Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

billede med oksesteg i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
97
SHARES
FacebookMessenger97PinterestEmailSMS
Opdateret: 24. februar 2025 - Udgivet: 20. oktober 2017

Oksesteg i ovn er en super god opskrift på tilberedning af oksebov i ovn. Oksestegen skal have et par timer ved 200 grader.

Oksesteg i ovn med en fantastisk god sovs - det er lige præcist hvad denne opskrift giver dig.

Okseboven brunes først på panden i olie, og steges derefter mør i et fad med rodfrugter og oksefond.

Husk at komme en god mængde friske timiankviste ved, for det giver både kød og sovs den helt rigtige smag,

Desuden har jeg anvendt tyttebærsyltetøj, som retteligt sælges under navnet "vilde tyttebær". De kan erstattes med almindelig ribsgele, hvis du mere er til det.

Opskriften er til seks personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Beef Wellington
  • Chateaubriand
  • Bistrogryde

Opskrift på oksesteg i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 676
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,7 kilo oksebov
  • 1 stor gulerod
  • 1 persillerod
  • 1 skive knoldselleri
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 l oksefond - eller boullion
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk tyttebærsyltetøj - kan erstattes med ribsgele
Til sovsen anvendes
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med lidt top
  • 4 dl sky - fra fadet
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande godt op ved høj varme, og kom lidt olie på. Brun nu okseboven grundigt på alle sider, så den virkelig får smag og farve. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs, og hæld også olivenolie over kødet under bruningen. Læg kødet i et ildfast fad.
  2. Rodfrugterne skæres i små tern, og sauteres nu på panden sammen med nogle kviste frisk timian. Kom eventuelt lidt mere olie på panden, og sauter grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom dem rundt om oksestegen.
  3. Hæld også oksefond ved sammen med engelsk sauce og tyttebær, og læg gerne flere timiankviste ved.
  4. Overdæk fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
  5. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg nu kødet i cirka 2 timer.
  6. Tag oksestegen ud af ovnen og læg den på et skærebræt. Dæk det ikke til.
  7. Sigt 4 deciliter af skyen over i en skål.
  8. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen gradvist i, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik og mere tyttebær. Justér farven med lidt madkulor, og kog sovsen igennem i fem minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 676kcalKulhydrater: 12gProtein: 58gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.2gKolesterol: 183mgNatrium: 921mgKalium: 1013mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 2175IUVitamin C: 9mgCalcium: 52mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Har du ikke tilstrækkelig stegesky til sovsen, kan du tilsætte lidt mælk.

Skær oksestegen i skiver, og servér med sovs, en lækker kartoffelmos og en god spidskålsalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 24, 2025 at 8:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required