Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.
En klassisk opbagt sovs laves af en opbagning, der består af lige meget smør og hvedemel. Deraf navnet på den opbagte sovs.
Dertil tilsættes så væske, som kan være mælk, bouillon eller stegesky.
Når væsken piskes ind i opbagningen, bliver sovsen jævnet, og du tilsætter væske indtil den rette konsistens opnås.
Er du uheldig at sovsen bliver for tynd, kan du nemt redde den med en meljævning.
Denne grundopskrift er utrolig anvendelig til mange forskellige retter med kød.
Steger du en hel kylling eller okse- eller kalvestege i en gryde, kan du bruge skyen til den opbagte sovs. Sørg dog for at have mindst fire deciliter sky.
På samme måde kan du lave en sovs til flæskesteg, og ønsker du en hvid sovs eller persillesovs, skal der anvendes mælk. Her kan du med fordel varme mælken inden den piskes i din opbagning.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på opbagt sovs
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opbagt sovs
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl væske
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smør smeltes i en gryde.
- Pisk derefter hvedemelet i og lad det bage af.
- Så piskes væsken i. Anvendes mælk er det en god idé at varme den først.
- Pisk og tilfør væske indtil sovsen har den rette konsistens.
- En opbagt sovs skal nu koges i ca. 5 minutter, så du fjerner smagen af hvedemel i sovsen.
- Smag til med salt og peber. Er det en brun/mørk sovs kan du med fordel smage sovsen til med eks. gastrik eller engelsk sauce. Lysere saucer kan smages til med eks. muskatnød og citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Opbagt sovs serveres straks, og den er god til alt fra danske frikadeller til flæskesteg, koteletter og meget andet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gert Simonsen
En nem og lækker grundsovs til frikadeller. Det bruger vi den ofte til.
Den madglade
Hvordan undgår jeg at den brænder på?