Oksesteg i ovn er en super god opskrift på tilberedning af oksebov i ovn. Oksestegen skal have et par timer ved 200 grader.
Oksesteg i ovn med en fantastisk god sovs - det er lige præcist hvad denne opskrift giver dig.
Okseboven brunes først på panden i olie, og steges derefter mør i et fad med rodfrugter og oksefond.
Husk at komme en god mængde friske timiankviste ved, for det giver både kød og sovs den helt rigtige smag,
Desuden har jeg anvendt tyttebærsyltetøj, som retteligt sælges under navnet "vilde tyttebær". De kan erstattes med almindelig ribsgele, hvis du mere er til det.
Opskriften er til seks personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på oksesteg i ovn
Oksesteg i ovn - grundopskrift med oksebov
Ingredienser
- 1,7 kilo oksebov
- 1 stor gulerod
- 1 persillerod
- 1 skive knoldselleri
- 1 stort løg
- 1 håndfuld timian
- 1 l oksefond - eller boullion
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 tsk tyttebærsyltetøj - kan erstattes med ribsgele
Til sovsen anvendes
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvedemel - med lidt top
- 4 dl sky - fra fadet
- salt og friskkværnet peber
- madkulør
Fremgangsmåde
- Varm en pande godt op ved høj varme, og kom lidt olie på. Brun nu okseboven grundigt på alle sider, så den virkelig får smag og farve. Krydr med salt og friskkværnet peber undervejs, og hæld også olivenolie over kødet under bruningen. Læg kødet i et ildfast fad.
- Rodfrugterne skæres i små tern, og sauteres nu på panden sammen med nogle kviste frisk timian. Kom eventuelt lidt mere olie på panden, og sauter grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom dem rundt om oksestegen.
- Hæld også oksefond ved sammen med engelsk sauce og tyttebær, og læg gerne flere timiankviste ved.
- Overdæk fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg nu kødet i cirka 2 timer.
- Tag oksestegen ud af ovnen og læg den på et skærebræt. Dæk det ikke til.
- Sigt 4 deciliter af skyen over i en skål.
- Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen gradvist i, og smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik og mere tyttebær. Justér farven med lidt madkulor, og kog sovsen igennem i fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Har du ikke tilstrækkelig stegesky til sovsen, kan du tilsætte lidt mælk.
Skær oksestegen i skiver, og servér med sovs, en lækker kartoffelmos og en god spidskålsalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.