• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Operakage

Operakage

Operakage
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. november 2021 - Udgivet:  22. november 2021

Operakage består af lag af mandelbunde, fransk mokkacreme, kaffesirup og chokolade-ganache. En helt vild lækker og delikat kage.

Operakage er ligeså elegant, som den lyder. Den er en af de helt klassiske franske konditorkager og så indeholder den både kaffe og chokolade, hvilket er to af mine absolut yndlingssmage.

Selve bunden er en luftig mandelbund, som komplimenterer de kraftige smage. Kagen er opbygget i tynde lag, som både ser flotte ud, men som også gør, at man får alle smage i en mundfuld.

Du kan lave kagen dagen i forvejen da den faktisk kun bliver bedre ved at stå på køl i et par timer, så cremerne kan få lov til at sætte sig.

Opskrift på operakage

Operakage
Rakel Seneca

Operakage

5 fra 5 stemmer
Forb. tid 2 timer t 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mandelbunde
  • 100 g mandelmel
  • 90 g sukker
  • 3 stk æg
  • 1 stk æggeblomme
  • 30 g hvedemel
  • 2 spsk smør - smeltet
  • 3 stk æggehvider
  • 50 g flormelis
Kaffesirup
  • 0,5 spsk instant kaffe
  • 0,5 dl vand
  • 50 g sukker
Fransk mokkacreme
  • 2 stk æggeblomme
  • 75 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 spsk instant kaffe
  • 115 g smør - stuetemperatur
Chokolade-ganache
  • 150 g mørk chokolade - cirka 60%
  • 50 g smør

Fremgangsmåde
 

Mandelbunde
  1. Start med at forvarme ovnen til 230 grader almindelig ovn. Gør også en bageplade klar med bagepapir.
  2. I en skål tilføjer du mandelmel, sukker, æg, æggeblomme og hvedemel. Pisk det godt sammen i et minut, så det bliver lyst og luftigt. Rør derefter smeltet smør i dejen.
  3. I en anden skål tilføjes æggehvider og flormelis. Pisk det, indtil det bliver helt stift og luftigt. Hæld nu æggehvide-blandingen til dejen og vend det hele forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen ud på bagepapiret og smør det ud til en rektangel på cirka 40x30 centimeter. Bag nu kagen i cirka fem til syv minutter, den skal kun være meget let gylden.
  5. Lad kagebunden køle ned på en rist.
Kaffesirup
  1. Bland instant kaffe sammen med en spiseske af vandet. Hæld resten af vandet til en lille gryde sammen med sukkeret. Smelt det nu sammen. Når sukkeret er smeltet, tilføjer du kaffen og så skal siruppen bare køle ned.
Fransk mokkacreme
  1. Start med at tage en spiseske af vandet og bland det sammen med instant kaffepulver. I en lille gryde tilføjer du resten af vandet samt sukkeret.
  2. Lad sukkeret og vandet koge sammen, indtil sukkeret er fuldstændig opløst. Lad siruppen koge i cirka tre minutter, så den begynder at blive en smule tykkere. Temperaturen skal ligge på 114 grader.
  3. Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem luftigt sammen. Tilføj nu en lille smule af siruppen til æggeblommerne og pisk det sammen. Pas på med at hælde siruppen i nærheden af piskeriset, men derimod i den modsatte ende af skålen.
  4. Forsæt med at hælde en lille smule sirup i af gangen, i mens der piskes. Forsæt, indtil al siruppen er pisket sammen med æggeblommerne. Det vil nu være meget flydende, men det er helt, som det skal være. Tilføj kaffen og pisk det godt sammen.
  5. Skær smørret ud i små firkanter. Her er det meget vigtigt, at smørret har stuetemperatur og ikke er for koldt. Kom nu en firkant smør ned i æggeblommeblandingen og pisk det sammen. Forsæt med at tilføje smør, imens du pisker.
  6. Pisk yderligere i op til fem minutter. Nu burde cremen begynde at ligne en smørcreme og have den rette konsistens. Hvis den ser grynet ud eller skiller, så er det fordi, smørret er for koldt. Dette kan fikses ved at tage en smule af cremen og smelte den og så derefter at piske den sammen med resten af cremen.
  7. Dæk cremen til og stil til siden.
Chokolade-ganache
  1. Hak chokoladen og kom ca. halvdelen af den i et vandbad sammen med smørret. Smelt det sammen. Tag det nu af varmen og tilføj resten af chokoladen. Rør det godt sammen, så al chokoladen smelter.
Samling af kagen
  1. Start med at tage kagebunden og skær den i tre lige store stykker. Brug eventuelt en lineal til dette. Pensel kaffesiruppen ud på alle bundene.
  2. Lig en kagebund på en serveringstallerken, smør derefter halvdelen af mokkacremen ud over denne bund, put en ny bund ovenpå.
  3. Smør halvdelen af chokolade-ganachen udover denne bund, smør derefter resten af mokkacremen ovenpå. Top den nu af med den sidste bund og tilføj resten af chokolade-ganachen.
  4. Stil kagen på køl i minimum en halv time, og så er den lækre operakage klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne operakage tager tid, men den er bestemt arbejdstiden og tålmodigheden værd.

Hvis du ønsker det, så kan alle elementerne faktisk sagtens laves henover flere dage.

Se også vores andre franske kager:

  • Pain au chocolat
  • Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
  • Profiteroles med creme
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required