• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillolie - sådan laver du din egen grillsauce på få minutter

Grillolie - sådan laver du din egen grillsauce på få minutter

billede med grillolie
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. december 2019 - Udgivet:  15. juni 2015

Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.

Grillolie findes i et utal af varianter i supermarkederne, og de er da meget fine og gode.

Men prisen er ofte ret høj, så du kan spare en del penge ved at lave grillolien selv.

Samtidig kan du smage grillolien til som du selv synes er bedst, så du får netop den smag, der lige rammer dine smagsløg.

Hvis du hælder grillolien (grillsaucen) på en flaske, kan den sagtens holde sig et par uger i køleskabet.

Og det er da også lidt blæret at lave sin egen olie til grillmaden.

Grillolien pensles på maden under tilberedning - både til grill og pande. Grillolien er i øvrigt også fin som marinade til kød, så det er lidt en allround-fætter, der altid er rar at have stående.

Se også mine opskrifter på:

  • Grillmesterens BBQ-sauce
  • Allround barbecue marinade
  • Hjemmelavet rub
  • Slagterens røde marinade

Opskrift på grillolie

billede med grillolie
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillolie

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Grill
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 285
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl tomatsauce
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk sennep
  • 0,5 tsk sambal oelek - eller anden chili
  • 3 spsk worcestersauce - engelsk sauce
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad grillolien koge et kvarter ved svag varme. Det må ikke bulderkoge.
  2. Smag grillolien til med lidt salt og peber, lad det køle af. Når den er kold, kommer du den på en flaske med låg.
  3. Grillolie kan sagtens holde sig i op til to uger i køleskabet, men husk altid at sætte den på køl efter brug.

Næringsindhold

Kalorier: 285kcalKulhydrater: 56gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.4gNatrium: 4314mgKalium: 1208mgKostfibre: 7gSukker: 41gVitamin A: 1636IUVitamin C: 24mgCalcium: 137mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er det bare at smøre dit kød eller grillben med din egen grillolie.

Brun først kødet, og kom grillolien på kødet et kvarter før det er færdigt. Så undgår du, at sukkerstofferne i grillsaucen brænder på og bliver sort.

Du bestemmer selvfølgelig selv hvor stærk grillolien skal være. Juster den til med sambal oelek (chilipasta) og lidt sennep.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 23, 2025 at 6:36 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Anonym

    juli 03, 2015 at 9:33 am

    Rigtig god grill sovs! Tak for opskriften. Og den kan sagtens holde sig i to uger i køleskabet.

    VH Henrik, Struer

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required