at 3:13 pm

    Desværre 🙄sovsen skilte lidt men havde ikke været nede og læst din besked med at røre 2 æg sammen men prøver igen i aften og så må vi se hvad det bringer???😊

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required