Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Opbagt sovs

Opbagt sovs (opskrift på sovs uden smag af mel)

opbagt sovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMS
Indhold
  • Opbagt sovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på opbagt sovs
  • Tips
  • Kommentarer

Opbagt sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl væske
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smør smeltes i en gryde.
  2. Pisk derefter hvedemelet i og lad det bage af.
  3. Så piskes væsken i. Anvendes mælk er det en god idé at varme den først.
  4. Pisk og tilfør væske indtil sovsen har den rette konsistens.
  5. En opbagt sovs skal nu koges i ca. 5 minutter, så du fjerner smagen af hvedemel i sovsen.
  6. Smag til med salt og peber. Er det en brun/mørk sovs kan du med fordel smage sovsen til med eks. gastrik eller engelsk sauce. Lysere saucer kan smages til med eks. muskatnød og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier124kcalKulhydrater8gProtein4gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol27mgNatrium83mgKalium156mgKostfibre0.1gSukker5gVitamin A337IUCalcium125mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på opbagt sovs

En klassisk opbagt sovs laves af en opbagning, der består af lige meget smør og hvedemel. Deraf navnet på den opbagte sovs.

Dertil tilsættes så væske, som kan være mælk, bouillon eller stegesky.

Når væsken piskes ind i opbagningen, bliver sovsen jævnet, og du tilsætter væske indtil den rette konsistens opnås.

Er du uheldig at sovsen bliver for tynd, kan du nemt redde den med en meljævning.

Denne grundopskrift er utrolig anvendelig til mange forskellige retter med kød.

Steger du en hel kylling i gryde eller okse- eller kalvestege i en gryde, kan du bruge skyen til den opbagte sovs. Sørg dog for at have mindst fire deciliter sky.

På samme måde kan du lave en sovs til flæskesteg, og ønsker du en hvid sovs eller persillesovs, skal der anvendes mælk. Her kan du med fordel varme mælken inden den piskes i din opbagning.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bechamelsauce
  • Persillesovs
  • Karrysovs
  • Nem og god sovs til kød

Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

Opbagt sovs serveres straks, og den er god til alt fra gammeldags frikadeller til flæskesteg, koteletter og meget andet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gert Simonsen skriver

    maj 09, 2024 at 12:02 pm

    En nem og lækker grundsovs til frikadeller. Det bruger vi den ofte til.

    Svar
  2. Den madglade skriver

    april 15, 2023 at 9:58 am

    Hvordan undgår jeg at den brænder på?

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required