• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner

Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner

Omvendt ferskenkage
Når du ser fotoet af ferskner ligge side om side, forstår du, hvorfor kagen hedder en upside down-kage. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. juni 2024 - Udgivet:  15. august 2021

Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er utrolig smuk. Den er også kendt som upside down kage.
  2. Opskrift på omvendt ferskenkage med ferskner
  3. Omvendt ferskenkage med søde ferskner
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er utrolig smuk. Den er også kendt som upside down kage.

Omvendt ferskenkage med friske søde ferskner bages med frugten i bunden, så når man fjerner den fra formen, kan man se det smukke mønster og fersknernes karamellisering. Det er virkelig smukt.

Kagen, der jo er en upside down kage, er meget populær i sydstaterne i USA, men måske ikke lige så velkendt her i Danmark.

Ligegyldig hvad så skal man i hvert fald prøve at lave den, fordi den smager fantastisk, både sødt og friskt.

Jeg valgte at forme et mønster, men man kan også lægge frugten i rækker eller hælde dem tilfældigt ned i formen. Det kommer an på, hvor meget tid man har. Dog tager det ikke lang tid at lave mønstret. Husk også at prøve den franske tarte tatin, der ligeledes er en omvendt kage.

Opskrift på omvendt ferskenkage med ferskner

Omvendt ferskenkage

Omvendt ferskenkage med søde ferskner

Omvendt ferskenkage med friske, søde ferskner er den lækreste sommerkage, som også er helt utrolig smuk. Den kaldes også for upside down kage.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 2 store fersken - friske
  • 85 g smør - blødt
  • 50 g rørsukker
  • 75 g sukker
  • 1 stk æg
  • 60 ml mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter, smør kanterne af formen med lidt smør.
  • Tag 25 gram smør og smelt det. Hæld det smeltede smør i formen og fordel det bunden. Drys nu med alt rørsukkeret, så det fordeles jævnt ud i bunden.
  • Tag nu de to friske ferskener. Fjern stenen og skær dem i tynde skiver på cirka en halv centimeter. Fordel nu ferskenskiverne i et mønster, brug billedet som inspiration.
  • Tag nu en skål og tilføj resten af smørret og sukkeret. Pisk det luftigt med en elpisker. Tilføj ægget og pisk yderligere i to minutter, tilføj nu mælk og bland det sammen.
  • I en seperat skål blandes hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Bland nu de våde og tørre ingredienser sammen.
  • Hæld dejen ned i formen med ferskner og bag kagen i cirka 40 minutter - eller indtil en tandstik kommer rent ud, når du stikker den i kagen.
  • Lad den køle ned fem minutter og fjern nu kagen fra formen ved at vende den på hovedet med en tallerken under sig.
  • Pynt omvendt ferskenkage med friske mynteblade og server straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
236
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
32
mg
11
%
Natrium
 
343
mg
15
%
Kalium
 
33
mg
1
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
373
IU
7
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hvis du ønsker at spice kagen lidt op, kan du med fordel tilføje lidt whisky eller hvid rom i bunden af formen til fersknerne, før dejen hældes i.

Dette vil gøre omvendt ferskenkage mere karamelliseret og er super lækkert, men måske ikke lige så børnevenlig.

Se også vores andre lækre opskrifter på kager med frugt:

Verdens bedste squashkage opskrift

Rabarberkage med kokos

Galette med fersken

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Iben

    august 04, 2023 at 8:24 pm

    Spændende - min kage er i ovnen nu, på 180 grader varmluft - kan ikke finde information om hvor varm ovnen skal være 😅

    Svar
  2. Kirsten Grønlund

    august 31, 2022 at 1:15 pm

    Vedr.Opskrift på omvendt ferskenkage med søde ferskner:
    Når du skriver “serveres straks” - betyder det så, at man ikke kan bage kagen 3 timer inden servering?
    B h
    Kirsten

    Svar
    • Rakel Seneca

      september 01, 2022 at 2:21 pm

      Hej Kirsten

      Tak for din besked.
      Kagen smager rigtig lækkert friskbagt og lun, men jeg vil dog sige at den stadig holder sig saftig og lækker også 3 timer inden servering. Så du kan sagens lave den i god tid og enten servere den kold eller lige lune den i ovnen i et par minutter før servering.

      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar
  3. Alice Brønden

    august 16, 2021 at 2:02 pm

    Ferskenkagen hedder også
    Tarte Tatin

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required