• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Pavlova

Pavlova

pavlova
Verdens bedste opskrift på pavlova, der laves med marengs, flødeskum og masser af bær. Her er der anvendt jordbær, blåbær og brombær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. maj 2024 - Udgivet:  17. oktober 2020

Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
  2. Opskrift på pavlova med fløde og bær
  3. Pavlova
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Pavlova med råcreme
Gå til opskrift

Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.

Her er verdens bedste opskrift på pavlova, der har den helt rigtige konsistens.

En pavlova skal nemlig have en lidt sej indre, og være knasende sprød udenpå. Sådan er denne her.

Jeg har i opskriften lagt et par hjælpende billeder ind, og der er også et godt trick til at ramme den rigtige størrelse.

Og til nemt at håndtere den færdigbagte marengs inden den fyldes.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Mini pavlova med jordbær
  • Nem opskrift på fragilité
  • Eton mess

Opskrift på pavlova med fløde og bær

Opskriften rækker til 6 personer.

pavlova

Pavlova

Pavlova er en kage lavet af marengs, flødeskum og bær. Her er min opskrift, hvor pavlovaen er sej inderst inde, men perfekt sprød yderst.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 50 g marcipan

Til fyld bruger du

  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis

Din pavlova pyntes med

  • jordbær
  • blåbær
  • brombær
  • flormelis - til drys

Fremgangsmåde

  • Brug gerne en røremaskine, men en pavlova kan også laves med en elpisker. Kom æggehvider og cirka halvdelen af flormelis i skålen og pisk det luftigt.
  • Tilsæt derefter lidt hvidvinseddike og gradvist resten af flormelis, og pisk indtil marengsen er klæbende og luftig. Marengsen skal kunne stå selv, som du kan se på billedet. Det tager mindst 10 minutter at piske en god marengs.
    Marengsen til en pavlova skal være være stiv, så den kan stå ud i luften. Foto: Madensverden.dk.
  • Tag skålen af røremaskinen og vend nu forsigtigt den revne marcipan i marengsen. Blot gerne en dejskraber til det.
  • Og så et godt trick. Brug bunden af springform med en diameter på cirka 20 centimeter, og læg den på en bageplade. Læg derefter et stykke bagepapir over, som du kan se på billedet.
    Læg bunden af en springform på bagepladen, og derefter bagepapir over. Fordel marengs, og form til en stor rede, der netop fylder bunden ud. Lav en fordybning i midten. Foto: Madensverden.dk.
  • Fordel marengsen på springformsbunden, og lav en lille kant, så du nærmest har en stor rede.
  • Bag marengsen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
  • Sluk ovnen, og lad marengsen stå og køle af i ovnen. Det tager et par timer, og marengsen skal være afkølet så fløden ikke løber ud.
  • Takket være bunden på springformen kan du nemt flytte den sprøde marengs over på et fad.
  • Kom fløden i en skål sammen med vaniljesukker og flormelis, og pisk det til en stiv flødeskum.
  • Fordel flødeskummet på din pavlova, og pynt med friske bær. Masser af dem. Dem skal du ikke spare på. Sigt lidt flormelis over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
350
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
42
mg
2
%
Kalium
 
186
mg
5
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
785
IU
16
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige pavlova serveres straks.

Marengskagen passer perfekt som dessert - også når du har gæster.

Det er en meget smuk kage, som alligevel er ret nem at lave.

Pavlova med råcreme

Du kan også udskifte flødeskum med råcreme i din pavlova. Det smager også fint.

Her laver du en god portion råcreme (opskrift i linket), som du så fordeler over den bagte marengs.

Derefter pyntes med bær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Tange

    september 24, 2023 at 8:51 am

    Vil høre hvis jeg skal lave den til 78 personer. Som del af en kage med 3 x småkager og 2 andre slags kager og is. Hvor mange skal jeg lave til ??
    Og kan jeg lave en hel bradepande eller anbefaler du nogle mindre ??
    Mvh
    Inger

    Svar
  2. Lene

    juli 01, 2023 at 12:25 pm

    Er 150 grader varmluft korrekt? Det er en høj temperatur, tænker jeg. Den gav en lysebrun bund her…

    Svar
  3. Pia Sørensen

    maj 11, 2018 at 8:22 am

    I nævner 50 g marcipan i opskriften, men der er ikke beskrevet, hvor det skal bruges. Er det en fejl, at det er med som ingrediens?

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 11, 2018 at 9:48 am

      Hej Pia

      Tak for det - og godt du er vågen. Det havde jeg simpelthen lige glemt at skrive i opskriften, men det er nu føjet ind. Marcipanen vendes forsigtigt i med en dejskraber.

      God fornøjelsen med din pavlova - de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required