• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Opbevaring af brød - sådan holder brødet sig bedst

Opbevaring af brød - sådan holder brødet sig bedst

opbevaring af brød
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. februar 2024 - Udgivet:  15. september 2023

Her kan du se hvordan du bedst opbevarer brød, så det holder friskt længe. Det gælder både opbevaring af franskbrød, boller og rugbrød.

Man kan hurtigt komme i tvivl om hvordan man bedst opbevarer brød, for der findes mange myter og meninger om det.

Og den korrekte opbevaring af brødet betyder faktisk meget i forhold til både holdbarheden, men bestemt også når det gælder smagen.

Her gennemgår jeg hvordan du passer godt på brødet, så det holder sig frisk så længe som muligt.

Mug på brød

Generelt skal du vide, at mug på brød er noget skidt for din sundhed.

Det ved du sikkert godt, men muggent brød skal man ikke på nogen måde begynde at spise.

Hvis du opdager bare en lille plet mug i den ene ende af brødet, ja så skal du kassere hele brødet.

Det er altså ikke nok blot at skære det lille område fra.

Omvendt skal du ikke smide brød ud bare fordi holdbarhedsdatoen er overskredet.

Hvis brødet ellers ser, føles og lugter fint, så kan du roligt spise det.

Og så skal du ikke i øvrigt ikke røre mere ved brødet end højest nødvendigt, fordi disse berøringer kan være med til at danne mug på brødet.

Men her gennemgår jeg opbevaringen af de forskellige brødtyper.

Opbevaring af franskbrød

Vi starter med opbevaringen af franskbrød og andre hvedebrød.

Den type brød skal du altid opbevare ved stuetemperatur og et tørt sted. Så holder det længst.

Og et godt trick er, at du prikker eller stikker nogle små huller i plasticposen, for på den måde kan brødet ånde, og dermed mugner det ikke så let.

I køleskabet vil hvedebrød ikke mugne så hurtigt, men til gengæld bliver det meget hurtigt tørt og kedeligt, så drop køleskabet, og læg hvedebrød, franskbrød og den slags i en hullet plasticpose, som opbevares ved stuetemperatur.

Vil du opbevare hvedebrød i længere tid, ja så skal du komme det i fryseren. Her pakkes det i fryseposer.

Opbevaring af boller

Boller opbevares på samme måde som øvrigt hvedebrød, så kom bollerne i plasticpose med huller.

Opbevaring af rugbrød

Opbevaring af rugbrød er noget, der virkelig kan dele vandene.

Min egen erfaring er, at rugbrød holder sig bedst når det opbevares ved stuetemperatur i en pose med huller. Altså som med hvedebrød.

Flere af de store rugbrødsfabrikanter anbefaler da også denne opbevaring, men der er altså også mange, der lægger rugbrødet i køleskabet.

Køleskabet kan måske i meget varme sommermåneder være en løsning, men rugbrødet bliver hurtigere tørt og kedeligt på køl, og derfor bør du opbevare det udenfor køleskabet.

Rugbrød kan selvfølgelig også fryses ned, men brødet smuldrer let når det tages op.

Opbevaring af knækbrød og kiks

Knækbrød og kiks skal kommes i en lukket beholder, så de ikke bliver bløde.

Her kan de til gengæld holde sig i lang tid, ofte i flere måneder.

Opbevaring af kage

Hvis ikke du har spist hele kagen, kan du med fordel opbevare den ved stuetemperatur.

Dette afhænger selvfølgelig af hvilken type kage det er.

Flødekager og den slags skal naturligvis stilles i køleskabet, mens drømmekage og chokoladekage opbevares ved stuetemperatur.

Har du selv gode råd til opbevaring af brød? Så del dem med os andre i kommentarfeltet herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Stær

    december 14, 2024 at 7:40 pm

    Kedeligt, bedaget brød, som ellers ikke fejler noget, f.eks. flutes, kan blive som friskt igen med en tur i ovnen indpakket i staniol. Jeg bruger varmluft, ca. 10 minutter uden forvarmning. Brødet bliver blødt og lækkert igen. Staniolen kan åbnes for oven, hvis det også skal have lidt sprød top til sidst. Men også fint uden.
    Det kan endda gentages 2. gang.
    Minus: Afhængigt af mængden er det måske lidt meget at sætte ovnen i gang for.

    Svar
  2. Bente

    september 28, 2024 at 11:08 pm

    Mange tak for oplysning om opbevaring af brød

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her