Oksesteg i ovn er en super god opskrift på tilberedning af oksebov i ovn. Oksestegen skal have et par timer ved 200 grader.
Oksesteg i ovn med en fantastisk god sovs - det er lige præcist hvad denne opskrift giver dig.
Okseboven brunes først på panden i olie, og steges derefter mør i et fad med rodfrugter og oksefond.
Husk at komme en god mængde friske timiankviste ved, for det giver både kød og sovs den helt rigtige smag,
Desuden har jeg anvendt tyttebærsyltetøj, som retteligt sælges under navnet "vilde tyttebær". De kan erstattes med almindelig ribsgele, hvis du mere er til det.
Opskriften er til seks personer.
-> SE OGSÅ hvordan du lave de rigtige hasselback kartofler
Til oksesteg i ovn skal du bruge:
Ca. 1,7 kilo oksebov
1 stor gulerod
1 persillerod
1 skive knoldselleri
1 stort løg
1 stor dusk frisk timian
1 liter oksefond eller boullion
1 spiseskefuld engelsk sauce
2 teskefulde tyttebærsyltetøj (kan erstattes med ribsgele)
Til sovsen anvendes
2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld mel
4 deciliter af skyen fra fadet
Salt og friskkværnet peber
Madkulør
-> SE OGSÅ opskrift på verdens bedste kanelsnegle
Sådan laver du oksesteg i ovn:
- Varm en pande godt op ved høj varme, og kom lidt olie på. Brun nu okseboven grundigt på alle sider, så den virkelig får smag og farve. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs, og hæld også olivenolie over kødet under bruningen. Læg kødet i et ildfast fad.
- Rodfrugterne skæres i små tern, og sauteres nu på panden sammen med nogle kviste frisk timian. Kom eventuelt lidt mere olie på panden, og sauter grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom dem rundt om oksestegen.
- Hæld også oksefond ved sammen med engelsk sauce og tyttebær, og læg gerne flere timiankviste ved.
- Overdæk fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg nu kødet i cirka to timer.
- Tag oksestegen ud af ovnen og læg den på et skærebræt. Dæk det ikke til.
- Sigt fire deciliter af skyen over i en skål.
- Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen gradvist i, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik og mere tyttebær. Justér farven med lidt sovsekulor, og kog sovsen igennem i fem minutter.
Har du ikke tilstrækkelig stegesky til sovsen, kan du tilsætte lidt mælk.
-> Servér skiver af oksesteg og sovs med en lækker kartoffelmos og en god spidskålsalat.
Se også andre opskrifter med oksekød:
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments