• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillolie - sådan laver du din egen grillsauce på få minutter

Grillolie - sådan laver du din egen grillsauce på få minutter

billede med grillolie
Det er meget nemt at lave sin egen grillolie eller grillsauce, som blandt andet kan bruges til spareribs og grillben. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. december 2019 - Udgivet:  15. juni 2015

Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.
  2. Opskrift på grillolie
  3. Grillolie
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.

Grillolie findes i et utal af varianter i supermarkederne, og de er da meget fine og gode.

Men prisen er ofte ret høj, så du kan spare en del penge ved at lave grillolien selv.

Samtidig kan du smage grillolien til som du selv synes er bedst, så du får netop den smag, der lige rammer dine smagsløg.

Hvis du hælder grillolien (grillsaucen) på en flaske, kan den sagtens holde sig et par uger i køleskabet.

Og det er da også lidt blæret at lave sin egen olie til grillmaden.

Grillolien pensles på maden under tilberedning - både til grill og pande. Grillolien er i øvrigt også fin som marinade til kød, så det er lidt en allround-fætter, der altid er rar at have stående.

Se også mine opskrifter på:

  • Grillmesterens BBQ-sauce
  • Allround barbecue marinade
  • Hjemmelavet rub
  • Slagterens røde marinade

Opskrift på grillolie

billede med grillolie

Grillolie

Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetGrill
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl tomatsauce
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk sennep
  • 0,5 tsk sambal oelek - eller anden chili
  • 3 spsk worcestersauce - engelsk sauce
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad grillolien koge et kvarter ved svag varme. Det må ikke bulderkoge.
  • Smag grillolien til med lidt salt og peber, lad det køle af. Når den er kold, kommer du den på en flaske med låg.
  • Grillolie kan sagtens holde sig i op til to uger i køleskabet, men husk altid at sætte den på køl efter brug.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
285
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
4314
mg
188
%
Kalium
 
1208
mg
35
%
Kulhydrater
 
56
g
19
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
41
g
46
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1636
IU
33
%
Vitamin C
 
24
mg
29
%
Calcium
 
137
mg
14
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er det bare at smøre dit kød eller grillben med din egen grillolie.

Brun først kødet, og kom grillolien på kødet et kvarter før det er færdigt. Så undgår du, at sukkerstofferne i grillsaucen brænder på og bliver sort.

Du bestemmer selvfølgelig selv hvor stærk grillolien skal være. Juster den til med sambal oelek (chilipasta) og lidt sennep.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 23, 2025 at 6:36 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Anonym

    juli 03, 2015 at 9:33 am

    Rigtig god grill sovs! Tak for opskriften. Og den kan sagtens holde sig i to uger i køleskabet.

    VH Henrik, Struer

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required