Her kan du se hvordan du bedst opbevarer brød, så det holder friskt længe. Det gælder både opbevaring af franskbrød, boller og rugbrød.
Man kan hurtigt komme i tvivl om hvordan man bedst opbevarer brød, for der findes mange myter og meninger om det.
Og den korrekte opbevaring af brødet betyder faktisk meget i forhold til både holdbarheden, men bestemt også når det gælder smagen.
Her gennemgår jeg hvordan du passer godt på brødet, så det holder sig frisk så længe som muligt.
Mug på brød
Generelt skal du vide, at mug på brød er noget skidt for din sundhed.
Det ved du sikkert godt, men muggent brød skal man ikke på nogen måde begynde at spise.
Hvis du opdager bare en lille plet mug i den ene ende af brødet, ja så skal du kassere hele brødet.
Det er altså ikke nok blot at skære det lille område fra.
Omvendt skal du ikke smide brød ud bare fordi holdbarhedsdatoen er overskredet.
Hvis brødet ellers ser, føles og lugter fint, så kan du roligt spise det.
Og så skal du ikke i øvrigt ikke røre mere ved brødet end højest nødvendigt, fordi disse berøringer kan være med til at danne mug på brødet.
Men her gennemgår jeg opbevaringen af de forskellige brødtyper.
Opbevaring af franskbrød
Vi starter med opbevaringen af franskbrød og andre hvedebrød.
Den type brød skal du altid opbevare ved stuetemperatur og et tørt sted. Så holder det længst.
Og et godt trick er, at du prikker eller stikker nogle små huller i plasticposen, for på den måde kan brødet ånde, og dermed mugner det ikke så let.
I køleskabet vil hvedebrød ikke mugne så hurtigt, men til gengæld bliver det meget hurtigt tørt og kedeligt, så drop køleskabet, og læg hvedebrød, franskbrød og den slags i en hullet plasticpose, som opbevares ved stuetemperatur.
Vil du opbevare hvedebrød i længere tid, ja så skal du komme det i fryseren. Her pakkes det i fryseposer.
Opbevaring af boller
Boller opbevares på samme måde som øvrigt hvedebrød, så kom bollerne i plasticpose med huller.
Opbevaring af rugbrød
Opbevaring af rugbrød er noget, der virkelig kan dele vandene.
Min egen erfaring er, at rugbrød holder sig bedst når det opbevares ved stuetemperatur i en pose med huller. Altså som med hvedebrød.
Flere af de store rugbrødsfabrikanter anbefaler da også denne opbevaring, men der er altså også mange, der lægger rugbrødet i køleskabet.
Køleskabet kan måske i meget varme sommermåneder være en løsning, men rugbrødet bliver hurtigere tørt og kedeligt på køl, og derfor bør du opbevare det udenfor køleskabet.
Rugbrød kan selvfølgelig også fryses ned, men brødet smuldrer let når det tages op.
Opbevaring af knækbrød og kiks
Knækbrød og kiks skal kommes i en lukket beholder, så de ikke bliver bløde.
Her kan de til gengæld holde sig i lang tid, ofte i flere måneder.
Opbevaring af kage
Hvis ikke du har spist hele kagen, kan du med fordel opbevare den ved stuetemperatur.
Dette afhænger selvfølgelig af hvilken type kage det er.
Flødekager og den slags skal naturligvis stilles i køleskabet, mens drømmekage og chokoladekage opbevares ved stuetemperatur.
Har du selv gode råd til opbevaring af brød? Så del dem med os andre i kommentarfeltet herunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte Stær
Kedeligt, bedaget brød, som ellers ikke fejler noget, f.eks. flutes, kan blive som friskt igen med en tur i ovnen indpakket i staniol. Jeg bruger varmluft, ca. 10 minutter uden forvarmning. Brødet bliver blødt og lækkert igen. Staniolen kan åbnes for oven, hvis det også skal have lidt sprød top til sidst. Men også fint uden.
Det kan endda gentages 2. gang.
Minus: Afhængigt af mængden er det måske lidt meget at sætte ovnen i gang for.
Bente
Mange tak for oplysning om opbevaring af brød