• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

billede med oksesteg i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
97
SHARES
FacebookMessenger97PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. februar 2025 - Udgivet:  20. oktober 2017

Oksesteg i ovn er en super god opskrift på tilberedning af oksebov i ovn. Oksestegen skal have et par timer ved 200 grader.

Oksesteg i ovn med en fantastisk god sovs - det er lige præcist hvad denne opskrift giver dig.

Okseboven brunes først på panden i olie, og steges derefter mør i et fad med rodfrugter og oksefond.

Husk at komme en god mængde friske timiankviste ved, for det giver både kød og sovs den helt rigtige smag,

Desuden har jeg anvendt tyttebærsyltetøj, som retteligt sælges under navnet "vilde tyttebær". De kan erstattes med almindelig ribsgele, hvis du mere er til det.

Opskriften er til seks personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Beef Wellington
  • Chateaubriand
  • Bistrogryde

Opskrift på oksesteg i ovn

billede med oksesteg i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov

5 fra 1 stemme
Oksesteg i ovn er en super god opskrift på tilberedning af oksebov i ovn. Oksestegen skal have et par timer ved 200 grader.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 676
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,7 kilo oksebov
  • 1 stor gulerod
  • 1 persillerod
  • 1 skive knoldselleri
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 l oksefond - eller boullion
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk tyttebærsyltetøj - kan erstattes med ribsgele
Til sovsen anvendes
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel - med lidt top
  • 4 dl sky - fra fadet
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande godt op ved høj varme, og kom lidt olie på. Brun nu okseboven grundigt på alle sider, så den virkelig får smag og farve. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs, og hæld også olivenolie over kødet under bruningen. Læg kødet i et ildfast fad.
  2. Rodfrugterne skæres i små tern, og sauteres nu på panden sammen med nogle kviste frisk timian. Kom eventuelt lidt mere olie på panden, og sauter grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom dem rundt om oksestegen.
  3. Hæld også oksefond ved sammen med engelsk sauce og tyttebær, og læg gerne flere timiankviste ved.
  4. Overdæk fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
  5. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg nu kødet i cirka 2 timer.
  6. Tag oksestegen ud af ovnen og læg den på et skærebræt. Dæk det ikke til.
  7. Sigt 4 deciliter af skyen over i en skål.
  8. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen gradvist i, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik og mere tyttebær. Justér farven med lidt madkulor, og kog sovsen igennem i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 676kcalKulhydrater: 12gProtein: 58gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.2gKolesterol: 183mgNatrium: 921mgKalium: 1013mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 2175IUVitamin C: 9mgCalcium: 52mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Har du ikke tilstrækkelig stegesky til sovsen, kan du tilsætte lidt mælk.

Skær oksestegen i skiver, og servér med sovs, en lækker kartoffelmos og en god spidskålsalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 24, 2025 at 8:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required