• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

One pot kylling med ris

billederesultat for one pot kylling med ris
One pot kylling med ris er nem aftensmad, hvor hele retten laves i gryde. Her koges kylling sammen med ris, krydderier og øvrige ingredienser, og deraf navnet one pot - altså én gryde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. maj 2024 - Udgivet:  23. juli 2023

Del gerne:
2.3k
SHARES
FacebookMessenger2.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på en nem one pot kylling med ris som lækker aftensmad. Hele retten laves i en gryde med både kylling og de brune naturris.
  2. Opskrift på one pot kylling med ris
  3. One pot kylling med ris - nem aftensmad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 124 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på en nem one pot kylling med ris som lækker aftensmad. Hele retten laves i en gryde med både kylling og de brune naturris.

One pot kylling med ris er en nem aftensmad, der næsten passer sig selv, og det er en risret, som alle kan lide.

Samtidig er retten sund og nærende, og rester anvendes nemt til frokost dagen efter.

Anvender du andre ris end de brune naturris, forkortes kogetiden. Men kig på pakken for at se hvor længe risene skal koges. Almindelige ris koges normalt max. 15-20 minutter.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Risret med kylling og karry på 20 minutter
  • Italiensk risgryde med kylling
  • Mexicansk kylling i fad
  • Kylling med ris

Opskrift på one pot kylling med ris

billederesultat for one pot kylling med ris

One pot kylling med ris - nem aftensmad

Min opskrift på en nem one pot kylling med ris som lækker aftensmad. Hele retten laves i en gryde med både kylling og de brune naturris.
Bedømmelse
4.7 fra 124 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g blommetomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 250 g naturris - /brune ris
  • 7 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingefileter skæres i små tern, mens rødløg og hvidløg hakkes fint.
  • Varm en gryde op ved en god varme, kom en stor sjat olivenolie i gryden og derefter kylling, løg og hvidløg. Lad det svitse 2-3 minutter under omrøring.
  • Blommetomater skæres i kvarte, og anvender du større tomater, skal de skæres ud i mindre både.
  • Når kyllingekødet er brunet af, kommes tomater i gryden sammen med en teskefuld paprika, en teskefuld karry, finthakket persille, ris, vand og bouillonterninger.
  • Lad det koge op under omrøring, skru ned til svag varme, læg låget på og lad derefter din one pot kylling med ris simre i cirka 35 minutter. Vend lige rundt et par gange undervejs, og tilsæt om nødvendigt lidt mere kogende vand. Mængden her plejer dog at passe ret godt.
  • Risretten med kylling er færdig når risene er kogt. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
381
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
730
mg
32
%
Kalium
 
666
mg
19
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
546
IU
11
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige gryderet med kylling og ris kan blot serveres som den er.

Risretten, der er nem aftensmad, kan også sagtens serveres med en grøn salat til.

Skal du gemme noget af maden til dagen efter, stilles resterne hurtigt på køl.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hildegunn Sivertsen

    januar 19, 2025 at 9:38 am

    Denne var så god! ✨

    Svar
  2. Suzie Kruse

    juli 18, 2024 at 9:04 am

    Den bedste kyllingeret ever, og dejlig nem at lave⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Dbh
    Suzie Kruse

    Svar
  3. Kent Mønster

    marts 26, 2023 at 8:50 pm

    Hej Holger
    Jeg har lige lavet "One pot kylling med ris".
    Jeg har lavet retten direkte efter opskriften.
    Hvilken dejlig ret der er kommet ud af det.
    Du skal have tak for at jeg kan tilgå dine opskrifter.
    Det er ikke første gang, men det er uden sidestykke den bedste ret jeg har lavet.
    Tak fra en 75 årig enkemand.
    Du gør livet værd at leve.
    Mvh
    Kent Mønster

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2023 at 8:52 am

      Hej Kent
      Mange tak for de pæne ord og tilbagemeldingen. Det er jeg virkelig glad for at høre, og jeg gør mit bedste for, at opskriften både er nogenlunde nemme at gå til, og at de har så meget smag som muligt.
      Fortsat god madlavningslyst i køkkenet - et godt måltid mad gør altid glad.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Kim Gregers Jensen

    oktober 25, 2022 at 11:37 pm

    Hvilken slags bullion?

    Svar
  5. Abdi abdulliahi

    oktober 25, 2022 at 8:39 am

    Hvor mange gram protein er der i

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 25, 2022 at 9:41 am

      Hejsa
      Der er 29 gram protein pr. person 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Abdul Karim

    oktober 25, 2022 at 8:31 am

    smagt rigtige flot wallah tak for maden elskede

    Svar
  7. AP

    marts 01, 2022 at 7:17 pm

    Næste gang denne ret kommer på menuen, skal der lige laves 50% mere, det smager virkelig godt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required