• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Opbagt sovs

Opbagt sovs

opbagt sovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. august 2025 - Udgivet: 6. december 2019
Oversigt over indhold
  • Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.
  • Opskrift på opbagt sovs
  • Opbagt sovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.

En klassisk opbagt sovs laves af en opbagning, der består af lige meget smør og hvedemel. Deraf navnet på den opbagte sovs.

Dertil tilsættes så væske, som kan være mælk, bouillon eller stegesky.

Når væsken piskes ind i opbagningen, bliver sovsen jævnet, og du tilsætter væske indtil den rette konsistens opnås.

Er du uheldig at sovsen bliver for tynd, kan du nemt redde den med en meljævning.

Denne grundopskrift er utrolig anvendelig til mange forskellige retter med kød.

Steger du en hel kylling eller okse- eller kalvestege i en gryde, kan du bruge skyen til den opbagte sovs. Sørg dog for at have mindst fire deciliter sky.

På samme måde kan du lave en sovs til flæskesteg, og ønsker du en hvid sovs eller persillesovs, skal der anvendes mælk. Her kan du med fordel varme mælken inden den piskes i din opbagning.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hvid sovs - sauce velouté
  • Persillesovs
  • Karrysovs
  • Nem og god sovs til kød

Opskrift på opbagt sovs

Opskriften er beregnet til fire personer.

opbagt sovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opbagt sovs

5 fra 1 stemme
Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl væske
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør smeltes i en gryde.
  2. Pisk derefter hvedemelet i og lad det bage af.
  3. Så piskes væsken i. Anvendes mælk er det en god idé at varme den først.
  4. Pisk og tilfør væske indtil sovsen har den rette konsistens.
  5. En opbagt sovs skal nu koges i ca. 5 minutter, så du fjerner smagen af hvedemel i sovsen.
  6. Smag til med salt og peber. Er det en brun/mørk sovs kan du med fordel smage sovsen til med eks. gastrik eller engelsk sauce. Lysere saucer kan smages til med eks. muskatnød og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 8gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 83mgKalium: 156mgKostfibre: 0.1gSukker: 5gVitamin A: 337IUCalcium: 125mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Opbagt sovs serveres straks, og den er god til alt fra danske frikadeller til flæskesteg, koteletter og meget andet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gert Simonsen

    maj 09, 2024 at 12:02 pm

    En nem og lækker grundsovs til frikadeller. Det bruger vi den ofte til.

    Svar
  2. Den madglade

    april 15, 2023 at 9:58 am

    Hvordan undgår jeg at den brænder på?

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required